Tuesday, April 7, 2015

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ «1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ» θέλουν να χτίσουν στα χωράφια της Χειμαρας, οι Αλβανοί επιχειρηματίες.



SManalysis


Ενώ τα χωράφια του θρυλικού Σπ. Μήλιου (γνωστός ως ο Καπετάν Μπούας του Μακεδονικού Αγώνα) δημεύονται και ο Β. Μπολάνος τραβιέται από την Αλβανική δικαιοσύνη, οι Χειμαριώτες και η Β. Ηπειρώτικη ηγεσία στον «ύπνο του δικαίου και  «μουγκά στην στρούγκα», όπως έγραψαν χαρακτηριστικά μερικοί συμπατριώτες.

Τα Τίρανα ετοιμάζονται για σύγκρουση με την Ελλάδα για " το θέμα της Χιμάρας"....


Η νέα διοικητική διαίρεση σε αντίθεση με την βούληση του πληθυσμού της Χιμάρας ετοιμάζει συγκρούσεις με εθνικές συνέπειες και λόγω της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή τουριστικών χωριών που ενέκρινε η Aλβανική κυβέρνηση.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Αλβανικού κράτους εμπλέκοντε με κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ οι νόμοι που ψηφίστηκαν πρόσφατα δίνουν το δικαίωμα στην Aλβανική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις σε αντίθεση με τον Χάρτη της Τοπικής Αυτονομίας, για τον έλεγχο των δημοτικών εδαφών και περιουσιών.


Τα κτήματα όπου θα κατασκευαστούν αυτά τα τουριστικά χωριά δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας λόγω της ολιγωρίας του ΟΑΣΕ η οποίο δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «καταγραφής των τίτλων ιδιοκτησίας στη περιοχή μας», ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απέτυχε.


Η περιοχή όπου θα κατασκευαστούν τουλάχιστον δύο τουριστικά χωριά στο Δραλέω υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν η αιτία των εθνοτικών συγκρούσεων μεταξύ της νέας (τότε) Αλβανικής κυβέρνησης το 1912 και του τοπικού Eλληνικού πληθυσμού με αποτέλεσμα να ξεκίνησε η εξέγερση που έφερε την κήρυξη της αυτονομίας που Βορείου Ηπείρου που αργότερα έφερε την διεθνή αναγνώριση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας το 1914.
Ενώ τον τοπικό πληθυσμό της Χιμάρας εγκατέλειψε τα χωριά τα Χριστούγεννα για να φύγει στην Ελλάδα λόγω τον συχνών διακοπών του ρεύματος, οι εργασίες στο δρόμο του Δραλέω συνεχίζανε με γοργούς ρυθμούς για να άνοιξη αρχίσουν την κατασκευή την νέων οικισμών που έχουν αδιοδοτήθεί εκεί.


Ο δρόμος αυτός μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε τα λύγα τροχόσπιτα τον ξένων που κατεβαίνανε στην παραλία του Δραλέω από περιέργεια και για μοναξιά, τώρα χτίζετε για να εξυπηρετήσει τα βαρέα οχήματα που θα μεταφέρουν τo σκυρόδεμα και τα οικοδομικά υλικά που θα χρειαστούν για την κατασκευή τον δύο νέων οικισμών.


Οι δύο νέοι οικισμοί, το Palsa Village και το Green Coast Village έχουν συνολική εκτάσει 287.000 τετραγωνικά μέτρα και θα έχουν εκτός από ξενοδοχεία και πάνω από 200 διώροφες βίλες και αμέτρητες πολυκατοικίες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ενα μεγάλο πληθισμό μέχρι 5.000 κατοίκους που στην ουσία δείχνει ότι πρόκειται για αποικία με νεοφερμένο πληθυσμό που ενώνετε χωρίς την θέληση του τοπικού πληθυσμού με το λαό της Χιμάρας, σαν να μην έφτανε η ένωση με το Βράνηστη χωρίς την θέληση του λαού της Χιμάρας.
Οι άδειες αυτές δόθηκαν με την δικαιολογία της ανάπτυξης του τουρισμού αλλά αν κάνουμε μια απλή ανάλυσα προκύπτει ότι αυτές οι άδειες είναι σε αντιθέσει με το Σύνταγμα της Αλβανίας το οποίο προστατεύει την ιδιωτική περιουσία που στην συγκεκριμένη τοποθεσία ανήκει σε δεκάδες οικογένειες Χειμαριωτών και θα φέρουν σε σύγκρουση το αυτοκτόνο πληθυσμό της Χιμάρας με της δύο μεγάλες εταιρίες που στηρίζονται από την Αλβανική Κυβέρνηση.


Και οι δύο εταιρίες έχουν επωφεληθεί από την κρίση και την διαφθορά που υπάρχει στην Αλβανία στο χώρο της περιουσίας και ιδικά στην περιοχή της Χιμάρας όπου λόγω της απουσίας του κτηματολογίου και χάρη στηνs προηγούμενες διοίκησης του Δημαρχείου έχουν καρπωθεί πλαστογραφημένους τίτλους ιδιοκτησίας που αν και έχουν κατανγκέλθει στον εισαγγελέα, έχουν γείνη δεκτά από την Αλβανική κυβέρνηση και πάνω σε αυτά εκδίδουν άδειες.


Η ανάλυση σε φέρνει σε ένα απλό συμπέρασμα: ότι το όλο εγχείρημα θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την Αλβανική Κυβέρνηση. Παρά την δραστηριότητα και την προσπάθεια της κοινότητας της Χιμάρας στην Διασόρα και της επεμβάσεις της Αμερικανικής διπλωματίας και εκπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου που αναφέρουν την παραβίαση τον ανθρωπινών δικαιωμάτων του λαού της Χιμάρας ειδικά στο θέμα της ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίαs, η Κυβέρνηση της Αλβανίας φέρετε αποφασισμένη να προχωρήσει στα σχέδια της.


Η Κυβέρνηση της Αλβανία έχει παραβιάσει πολλές φορές το σύνταγμα της Αλβανίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της Χιμάρας. Όπως:
Έχει παραβίαση το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για της μειονότητες με την άρνηση της να αποκαλεί το λαό της Χιμάρας Ελληνική Εθνική μειονότητα και ως έκτου του έχει αρνηθεί το δικαίωμα της εκπαιδεύσεις και εκφράσεις της Εθνικής της ταυτότητας.


Έχει παραβιάσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και της κληρονομιάς της περιουσίας μέσω της μη εγγραφής τον περιουσιών του στο Εθνικό Κτηματολόγιο.


Έχει αρνηθεί το δικαίωμα της Αυτοδιοίκησης και επιλογής το εκπροσώπων της μέσα της νέας Διοικητικής διαιρέσεις που ενώνει την Χιμάρα με το Βρανιστή.
Έτσι η Κυβέρνηση της Αλβανίας ερχετε σε μετωπική σύγκρουση με το λαό της Χιμάρας για τα Συνταγματικά ανθρώπινα δικαιώματα. .


Με αυθαίρετο τρόπο και αλαζονεία η κυβέρνηση της Αλβανίας, που με βάση ότι λένε τα “μέδια” που δεν ελέγχει είναι μπλεγμένη σε ύποπτες συναλλαγές με της εταιρίες που αδιοδοτούντε στο Δραλέω, και υπό την επιρροή τον νεοολιγαρχων της Αλβανίας, δεν διστάζουν να έρθουν σε σύγκρουση με το λαό της Χιμάρας θέτοντας σε κίνδυνο την σταθερότητα του κράτος και το μελών της Αλβανίας.


Οργανισμοί και όργανα διεθνούς κύρους όπως ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επέμβουν για να μην αφήσουν αυτή η συμπεριφορά και σύγκρουση να φέρει επικίνδυνες συνέπειες για το μελών στις σχέσης τον δύο χώρων που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, Αλβανία και Ελλάδα.


http://www.balkanweb.com/…/ligji-i-ri-per-turizmin-200-000…/


No comments: