Thursday, March 31, 2022

Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία

SManalysis






Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, δήλωσε ότι η δημοκρατία σκοπεύει να λάβει νομικά μέτρα στο εγγύς μέλλον για να ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στη Ρωσία, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

Τη δήλωση του Μπιμπίλοφ επικαλέστηκε το Γραφείο Τύπου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

«Πιστεύω ότι η ενοποίηση με τη Ρωσία είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Ο δρόμος μας. Οι φιλοδοξίες του λαού. Και θα προχωρήσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Θα λάβουμε τα κατάλληλα νομικά μέτρα στο εγγύς μέλλον. Η Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας θα είναι μέρος της ιστορικής πατρίδας - τη Ρωσία», - αναφέρει στη δήλωση.

Σύμφωνα με τον Μπιμπίλοφ, ο Οσετιακός λαός είναι διχασμένος και ο ιστορικός και στρατηγικός του στόχος είναι η «ενοποίηση στο πλαίσιο ενός κράτους».

«Αυτό το κράτος είναι η Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ο Μπιμπίλοφ.

«Ο λαός μας έχει θέσει επανειλημμένα αυτόν τον στόχο, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πραγματικότητα το αιώνιο όνειρό μας το 2014, όταν η Κριμαία επέστρεψε στο λιμάνι της. Χάσαμε τότε την ευκαιρία μας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», πρόσθεσε.

interfax.ru, rbc.ru,

Mariupol to be annexed to Donetsk

SManalysis





Head of the Donetsk People's Republic, Denis Pushilin, ordered the formation of the Mariupol administration.

SOURCE: B92 THURSDAY, MARCH 31, 2022 | 15:05


This is stated in the decree published on the website of the leader of the Republic.

"I consider creating a local administration of the Donetsk People's Republic - the administration of the city of Mariupol," the document reads.

The decree is dated March 31.

Pushilin previously spoke about the situation in Mariupol.

According to him, from yesterday, scattered groups of nationalists can move around certain areas of Mariupol. He said the cleaning of the terrain was ongoing. Pushilin added that the main concentration of nationalist battalions is in the Azovstal iron and steel factory. The head of the DPR said that "they are already working on their elimination in a very, very short period of time".

"There is no time, people need help, people need support in all areas...", he said.

Υπήρξε μια αντίδραση από τη Σόφια για τον αριθμό των Βουλγάρων στη βόρεια Μακεδονία

SManalysis






Σόφια, 30 Μαρτίου 2022 - Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της απογραφής στη Βόρεια Μακεδονία έχει προκαλέσει άμεσα αρνητικές αντιδράσεις στη Βουλγαρία. Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με τον αριθμό των Βουλγάρων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη 30 Μαρτίου, περίπου 3.500 Βούλγαροι ζουν στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Σλάβι Τριφόνοφ, πρόεδρος του κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», που είναι μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των Βούλγαρων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας στη βόρεια Μακεδονία.

Είπε ότι είναι παράλογο να πιστεύει κανείς ότι μόνο 3.500 Βούλγαροι ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ βουλγαρικά διαβατήρια έχουν αποκτήσει πάνω από 100 χιλιάδες πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βόρεια Μακεδονία οι Βούλγαροι φοβούνται να δείξουν την εθνικότητα τους.

«… Πάνω από 100.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας έχουν επιβεβαιώσει τις βουλγαρικές ρίζες τους στη Βουλγαρία, αλλά στη Βόρεια Μακεδονία φοβούνται να τους αποκαλούν «Βούλγαρους». Γιατί σε μια κανονική χώρα που διεκδικεί την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βόρεια Μακεδονία, να φοβάται κάποιος να πει τι είναι; «Δεν είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα», έγραψε ο Τριφόνοφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Προειδοποίησε ότι η Σόφια δεν θα άρει το βέτο της κατά της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εάν η Βόρεια Μακεδονία θέλει να είναι μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα και να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα πρέπει να επιτρέπεται στους πολίτες της να δηλώνουν ελεύθερα την εθνικότητά τους και τα δικαιώματά τους δεν πρέπει να παραβιάζονται. «Μέχρι να συμβεί αυτό, η Βόρεια Μακεδονία θα είναι μέρος των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο Τριφόνοφ.

Η αντίδρασή του έρχεται μια ημέρα πριν από τη συνάντηση ομάδων εμπειρογνωμόνων από τις δύο χώρες στα Σκόπια για να συζητηθούν οι διαφορές σχετικά με το ιστορικό παρελθόν.

Τον Νοέμβριο του 2020, η Σόφια μπλόκαρε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαρτώντας την άρση του βέτο από την επίλυση της διαφοράς για τη μακεδονική ταυτότητα, γλώσσα και πολιτισμό. 

Δημοσκόπηση-”βόμβα” – Τουρκικό ”αντίο” σε Δύση: ”Δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ” Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

SManalysis



Αναρτήθηκε από
30 Μαρτίου, 2022


Περισσότεροι Τούρκοι ρίχνουν την ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ παρά στη Ρωσία, σύμφωνα με τοπική δημοσκόπηση.

Περίπου το 48 τοις εκατό του Τούρκου λαού θεωρεί υπεύθυνη την Ουάσιγκτον και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο από την ερευνητική εταιρεία Metropoll. Ένα επιπλέον 7,5 τοις εκατό κατηγόρησε την Ουκρανία και το 33,7 τοις εκατό είπε ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη.

Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μόνιμο στρατό στο ΝΑΤΟ, αλλά έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις με τη Ρωσία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ορισμένοι σχολιαστές σε τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκει σε επιχειρηματία κοντά στον Ερντογάν, τείνουν να εμπλέκονται σε αντιδυτική ρητορική και θεωρίες συνωμοσίας. Ο ίδιος ο Ερντογάν επικρίνει συχνά τη Δύση και απαιτεί μια θέση στο τραπέζι των παγκόσμιων ηγετών.

Ενώ αντιτίθεται στην εισβολή της Ρωσίας επικαλούμενη την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση του Ερντογάν προσπάθησε να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ουδέτερη κατά τη διάρκεια του πολέμου και να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ των δύο πλευρών. Η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή ή σε ολιγάρχες κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Σαββατοκύριακο, ανέφερε ότι οι ολιγάρχες ήταν ευπρόσδεκτοι στη χώρα για τουριστικούς και επενδυτικούς σκοπούς.

Πολλοί Τούρκοι που κατηγόρησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο ήταν υποστηρικτές των δεξιών εθνικιστικών κομμάτων, έδειξε η έρευνα Metropoll. Περίπου το 68 τοις εκατό των ψηφοφόρων του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το οποίο ανήκει στην κυβερνώσα συμμαχία του Ερντογάν, και το 67 τοις εκατό των υποστηρικτών του αντίπαλου Καλού Κόμματος (IP), δήλωσαν ότι ήταν υπεύθυνοι. Λιγότερο από το ένα τέταρτο των Τούρκων υποστηρίζει αυτά τα δύο κόμματα.

Περίπου το 49 τοις εκατό των υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν με ισλαμιστική τάση και το 48,2 τοις εκατό όσων ψήφισαν υπέρ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπαν ότι η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ ευθύνονται, ανέφερε η Metropoll.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατέταξαν την Τουρκία στην 153η θέση μεταξύ 180 χωρών στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021. Ήταν ο μεγαλύτερος παραβιαστής της ελευθερίας της έκφρασης μεταξύ των 46 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Η Ρωσία, η οποία αποχώρησε από το CoE νωρίτερα τον Μάρτιο, κατέλαβε την 150η θέση.

Wednesday, March 30, 2022

Η Τουρκία έχει απλώσει το χέρι της στην Αλβανία, όχι μόνο για την ΑΟΖ αλλά και για τη μη αναγνώριση των ελληνικών περιοχών της Βορείου Ηπείρου

SManalysis




Από την Τουρκία, η Ελλάδα δεν είναι αποκλεισμένη μόνο για την ΑΟΖ, στην Αλβανία, αλλά και με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, η μισή από την οποία δεν αναγνωρίζεται από την Αλβανία

Ιστορικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας, τα Τίρανα έχουν ενεργήσει κατά της Ελληνικής Μειονότητας, με την υποστήριξη της τουρκικής διπλωματίας, έτσι ώστε ολόκληρες περιοχές που κατοικούνταν από αρχαίους Έλληνες, όπως η Χιμάρα, η Αυλώνα ή η Κορίτσα, να μην αναγνωρίζονται ως Ελληνικές Μειονοτικές Ζώνες. 

Αυτή είναι η ουσία της Εθνικής Στρατηγικής της Αλβανίας ακόμη και σήμερα, η οποία προσπαθεί, με εξελιγμένες νομικές μεθόδους, όπως η εδαφική διαίρεση ή ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις για τον τουρισμό, να εκπληρώσει τα εθνικά της συμφέροντα, να εξαλείψει επίσημα και φυσικά κάθε ελληνικό στοιχείο και να εποικίσει. εκείνες τις περιοχές, με μουσουλμάνους Αλβανούς. 

Η εθνική απομόνωση της Ελλάδας κορυφώθηκε το 2022, όταν η Απογραφή των Σκοπίων δεν έβγαλε Έλληνες. Στο μεταξύ, πιστεύεται ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα υπάρξει και στην Αλβανία τους επόμενους μήνες, διαγράφοντας την ιστορική μνήμη της Βορείου Ηπείρου.

Οι Έλληνες της Χιμάρας δεν αναγνωρίζονται από την αλβανική κυβέρνηση και οι περιουσίες τους λεηλατούνται με τη βοήθεια της κυβέρνησης, ενώ στην Ελλάδα ο Ερντογάν ενώνει, στο όνομα της φροντίδας της μητέρας Τουρκίας, όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης. 


Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τις Θρακικές μειονότητες ως Τούρκους, αλλά το Στρασβούργο έχει ιδρύσει τουρκική εθνική μειονότητα. Η στένωση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας συμπίπτει με την επέκταση της θαλάσσιας και όχι της χερσαίας επικράτειας, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που υπερασπίζεται το παλιό δόγμα της μη αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.Οι Χειμαριώτες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους γιατί δεν είναι εκπρόσωποι της Διεθνούς Σύμβασης για τις Μειονότητες, την οποία η Αλβανία δεν αναγνωρίζει επίσημα. 


Οι Χειμαριώτες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους γιατί δεν είναι εκπρόσωποι της Διεθνούς Σύμβασης για τις Μειονότητες, την οποία η Αλβανία δεν αναγνωρίζει επίσημα. Αν η Ελλάδα είχε κάνει προσπάθειες και πιέσεις για να αναγνωρίσει η Αλβανία τους Έλληνες στη Χιμάρα, (Αυλώνα, Κορίτσα) όπως έκανε η Τουρκία με τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, με το Δικαστήριο του Στρασβούργου, σήμερα το έδαφος της Χιμάρας θα ήταν ανέγγιχτο, Εδαφική διαίρεση δεν θα μπορούσε να γίνει, η επίσημη γλώσσα θα ήταν η ελληνική, ο Δήμος δεν θα γέμιζε περισσότερο με Αλβανούς και δεν θα είχαν συμβεί εθνικές ισορροπίες.

Από την Τουρκία, η Ελλάδα δεν είναι αποκλεισμένη μόνο για την ΑΟΖ, στην Αλβανία, αλλά και με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, η μισή από την οποία δεν αναγνωρίζεται από την Αλβανία

Ιστορικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας, τα Τίρανα έχουν ενεργήσει κατά της Ελληνικής Μειονότητας, με την υποστήριξη της τουρκικής διπλωματίας, έτσι ώστε ολόκληρες περιοχές που κατοικούνταν από αρχαίους Έλληνες, όπως η Χιμάρα, η Αυλώνα ή η Κορίτσα, να μην αναγνωρίζονται ως Ελληνικές Μειονοτικές Ζώνες. Αυτή είναι η ουσία της Εθνικής Στρατηγικής της Αλβανίας ακόμη και σήμερα, η οποία προσπαθεί, με εξελιγμένες νομικές μεθόδους, όπως η εδαφική διαίρεση ή ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις για τον τουρισμό, να εκπληρώσει τα εθνικά της συμφέροντα, να εξαλείψει επίσημα και φυσικά κάθε ελληνικό στοιχείο και να εποικίσει. εκείνες τις περιοχές, με μουσουλμάνους Αλβανούς.

Ο ρόλος της Ελλάδας;

Από το 1996, η Ελλάδα εγκατέλειψε επίσημα το αίτημα για τη Βόρεια Ήπειρο, καθώς η Εθνική Στρατηγική της ενδιέφερε την Αλβανία, την ΑΟΖ, την οικονομική ζώνη και τα θαλάσσια σύνορα των 12 μιλίων. Από εκείνη τη χρονιά δεν υπήρξαν άλλα αιτήματα προς το ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή τα Ηνωμένα Έθνη για παραβιάσεις των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Αλβανία. Ελλάδα και Αλβανία 1996, υπέγραψαν Συνθήκη Φιλίας, η οποία ουσιαστικά δεν αντικατόπτριζε εδαφικές διεκδικήσεις ή φιλοδοξίες έναντι της Αλβανίας. Αυτή η συνθήκη έχει λήξει και η Ελλάδα δεν την έχει ανανεώσει.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα, ως απολύτως ανώτερη χώρα από την Αλβανία, δεν παρενέβη για να εξασφαλίσει καθεστώς αυτοδιάθεσης για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, από το Στρασβούργο ή την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφήνοντας την προτεραιότητα, το εθνικό συμφέρον. Βορείου Ηπείρου, που είχε από το 1946 έως το 1991, αλλά η ίδια δεν υπερασπίστηκε με το ίδιο μέτρο τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης, καθώς το Στρασβούργο τους έδωσε το δικαίωμα να δηλώνουν Τούρκοι.

Εν ολίγοις, μέσα σε αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα προσπαθεί να αναγκάσει την Αλβανία να αναγνωρίσει την ΑΟΖ πηγαίνοντας το θέμα στη Χάγη, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από την αλβανική πλευρά, και το δεύτερο με την Αλβανία, θα έπρεπε να είχε επιλύσει την επίσημη αναγνώριση όλων των Ελλήνων όπου ζουν, χάνοντας τα εδάφη που ιστορικά κατοικούν οι Έλληνες, όπως η ακτή του Ιονίου Αυλώνα, η Χιμάρα, οι Σαράντα,…

Μεγάλη Αλβανία

Η κ. Ντόρα Μπαγκογιάνη διορίστηκε από την Ουάσιγκτον ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, γεγονός που περιπλέκει τη γεωπολιτική κατάσταση. Η Ελλάδα, όπως και 5 χώρες της ΕΕ, δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο, αλλά οι συνομιλίες συνεχίζονται. Εάν η Ελλάδα μπορέσει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και να ενταχθεί περαιτέρω στο ΝΑΤΟ, έχει την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τη Βόρειο Ήπειρο, ως ανταμοιβή, ή το αντίστροφο, όπως φαίνεται από την Απογραφή Πληθυσμού στα Σκόπια της Μεγάλης Αλβανίας, γίνεται πραγματικότητα.

Αφενός το Κοσσυφοπέδιο καλείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αλλά αφετέρου οι Αλβανοί δηλώνουν ότι είναι περίπου το 30% του πληθυσμού στα Σκόπια, στα Τίρανα, οι Έλληνες τους διαγράφουν επίσημα από τους εθνικούς καταλόγους, υπονοώντας ότι η Μεγάλη Αλβανία, γίνεται πραγματικότητα και η Ελλάδα αφήνεται να απομονωθεί ως αποτέλεσμα της αποτυχίας της πολιτικής ηγεσίας και της αποδυνάμωσης των εθνικών συμφερόντων τα τελευταία 20 χρόνια. 

Αφήνοντας κατά μέρος τις πρωταρχικές εξελίξεις με την Τουρκία, που πιέζει μέρα με τη μέρα την Αθήνα για την «Τουρκική» Κοινότητα της Θράκης, η Αθήνα δεν πρέπει να υποτιμά τα Τίρανα, τα οποία θεωρούνται προνομιούχα στη Δύση, όπου είναι Γερμανοί, Ιταλοί, Τούρκοι ή Αμερικανοί. επικεντρώθηκε στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία αποτελεί απειλή για τις χριστιανικές χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.  

Monday, March 28, 2022

Russia conducts secret operations in Austria: Defense Ministry in the hands of GRU?

SManalysis


Russia is accused of conducting secret operations in Austria, writes the Financial Times.

SOURCE: B92 MONDAY, MARCH 28, 2022 | 08:54

In its text, this paper refers to one European intelligence officer, as well as one European diplomat. According to Russian media, Austria is a real "aircraft carrier" of Russian secret activities.

It is noted that the Austrian intelligence agency, the office for the protection of the constitution and the fight against terrorism, is considered so unreliable that it has been temporarily suspended from most intelligence activities at the European level.

According to a source in the Financial Times, the Austrian Ministry of Defense is the "practical department of the GRU (the Main Directorate of the General Staff of the Armed Forces of the Russian Federation)".

Sunday, March 27, 2022

A new war in the Caucasus? Azerbaijani forces have entered the Russian zone

SManalysis



The Azerbaijani Armed Forces entered the area of responsibility of the Russian peacekeeping mission in Nagorno-Karabakh.

SOURCE: TANJUG SATURDAY, MARCH 26, 2022 | 21:07

President of the unrecognized Republic of Nagorno-Karabakh, Arayik Harutyunyan, signed a decree on the temporary restriction of rights and freedoms due to the introduction of a state of war. This was stated on the Telegram channel of the official NKR information center.

The Azerbaijani Armed Forces entered the area of responsibility of the Russian peacekeeping mission in Nagorno-Karabakh and carried out four strikes on the armed formations of Nagorno-Karabakh, using the Bayraktar TB2 drone near the village of Furuh, the Russian Ministry of Defense announced today.

The Azerbaijani Armed Forces entered the zone of responsibility of the Russian peacekeeping contingent in Nagorno-Karabakh from March 24 to 25, violating the provisions of the trilateral statement of the leaders of Russia, Azerbaijan and Armenia from November 9, 2020, and set up an observation post, the statement said, as TASS reported.

The state of war in Nagorno-Karabakh
"The President of the Republic of Nagorno-Karabakh, Arajik Harutyunyan, signed a decree on the temporary restriction of rights and freedoms in the conditions of the state of war declared on the territory of the Republic of Artsakh (Nagorno-Karabakh)," RIA Novosti reported.

According to the decree, the right to freedom of assembly is restricted, and strikes are prohibited.

"In addition, the work of organizations engaged in propaganda or other activities directed against the defense capabilities and security of the Republic of Artsakh is suspended," the Telegram channel was told.

Ministry of the Interior and the National Security Service of the unrecognized republics are responsible for the application of temporary restrictions on the rights and freedoms established by this Decree.

Οι Βορειοηπειρώτες στέλνουν μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση: Μας έχετε εγκαταλείψει! Αναρτήθηκε

SManalysis




από Directus
27 Μαρτίου, 2022
 

Οσο οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στα μετακομμουνιστικά χρόνια αισθάνονται ότι απειλούνται για την επιβίωσή τους, είναι Εθνικό Συνταγματικό καθήκον του ελληνικού πολιτικού φάσματος να αυξήσει τις εθνικές ευθύνες, να βοηθήσει στον εκδημοκρατισμό και την οικονομία της ζωής τους. Αλλά όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει περισσότερα δικαιώματα σε μετανάστες από την Ασία ή την Αφρική, μπλοκάροντας ταμεία για συντάξεις ή γραφεία ελληνικών διαβατηρίων για τους Βορειοηπειρώτες, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ότι «η Ελλάδα τους έχει εγκαταλείψει». , Μην ξεχνάτε τις διαμαρτυρίες για τις συντάξεις, αλλά από την άλλη, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι περίοδος πολιτικών εκλογών, επομένως το ενδιαφέρον για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου μπορεί να συνεχίσει να είναι χαμηλό.

Η οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Ομόνοια, εξέδωσε δελτίο τύπου για την εξέλιξη της Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους

Όπως φαίνεται, τα ανώτατα στελέχη της Ομόνοιας είχαν στενές συναντήσεις και στην Αθήνα, ενώ στα Τίρανα δεν ακούγεται τίποτα για αυτή τη διαδικασία. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι τα Τίρανα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αλβανία Μανώλης Κεφαλογιάνης, ο οποίος έγινε δεκτός από μέλη της κυβέρνησης Ράμα, επίσκεψη που δεν αποτυπώθηκε καθόλου στον αλβανικό Τύπο. Ωστόσο, στα θέματα της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις διεθνείς, συνταγματικές και νομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με την καταγραφή στην Αλβανία.

Η Αλβανία έχει υποστηρίξει την εθνική της στρατηγική, βασισμένη στην ύπαρξη του κράτους, εντός των υφιστάμενων συνόρων, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει εδαφική αξίωση κατά της Ελλάδας, αλλά, στο μεταξύ, έχει στον πυρήνα της στρατηγικής της, την εξάλειψη της ελληνικής κοινότητας, σχεδόν όλες οι πτυχές, περιουσιακά οικονομικά, ζωτικά, δημογραφικά και πολιτικά. Τα Τίρανα σήμερα κατάφεραν να ενώσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, για να δικαιολογήσουν την Εθνοκάθαρση, που ξεκίνησε με την κυβέρνηση Μπερίσα και συνεχίστηκε από την κυβέρνηση Ράμα, μέσω της Στρατηγικής Ανάπτυξης Τουρισμού, ειδικά στη Χιμάρα. Ως αποτέλεσμα, οι εθνοτικές ισορροπίες τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αλλάξει προς όφελος των Αλβανών, έναντι των εθνικών Ελλήνων στη (Βόρεια Ήπειρο) Νότια της Αλβανίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλβανία έχει όντως αλλάξει τον Νόμο για την Αστική Κατάσταση και την Απογραφή, αλλά δεν έχει ακόμη εγκρίνει το καταστατικό για να κλείσει ο κύκλος.

Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, λόγω του νόμου για τις συντάξεις, και της έκδοσης ελληνικών δελτίων ταυτότητας, αλλά αυτά δεν αρκούν. Οι ηγέτες της Ομόνοιας, μόνο αυτοί έχουν πρόσβαση στην Αθήνα, καθώς έχουν αποτύχει σε όλα τα επίπεδα των εκλογών τα τελευταία χρόνια, τόσο που δεν έχουν κοινότητα πίσω τους, ξεκίνησαν την εκστρατεία χωρίς μέλη, για την Απογραφή, όπως οι Έλληνες του Βοριό Ηπείρου, εγκαταλείπονται από όλα τα κόμματα. Και αποφασίζουμε να ρωτήσουμε, είναι αυτή η Ελλάδα που εδώ και μια δεκαετία, έχει εγκαταλείψει τα συμφέροντα αυτής της κοινότητας, τόσο που δεν μπορεί να σταματήσει την εθνικιστική μηχανή της αλβανικής κυβέρνησης, να καταλαμβάνει εδάφη και εδάφη όπου ζουν Έλληνες, με σοβινιστικές μεθόδους φασιστικού τύπου ;

Ως εκ τούτου, έπρεπε να επισυνάψουμε στην ανάλυσή μας ορισμένα στοιχεία, όπου συγκεκριμένα η Χιμάρα, η Κορίτσα ή ο Αυλώνας, όπου ζουν περισσότεροι Έλληνες από ό,τι σε περιοχές που η αλβανική κυβέρνηση είναι γνωστές ως «περιοχές ελληνικής μειονότητας», σήμερα είναι υπερπλήρες από Αλβανούς και δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη των Ελλήνων. Η αλβανική κυβέρνηση κρατά ομήρους πληθυσμιακούς στατιστικούς, αρνούμενος για σωβινιστικούς σκοπούς την ύπαρξη Ελλήνων στις περιοχές αυτές, όταν πριν από το 1946, τους αναγνώριζε επίσημα. Αυτά τα χρόνια, όχι μόνο ως αντίβαρο στην Τουρκία για τον τρόπο που χειρίστηκε το Στρασβούργο το θέμα της Θράκας, υποτίμησε τα Τίρανα, όταν με τους μοχλούς της στην ΕΕ θα έπρεπε να είχε λύσει το θέμα της ελληνικής αυτοδιακήρυξης, ταυτόχρονα και της Τουρκίας. παράπονα, καθώς η αναγνώριση της εθνικής ελληνικής κοινότητας στις ανώτερες περιοχές θα δημιουργούσε προηγούμενο για αυτοδιάθεση.

Ο συγγραφέας αυτής της ανάλυσης ήταν προπαγανδιστής της ελληνικής μειονότητας και ειδικά της Χιμάρας στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, κατά τη διαδικασία της Απογραφής Πληθυσμού το 2011, στην οποία τα Τίρανα έθεσαν όρους «σύμφωνα με το εθνικό τους συμφέρον» και όχι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. που τελικά έγινε αποδεκτό από τους ίδιους τους δυτικούς μάγους που χρηματοδότησαν αυτό το Cencus. Το αποτέλεσμα δεν ήταν έκπληξη για εμάς, που βρισκόμασταν μέσα σε αυτό, αλλά δυτικές πηγές μας ενημέρωσαν ότι «μην περιμένετε ένα πραγματικό αποτέλεσμα, για να αποτυπωθεί επίσημα, από την επιτροπή Cencus».

Συμπερασματικά, η ελληνική μειονότητα είχε ως αποτέλεσμα το 0,7% του πληθυσμού στην Αλβανία, ενώ η Ορθόδοξη Κοινότητα με το 6,7%. Φυσικά, μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, όπου και η Αλβανία είχε γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, τα δημογραφικά στοιχεία, που σήμερα παγκοσμίως, αναφέρονται σε αυτή την Απογραφή, είναι μεροληπτικά για τους Βορειοηπειρώτες, που δεν έχουν καμία ελπίδα, ότι η ποιότητα των δημοκρατικών αξιών της Αλβανίας, θα ποικίλλουν, σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αυτό όμως που μας ανησυχεί σήμερα, στους Βορειοηπειρώτες, έχει να κάνει με την απελπιστική κατάσταση αυτής της κοινότητας, σε σχέση με τα Τίρανα και την Αθήνα.

Ωστόσο, η Ομόνοια το 2012, διοργάνωσε απογραφή με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, φτάνοντας περίπου τους 286 χιλιάδες αυτοδηλωμένους Έλληνες στην Αλβανία (περίπου το 85% εξ αυτών). Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα 10 χρόνια, ενώ ο πληθυσμός της Αλβανίας συρρικνώνεται, ο πληθυσμός των Ελλήνων έχει αυξηθεί, καθώς κανένας από αυτούς δεν έχει εγκαταλείψει το σπίτι των γονιών του στη Βόρεια Ήπειρο και κρατούν επαφή με τη χώρα γέννησης, δηλαδή ο πληθυσμός της Αλβανίας έχει φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής στα Τίρανα, η Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, πρέπει να έχει ξεπεράσει τους 360 χιλιάδες κατοίκους, ή το 15% του πληθυσμού της Αλβανίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική γλώσσα αναγνωρίζεται ως η δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Αλβανία από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών..

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης της γεωπολιτικής των νοτιοδυτικών Βαλκανίων, που δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τα σύνορα μεταξύ κρατών, εναπόκειται στην Ελλάδα να δείξει τις εθνικές ευθύνες που απορρέουν από το ελληνικό Σύνταγμα, όχι μόνο με τον παλιό και μόνιμο συγκρουσιακό σύμμαχο με την Τουρκία αλλά και με την Αλβανία, την οποία θεωρεί περιορισμένη από έναν όρο της διπλωματίας της, αυτή της ΑΟΖ, αγνοώντας την ύπαρξη της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας, που επιβιώνει με τόσες θυσίες και διώξεις, ενώ η ίδια η Αθήνα εκφράζει την αγάπη της. για τα Τίρανα, μέχρι τη μέγιστη δέσμευση, για ένταξη στην Ε.Ε. Αυτό είναι απαράδεκτο, επομένως, πρέπει να γυρίσουμε με πράξεις.

The Russians prevented a new war

SManalysis



Azerbaijani forces withdrew from the territory of Nagorno-Karabakh, the Russian Ministry of Defense announced.

SOURCE: B92 SUNDAY, MARCH 27, 2022 
They withdrew after negotiations.

Russian Ministry of Defense added that Moscow recorded two cases of violations of the ceasefire in Nagorno Karabakh, which were committed by Azerbaijani forces.

As he stated, four people were wounded, two on each side. The command of the Russian peacekeeping contingent, together with the representatives of the two sides, has stabilized the situation, it is added in the announcement.

It should be reminded that the Azerbaijani armed forces entered the area of responsibility of the Russian peacekeeping mission in Nagorno-Karabakh yesterday and carried out four strikes on the armed formations of Nagorno-Karabakh, using the Bayraktar TB2 drone near the village of Furuh, the Russian Defense Ministry said.

"President of the Republic of Nagorno-Karabakh, Arayik Harutyunyan, signed a decree on the temporary restriction of rights and freedoms in the conditions of the state of war declared on the territory of the Republic of Artsakh (Nagorno-Karabakh)," RIA Novosti reported.

The fighting in the disputed territory in November 2020 ended with the victory of the Azerbaijani army, and the peace agreement signed between Azerbaijan and Armenia only confirmed the conquests of the Azerbaijani army.

Η Ομόνοια, ανακοίνωσε τα μέτρα για Απόγραφή του πληθυσμού στην Αλβανία, ενώ η Ελλάδα, έχει εγκαταλείψει τους Βορειοηπειρώτες

SManalysis




Σταύρη Μάρκο 
Δημοσιογράφος

Όσο οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στα μετακομμουνιστικά χρόνια αισθάνονται ότι απειλούνται για την επιβίωσή τους, είναι Εθνικό Συνταγματικό καθήκον του ελληνικού πολιτικού φάσματος να αυξήσει τις εθνικές ευθύνες, να βοηθήσει στον εκδημοκρατισμό και την οικονομία της ζωής τους. Αλλά όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει περισσότερα δικαιώματα σε μετανάστες από την Ασία ή την Αφρική, μπλοκάροντας ταμεία για συντάξεις ή γραφεία ελληνικών διαβατηρίων για τους Βορειοηπειρώτες, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ότι «η Ελλάδα τους έχει εγκαταλείψει». , Μην ξεχνάτε τις διαμαρτυρίες για τις συντάξεις, αλλά από την άλλη, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι περίοδος πολιτικών εκλογών, επομένως το ενδιαφέρον για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου μπορεί να συνεχίσει να είναι χαμηλό.

Η οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Ομόνοια, εξέδωσε δελτίο τύπου για την εξέλιξη της Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους

Όπως φαίνεται, τα ανώτατα στελέχη της Ομόνοιας είχαν στενές συναντήσεις και στην Αθήνα, ενώ στα Τίρανα δεν ακούγεται τίποτα για αυτή τη διαδικασία. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι τα Τίρανα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αλβανία Μανώλης Κεφαλογιάνης, ο οποίος έγινε δεκτός από μέλη της κυβέρνησης Ράμα, επίσκεψη που δεν αποτυπώθηκε καθόλου στον αλβανικό Τύπο. Ωστόσο, στα θέματα της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις διεθνείς, συνταγματικές και νομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με την καταγραφή στην Αλβανία.

Η Αλβανία έχει υποστηρίξει την εθνική της στρατηγική, βασισμένη στην ύπαρξη του κράτους, εντός των υφιστάμενων συνόρων, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει εδαφική αξίωση κατά της Ελλάδας, αλλά, στο μεταξύ, έχει στον πυρήνα της στρατηγικής της, την εξάλειψη της ελληνικής κοινότητας, σχεδόν όλες οι πτυχές, περιουσιακά οικονομικά, ζωτικά, δημογραφικά και πολιτικά. Τα Τίρανα σήμερα κατάφεραν να ενώσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, για να δικαιολογήσουν την Εθνοκάθαρση, που ξεκίνησε με την κυβέρνηση Μπερίσα και συνεχίστηκε από την κυβέρνηση Ράμα, μέσω της Στρατηγικής Ανάπτυξης Τουρισμού, ειδικά στη Χιμάρα. Ως αποτέλεσμα, οι εθνοτικές ισορροπίες τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αλλάξει προς όφελος των Αλβανών, έναντι των εθνικών Ελλήνων στη (Βόρεια Ήπειρο) Νότια της Αλβανίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλβανία έχει όντως αλλάξει τον Νόμο για την Αστική Κατάσταση και την Απογραφή, αλλά δεν έχει ακόμη εγκρίνει το καταστατικό για να κλείσει ο κύκλος. 

Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, λόγω του νόμου για τις συντάξεις, και της έκδοσης ελληνικών δελτίων ταυτότητας, αλλά αυτά δεν αρκούν. Οι ηγέτες της Ομόνοιας, μόνο αυτοί έχουν πρόσβαση στην Αθήνα, καθώς έχουν αποτύχει σε όλα τα επίπεδα των εκλογών τα τελευταία χρόνια, τόσο που δεν έχουν κοινότητα πίσω τους, ξεκίνησαν την εκστρατεία χωρίς μέλη, για την Απογραφή, όπως οι Έλληνες του Βοριό Ηπείρου, εγκαταλείπονται από όλα τα κόμματα. Και αποφασίζουμε να ρωτήσουμε, είναι αυτή η Ελλάδα που εδώ και μια δεκαετία, έχει εγκαταλείψει τα συμφέροντα αυτής της κοινότητας, τόσο που δεν μπορεί να σταματήσει την εθνικιστική μηχανή της αλβανικής κυβέρνησης, να καταλαμβάνει εδάφη και εδάφη όπου ζουν Έλληνες, με σοβινιστικές μεθόδους φασιστικού τύπου ;

Ως εκ τούτου, έπρεπε να επισυνάψουμε στην ανάλυσή μας ορισμένα στοιχεία, όπου συγκεκριμένα η Χιμάρα, η Κορίτσα ή ο Αυλώνας, όπου ζουν περισσότεροι Έλληνες από ό,τι σε περιοχές που η αλβανική κυβέρνηση είναι γνωστές ως «περιοχές ελληνικής μειονότητας», σήμερα είναι υπερπλήρες από Αλβανούς και δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη των Ελλήνων. Η αλβανική κυβέρνηση κρατά ομήρους πληθυσμιακούς στατιστικούς, αρνούμενος για σωβινιστικούς σκοπούς την ύπαρξη Ελλήνων στις περιοχές αυτές, όταν πριν από το 1946, τους αναγνώριζε επίσημα. Αυτά τα χρόνια, όχι μόνο ως αντίβαρο στην Τουρκία για τον τρόπο που χειρίστηκε το Στρασβούργο το θέμα της Θράκας, υποτίμησε τα Τίρανα, όταν με τους μοχλούς της στην ΕΕ θα έπρεπε να είχε λύσει το θέμα της ελληνικής αυτοδιακήρυξης, ταυτόχρονα και της Τουρκίας. παράπονα, καθώς η αναγνώριση της εθνικής ελληνικής κοινότητας στις ανώτερες περιοχές θα δημιουργούσε προηγούμενο για αυτοδιάθεση.

Ο συγγραφέας αυτής της ανάλυσης ήταν προπαγανδιστής της ελληνικής μειονότητας και ειδικά της Χιμάρας στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, κατά τη διαδικασία της Απογραφής Πληθυσμού το 2011, στην οποία τα Τίρανα έθεσαν όρους «σύμφωνα με το εθνικό τους συμφέρον» και όχι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. που τελικά έγινε αποδεκτό από τους ίδιους τους δυτικούς μάγους που χρηματοδότησαν αυτό το Cencus. Το αποτέλεσμα δεν ήταν έκπληξη για εμάς, που βρισκόμασταν μέσα σε αυτό, αλλά δυτικές πηγές μας ενημέρωσαν ότι «μην περιμένετε ένα πραγματικό αποτέλεσμα, για να αποτυπωθεί επίσημα, από την επιτροπή Cencus».

Συμπερασματικά, η ελληνική μειονότητα είχε ως αποτέλεσμα το 0,7% του πληθυσμού στην Αλβανία, ενώ η Ορθόδοξη Κοινότητα με το 6,7%. Φυσικά, μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, όπου και η Αλβανία είχε γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, τα δημογραφικά στοιχεία, που σήμερα παγκοσμίως, αναφέρονται σε αυτή την Απογραφή, είναι μεροληπτικά για τους Βορειοηπειρώτες, που δεν έχουν καμία ελπίδα, ότι η ποιότητα των δημοκρατικών αξιών της Αλβανίας, θα ποικίλλουν, σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αυτό όμως που μας ανησυχεί σήμερα, στους Βορειοηπειρώτες, έχει να κάνει με την απελπιστική κατάσταση αυτής της κοινότητας, σε σχέση με τα Τίρανα και την Αθήνα.

Ωστόσο, η Ομόνοια το 2012, διοργάνωσε απογραφή με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, φτάνοντας περίπου τους 286 χιλιάδες αυτοδηλωμένους Έλληνες στην Αλβανία (περίπου το 85% εξ αυτών). Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα 10 χρόνια, ενώ ο πληθυσμός της Αλβανίας συρρικνώνεται, ο πληθυσμός των Ελλήνων έχει αυξηθεί, καθώς κανένας από αυτούς δεν έχει εγκαταλείψει το σπίτι των γονιών του στη Βόρεια Ήπειρο και κρατούν επαφή με τη χώρα γέννησης, δηλαδή ο πληθυσμός της Αλβανίας έχει φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής στα Τίρανα, η Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, πρέπει να έχει ξεπεράσει τους 360 χιλιάδες κατοίκους, ή το 15% του πληθυσμού της Αλβανίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική γλώσσα αναγνωρίζεται ως η δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Αλβανία από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών..

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης της γεωπολιτικής των νοτιοδυτικών Βαλκανίων, που δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τα σύνορα μεταξύ κρατών, εναπόκειται στην Ελλάδα να δείξει τις εθνικές ευθύνες που απορρέουν από το ελληνικό Σύνταγμα, όχι μόνο με τον παλιό και μόνιμο συγκρουσιακό σύμμαχο με την Τουρκία αλλά και με την Αλβανία, την οποία θεωρεί περιορισμένη από έναν όρο της διπλωματίας της, αυτή της ΑΟΖ, αγνοώντας την ύπαρξη της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας, που επιβιώνει με τόσες θυσίες και διώξεις, ενώ η ίδια η Αθήνα εκφράζει την αγάπη της. για τα Τίρανα, μέχρι τη μέγιστη δέσμευση, για ένταξη στην Ε.Ε. Αυτό είναι απαράδεκτο, επομένως, πρέπει να γυρίσουμε με πράξεις.