Wednesday, November 18, 2009

Το Αλβανικό μίσος και η Ελληνική αφέλεια


Ανατρίχιασα όταν διάβασα ότι οι ιστοσελίδες Αλβανικών εφημερίδων και τα ηλεκτρονικά σημειωματάρια των Αλβανών είναι γεμάτα από Αλβανικό μίσος. Αυτό έγινε με αφορμή τη δολοφονία ενός Χειμαριώτη ομογενή από έναν Αλβανό 24 χρονών. Οι διαφορές θύματος και θύτη ήταν οικονομικές. Ο δολοφονημένος ήταν εργοδότης του Αλβανού δολοφόνου του. Το έγκλημα ήταν ειδεχθές και αποτρόπαιο, αλλά οι Αλβανοί το θεώρησαν...... ηρωική πράξη και άρχισαν να συμπαρίστανται στον συμπατριώτη τους. Μάλιστα, μερικοί θεώρησαν ότι πρέπει ν’ αναρτηθεί η φωτογραφία του δολοφόνου πλάι σ’ αυτήν του Εθνικού τους ήρωα Καστριώτη. Τα συνθήματα που κατακλύζουν τις ηλεκτρονικές σελίδες και μιλάνε για τον καλύτερο Έλληνα που είναι ο ψόφιος και άλλα ανατριχιαστικά. Είναι γεγονός ότι στην Αλβανία θεωρούν τους Έλληνες ως τους χειρότερους εργοδότες και μιλάνε με τα χειρότερα λόγια. Είναι οι άνθρωποι που τους δεχθήκαμε στη χώρα μας, που χωρίς να μας ρωτήσουν εισέβαλαν στη χώρα μας. Τους δώσαμε δουλειές, πράσινες κάρτες, σχολεία για τα παιδιά τους και τους συμπεριφερθήκαμε με καλoσύνη.
Αλλά ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου.
Θέλουν να δουν τους Έλληνες νεκρούς. Κατόρθωσαν με τις διώξεις, τις φοβέρες και τους εκβιασμούς ν’ αποψιλώσουν από τη Βόρειο Ήπειρο τους γηγενείς και αυτόχθονες κατοίκους της, που δεν ήταν άλλοι από τους Έλληνες. Ν’ αφήσουν μερικοί ψευτοκουλτουριάρηδες τις αιτιάσεις ότι τους έφερε ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς, ως Υπουργός Εξωτερικών, είπε στους Βορειοηπειρώτες: Τώρα, μπορείτε να έρχεστε ελεύθερα στην πατρίδα. Δεν είπε: Αλβανοί, μπείτε στην Ελλάδα κι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι, όπως και το παραμύθι των Τσάμηδων.
Θυάμιδες είναι αρχαίον Ελληνικόν φύλον που κατοικούσε περί τον Θύαμι (Κάλαμα) ποταμό. Αυτοί το έκαναν Αλβανιστί Τσάμηδες. Δεν κατοικούσαν πριν την Τουρκοκρατία στην περιοχή. Η Ήπειρος από αρχαιοτάτων χρόνων – άπειρος χώρα – εκτεινόταν από του Ακτίου έως του Γενούσου Ποταμού και των Ακροκεραυνίων όρεων. Ήταν μία και ενιαία και όχι διαιρεμένη όπως σήμερα, γιατί έτσι το ήθελαν οι μεγάλοι «φίλοι» μας.
Γιατί έφυγαν οι Τσάμηδες στην Αλβανία, δεν τους συμφέρει να το συζητούν δημόσια. Συνεργάσθηκαν με την Ιταλική Milicia και τη Γερμανική Γκεστάπο και πρόδιδαν τους Έλληνες. Αυτοί είναι υπαίτιοι για την εκτέλεση των 38 προκρίτων της Παραμυθιάς. Το έσκασαν στην Αλβανία που ήταν προτεκτοράτο των Ιταλών για να γλυτώσουν.
Αλλά, αυτοί είναι οι Αλβανοί. Είναι σαν τα φίδια που τα κρατάς στον κόρφο σου τον χειμώνα για να σε φάνε το καλοκαίρι. Απορώ γιατί δεν βρίσκεται κανένας με άντερα να τους τα θυμίσει αυτά, γιατί θεώρησαν τη σιωπή μας αδυναμία.

No comments: