Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Αλλάζει τελείως ο «χάρτης» ασφαλείας στα Βαλκάνια προμηνύοντας άμεσες και δραματικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα .
Η σερβική κυβέρνηση με  κατεπείγων αίτημα θα προμηθευτεί από την Μόσχα κατά τους προσεχείς μήνες, εκτός από έξι αεροσκάφη «Mig-29», και πυραυλικά συστήματα «Smerch» και «Uragan»

 Την ίδια στιγμή είναι στο τελικό στάδιο των συζητήσεων η προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 από τις σερβικές δυνάμεις !
«Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να ματαιώσει το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν να μετατρέψουν την Κροατία σε ηγέτιδα δύναμη της  περιοχής. Ένας πανίσχυρος σερβικός στρατός είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη στα Βαλκάνια», φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν σε στενούς  συνεργάτες του.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τους συνεργάτες του να μετατραπεί η  Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων , η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή!…αναφέρουν σερβικές στρατιωτικές πηγές.
Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να ματαιώσει το μυστικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες από το  2018 θα μετέτρεπαν τους Κροάτες σε «αφέντες της «δυτικής» περιοχής των Βαλκανίων .
Οι  Αμερικανοί, έχουν ήδη δωρίσει πέντε  τουλάχιστον  κινητά συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών MLRS  ενώ τους υποσχέθηκαν 16 και επιθετικά ελικόπτερα «Kiowa», τονίζουν Σέρβοι αξιωματούχοι.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έγινε έξαλλος  όπως έγινε γνωστό από σερβικές κυβερνητικές πηγές και διέταξε τους βοηθούς του να μεγιστοποιηθεί η ταχύτητα η παράδοση των οπλικών συστημάτων στην Σερβία και να οριστικοποιήσουν όλες τις ρυθμίσεις πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι μόνο ένας ισχυρός σερβικός στρατός θα είναι εγγυητής της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η Ρωσία βλέπει τη Σερβία ως τον τελευταίο ειλικρινή εταίρος και δεν θα αφήσει την χώρα  στη μοίρα της . «Στους επόμενους μήνες ο Στρατός της Σερβίας θα παραλάβει όπλα τελευταίας τεχνολογίας και ειδικό  εξοπλισμού», αναφέρει  έγκυρη σερβική πηγή .
Ο Σέρβος πρώην υπουργός εξωτερικών Βλάντισλαβ  Γιοβάνοβιτς επισημαίνει ότι «στα Βαλκάνια υπάρχει μια έντονη πολεμική προετοιμασία για επικειμένη σύγκρουση . Η δύση πιέζει την Σερβία με σκοπό  να αλώσει την χώρα και να χάσει την κυριαρχία της σε μια συνέχεια του πολέμου του 1999».
«Αυτό προκαλεί την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία τώρα θέλει και χρειάζεται να ενισχύσει τη θέση της Σερβίας , και τώρα διασταυρώνει τα ξίφη με τις ΗΠΑ. Ο αγώνας για τα Βαλκάνια συνεχίζεται ...», τονίζει ο Γιοβάνοβιτς.
Σύμφωνα με  άρθρο μας  το 2015 με τίτλο (Τι επίκειται; Η Σερβία προμηθεύεται ρωσικά όπλα αξίας 5 δις ευρώ!!) , επιβεβαιωνόμαστε πλήρως ως ιστοσελίδα για την πρόβλεψη για την γεωπολιτική κατάσταση στην Σερβία αλλά και για τον αναβρασμό που επικρατεί στα Βαλκάνια, καθώς και  για την προμήθεια σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.
Ο Αλβανικός εθνικισμός, η κροατική αλαζονεία που επιθυμεί και άλλα σερβικά εδάφη και η ισλαμική τρομοκρατία στην Βοσνία , θα πυροδοτήσουν ένα άγριο και ανηλεή Γ’ Βαλκανικό πόλεμο πάνω ακριβώς  στα πρότυπα των δύο προηγούμενων , προκαλώντας ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο.