Thursday, March 2, 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία αποκάλυψε σχέδιο διχοτόμησης των Σκοπίων – Παίρνουν τα όπλα οι Αλβανοί -Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Σέρβοι -Παρέμβαση ΝΑΤΟ-ΕΕ


Image result for greek army forces
Δημοσίευση: 2 Μαρτίου 2017


Του Βασίλη Καπούλα

Ραγδαίες εξελίξεις έρχονται στα Βαλκάνια, καθώς η Μόσχα αποκαλύπτει σχέδιο του Βερολίνου διχοτόμησης των Σκοπίων! Υπάρχουν διαδοχικές παρεμβάσεις Ρωσίας, ΗΠΑ, ΕΕ που έστειλε την Φ.Μογκερίνι, αλλά και Αλβανίας, Κροατίας και Κοσόβου με τον Θάτσι να καλεί τους Αλβανούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και τους Σέρβους έτοιμους να μπουκάρουν!Όπως σας είχαμε ενημερώσει το πρωί στο άρθρο μας Ξεκίνησαν «παιχνίδια» με τα σύνορα στα Βαλκάνια: Μεγάλη κρίση στα Σκόπια- Κροατία και Αλβανία ζητάνε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ όλοι πλέον είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη στην ευρύτερη περιοχή μας και ένας Γ” Βαλκανικός Πόλεμος δεν θα πρέπει να θεωρείται και πολύ…μακριά!

«ΝΑΤΟ και της Ε.Ε επιχειρούν να επιβάλλουν την ‘αλβανική πλατφόρμα’, που συντάχθηκε στα Τίρανα, στο γραφείο του πρωθυπουργού υπό τον Χάρτη της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας, με τον οποίο προβάλλονται εδαφικές αξιώσεις σε περιοχές των γειτονικών χωρών, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας» λέει η Μόσχα και μυρίζει πλέον παντού μπαρούτι!



Ταυτόχρονα, έχουμε μετωπική σύγκρουση Ρωσίας και Γερμανίας για το μέλλον την ΠΓΔΜ..

Το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε ως «καθαρή προβοκάτσια» το κύριο άρθρο που δημοσιεύθηκε από την DeutscheWelle (με δάκτυλο της γερμανικής κυβέρνησης από πίσω), στο οποίο έγινε προσπάθεια να  «χρεωθεί» εσκεμμένα στον Ρώσο ΥΠΕΞ Σ.Λαβρώφ η ιδέα της διχοτόμησης της ΠΓΔΜ…από το Βερολίνο .

Ο σκοπός του άρθρου αυτού, σύμφωνα με την επίσημη Μόσχα, αφορά στην πυροδότηση έντασης στην χώρα .

«Ο Λαβρόφ ποτέ δεν έχει κάνει δηλώσεις που περιέχουν τέτοιες ή παρόμοιες εκφράσεις, αλλά πάντα καταδίκαζε παρόμοιες δηλώσεις», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ .



Η ιδέα για την διχοτόμηση της ΠΓΔΜ , αναφέρει το ρωσικό δελτίο τύπου αφορά τις  ΗΠΑ και την Γερμανία και μόνο αυτές .

«Φαίνεται ότι αυτή η συκοφαντία έχει σκοπό να προκαλέσει πλήγμα στην δημόσια εικόνα της Ρωσίας στα Βαλκάνια, αλλά και να θολώσει τις εντάσεις στην πΓΔΜ», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Επιπλέον τόνισε η Μόσχα, «οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και ΕΕ, με τη χρήση των μεθόδων των «πορτοκαλί» επαναστάσεων «κατασκευάζουν» κυβερνήσεις, οι οποίες δεν υποστηρίζονται από τον σύνολο του λαού, ενώ παρεμβαίνουν άμεσα στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοια μέτρα θα οδηγήσουν στην υπονόμευση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της ΠΓΔΜ» , προειδοποιεί σε απάντηση του το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τι έχει συμβεί

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ αρνήθηκε να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος, της κεντροαριστερής SDSM του Ζόραν Ζάεφ αν και ο τελευταίος του παρουσίασε τις υπογραφές 67 εκ των 120 βουλευτών, από τις 61 που του είχε ζητήσει ο επικεφαλής του κράτους,. Ο Ιβανόφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας της SDSM («Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας») με τα αλβανικά μειονοτικά κόμματα και αρνήθηκε την εντολή.



Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ισχυρίσθηκε ότι δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους, η οποία έχει γίνει γνωστή ως «πλατφόρμα των Τιράνων» και, εάν αυτή υλοποιηθεί, απειλείται το σύνταγμα της χώρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, δεν επιθυμεί να παραδώσει την ΠΓΔΜ σε «ξένα κέντρα», υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός ΠΓΔΜ.

Η Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, επισκέφθηκε σήμερα τα Σκόπια για να σώσει ότι σώζεται!

Μετά τη συνάντηση της με τον Ιβάνοφ, του είπε να αναθεωρήσει την απόφασή του και να δώσει εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως απαιτεί το σύνταγμα της χώρας!

Στις δηλώσεις είπε τα εξής:

«Τα κόμματα τα οποία διακατέχονται από εμπρηστική ρητορική μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε πολιτικές και εθνοτικές συγκρούσεις».

«Οι πολιτικοί παράγοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Σκόπια είναι ένα πολυεθνικό κράτος και πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων.

Για όσους με γνωρίζουν, είμαι η κύρια υποστηρίκτρια της ένταξης της περιοχής στις δομές της ΕΕ. Οι πολιτικοί πρέπει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης γρήγορα.

Η FYROM είναι μια περίπλοκη χώρα σε μια περίπλοκη περιοχή, έτσι ελπίζω ότι το συντομότερο δυνατόν να βγει από την κρίση.

Η ένταξη της χώρας θα πρέπει να συνεχισθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία ότι η χώρα δεν προχωρά στις μεταρρυθμίσεις.

Μόλις γυρίσω στις Βρυξέλλες θα ενημερώσω όλους τους εκπροσώπους των χωρών μελών της ΕΕ, σχετικά με την κατάσταση που είδα στη χώρα», δήλωσε η Μογκερίνι.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, κάλεσε τους Αλβανούς των Σκοπίων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφού ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, αρνήθηκε να παραδώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την υποστήριξη των δύο αλβανικών εθνικών κομμάτων- DUI και BESA.

Παρέμβαση είχαμε και από τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζες Μπέιλι, ο οποίος δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι απογοητευμένο από την απόφαση του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ να αρνηθεί να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στους εκπροσώπους μιας σαφούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο με τους βασικούς δημοκρατικούς κανόνες και του κράτους δικαίου, που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα.

Ως στρατηγικός εταίρος και φίλος καλούμε τον πρόεδρο Γκιόεργκε Ιβάνοφ να επανεξετάσει την απόφασή του.

Ταυτόχρονα,καλούμε τους γείτονες των Σκοπίων να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να είναι εποικοδομητικοί σε αυτήν την περίοδο της μεγάλης πολιτικής δοκιμασίας για τη χώρα», δήλωσε ο Μπέιλι.

Νέα παρέμβαση Μόσχας

Η Ρωσία κατηγορεί την Αλβανία, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν μια φιλοαλβανική κυβέρνηση στα Σκόπια!

Συγκεκριμένα το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ η οποία προκλήθηκε από εξωτερικές ωμές παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της χώρας, επιδεινώνεται» και πως με την ενεργό συνδρομή των ηγετών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε επιχειρούν να επιβάλλουν την ‘αλβανική πλατφόρμα’, που συντάχθηκε στα Τίρανα, στο γραφείο του πρωθυπουργού υπό τον Χάρτη της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας, με τον οποίο προβάλλονται εδαφικές αξιώσεις σε περιοχές των γειτονικών χωρών, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζει την ανησυχία του επειδή στην όλη υπόθεση έχουν εμπλακεί και οι Αρχές του Κοσόβου, ενώ θεωρεί τη γραμμή αυτή που ακολουθείται «εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς εγκυμονεί την καταστροφή της κρατικής οντότητας της ΠΓΔΜ και γενικά την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διενεργήθηκαν στην ΠΓΔΜ στις 11 Δεκεμβρίου του 2016 με απαίτηση της ΕΕ και των ΗΠΑ, ανέδειξαν νικητή το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρουέφσκι, ενώ «τώρα –όπως αναφέρει- η Δύση με την συνδρομή της αλβανικής μειονότητας προσπαθεί να φέρει στην εξουσία στα Σκόπια την ηττηθείσα αντιπολίτευση, η οποία υιοθετεί τις τελεσιγραφικές απαιτήσεις των Αλβανών, που υπονομεύουν τους συνταγματικούς θεσμούς της χώρας»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκτιμά ότι όλες αυτές οι προσπάθειες να επιβληθούν έξωθεν σχήματα, το μόνο που θα κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση, και καλεί όσους εμπλέκονται σ” αυτές τις προσπάθειες «να σεβασθούν το δικαίωμα των πολιτών της ΠΓΔΜ να αποφασίζουν αυτοτελώς για το μέλλον τους, σύμφωνα με τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας».

Γερμανοί, Αμερικανοί και λοιποί είναι γνωστό ότι υλοποιούν από το 1995 σχέδιο ελέγχου των Βαλκανίων με εξοβελισμό του ρωσικού παράγοντα για κυριαρχία του αλβανικού και τουρκικού εθνικισμού μαζί με το ισλάμ.

Μέσα σε αυτό πλαίσιο , οι Γερμανοί έχουν εδώ και καιρό δραστηριοποιηθεί παρεμβαίνοντας σε χώρες όπως η ΠΓΔΜ , με σκοπό να ελέγξουν πλήρως την πολιτική ζωή και να διχοτομήσουν το κρατίδιο αυτό σε σλαβόφωνους και αλβανόφωνους, με σκοπό το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία».

Σε άρθρο μας με τίτλο («Ο κόσμος ξαναμοιράζεται»: Πληροφορίες για επικείμενη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στα Βαλκάνια – Τι πρότειναν οι ΗΠΑ για να αποφευχθεί – Εμπλοκή Γερμανίας σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ), είχαμε τονίσει ότι αναμένεται ακόμα και  ρωσική στρατιωτική επέμβαση στα Βαλκάνια, τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποσύρονται σταδιακά.

Ταυτόχρονα, οι Γερμανοί «ξανάρχονται» με φόρα μετά την επικείμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή μετά τις δηλώσεις Τραμπ.

Η Γερμανία επιτίθεται με οικονομικές κυρώσεις κατά του Σερβοβόσνιου προέδρου Μίλοραντ Ντόντικ παρεμβαίνοντας στην Βοσνία για πρώτη φορά μετά το 1995 γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται πηγές από το ΥΠΕΞ  της Γερμανίας.

Η Μόσχα δηλώνει με όλη την κλίμακα της ανωτάτης ιεραρχίας της ότι ούτε η αμερικανική ούτε ακόμα πιο πολύ η γερμανική παρέμβαση θα γίνει δεκτή σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ορθόδοξους σλαβικούς πληθυσμούς .

Το Βερολίνο όμως έχει καταστρώσει τα δικά του σχέδια .

Πίσω από όλα όμως είναι για μια ακόμη φορά οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα Βαλκάνια αρχής γενομένης την  Βοσνία και  την ΠΓΔΜ, τις οποίες  προσπαθούν  να ελέγξουν , πολιτικά, οικονομικά και τέλος και στρατιωτικά ενόψει της αμερικανικής  γεωστρατηγικής «απόσυρσης».

Οι Γερμανοί με επικεφαλής την Α.Μέρκελ βλέπουν ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για την Ευρώπη  πόσο μάλλον για τα Βαλκάνια και ετοιμάζουν ολομέτωπη «επίθεση» σε όλα τα επίπεδα για να κυριαρχήσουν στην περιοχή , χωρίς όμως να λάβουν υπόψιν τους την Ρωσία , η οποία ήδη κυριαρχεί στην περιοχή αυτή.



Οι  Αμερικανοί εφαρμόζοντας κατά γράμμα  την βρετανική τακτική του «διαίρει και βασίλευε» που χρησιμοποιήθηκε όταν αποχώρησαν από την Ινδία, την Κύπρο και άλλου, μετασχηματοποιούν την αλβανική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου σε κανονική τακτική στρατιωτική δύναμη, τροφοδοτούν με όπλα την Αλβανία ενώ ταυτόχρονα εξεγείρουν τον αλβανικό εθνικισμό για ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή ο ISIS «αλωνίζει» τα αλβανικά εδάφη.

 Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ αποχωρούν από τα Βαλκάνια λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων «αφήνοντας πίσω τους πολλές νάρκες» οι οποίες όταν σκάσουν θα επιφέρουν το Γ’ Βαλκανικό πόλεμο .

No comments: