Monday, May 11, 2015

Δύο θέσεις των ΗΠΑ στα Τίρανα


Ουάσιγκτον, φαίνεται μόνιμα και σαφείς, να υποστηρίξουν τις αλβανικές συμφέροντα στην περιοχή, φαίνεται ξεκάθαρα, πως τα δικαιώματα στην αυτοδιάθεση των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο, ούτε αγνοούνται από την Αλβανία, την πιο κατάφωρη περίπτωση, των Ελλήνων της Χειμάρρας, και πάντα αισθάνονται ότι απειλούνται από την επέκταση της Μεγάλης
Αλβανίας


 .

Ο ΗΠΑ βουλευτής Dana Rohrabache εκαναι επυσκεπση στα Τίρανα, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα, επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα συνοδεύεται από τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ Donald Lu.

 Μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, Dana Rohrabache, είναι γνωστό
ς για τις προσπάθειές του με τoν αλβανικο αμερικανικο λόμπι, ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους των Τσαμιδον στην Αλβανία.



Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί σε μια αντιπροσωπεία από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2014, μετά από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού απο Φλόριντα Gus Bilirakis,, και δύο μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ Jack Kingston καi Gregory W. Meeks, αρχής γενομένης από τον τότε, o πρέσβη των ΗΠΑ Alex Αrvizu και οι πολιτικοί όλων των Αλβανών ηγετών, μποϊκόταραν τη συνεδρίαση.





 

 Μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, Γκας Μπιλιράκης είναι ένθερμος υποστηρικτής των συμφερόντων των ΗΠΑ προς στην Ελαδα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρος ζήτημα, αλλά η αποστολή του στα Τίρανα μαζί με δύο άλλους βουλευτές, είχε ως στόχο να πάρει την προσοχή των Τιράνων, σχετικά με το θέμα Χειμάρρα και τα δικαιώματα των Ελλήνων ..

Φαίνεται ότι το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, είναι πολύ κατώτερη πριν από τη στρατηγική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, για την υποστήριξη της Μεγάλης Αλβανίας ..

No comments: