Friday, September 21, 2018

Serbia will recognize Kosovo when pigs fly - FM

(Tanjug, file)SManalysis

Foreign Minister Ivica Dacic sasay Serbia will recognize Kosovo and allow to have the UN chair "when pigs fly."

SOURCE: TANJUG MONDAY, SEPTEMBER 17, 2018

Dacic also stressed that Pristina authorities are sending "very different messages that have nothing to do with reality" on a daily basis.

Compromise should be sought on the issue of Kosovo and Metohija, he continued, and described Hashim Thaci' statement regarding a merger of (Kosovo) with Presevo by saying that Thaci "must say something, because he is under attack from all sides."

"They will not talk about correction (of the border), but they want Presevo ​​and Bujanovac (two municipalities in the central part of southern Serbia)? They're very clever. And you know when that will happen, when Kosovo will join the UN, when we'll recognize them as a state? When pigs fly," Dacic told reporters while visiting the embassy of Greece in Belgrade.

Those who have recognized Kosovo and made arrangements with Martti Ahtisaari, he continued, referring to a former UN envoy, are now astonished by the fact that borders are being talked about - and they were the first to declare Kosovo a state (in 2008) and violate Serbia's integrity, Dacic said.

That means, the minister continued, that they do not want anything to be chipped off from what they call the "Kosovo state."

"We've come up with some proposals, and since they are against the correction of the borders, what is their proposal to us?" Dacic asked, adding that "the other side" that does not want "corrections" wants Serbia to recognize Kosovo, and to get the Community of Serb Municipalities, the ZSO (Pristina's obligation under the 2013 Brussels agreement) for the north of Kosovo. "I say, forget it, that won't happen," Dacic concluded.

Οχετός προκλήσεων: «Δεν υπάρχουν Έλληνες, όλοι είναι Αλβανοί» – Tους ισοπέδωσε Έλληνας καθηγητής: «Ξέρετε πόσους Αλβανούς σκότωσε ο Κολοκοτρώνης;»


SManalysis


Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2018, Pentapostagma


Τουρκία και Αλβανία, οι δύο καλοί σύμμαχοι και εχθροί της Ελλάδας, προκαλούν συνεχώς, φθάνοντας δε σε σημείο να διατυπώνουν και γραφικότητες. Βέβαια πίσω από αυτές τις αλλόκοτες τοποθετήσεις τους, όποως θα δείτε και χαρακτηριστικά στα βίντεο που ακολουθούν, ενδόμυχα, οι αλυτρωτικές βλέψεις βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού τους.



Αλβανοί ανιστόρητοι, βάζοντας στην μέση Έλληνα καθηγητή από την Βόρειο Ήπειρο, ανέφεραν πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο και όσοι πολέμησαν τους Τούρκους το 1821 ήταν Αλβανοί.

Ειδικότερα, στο απόσπασμα της εν λόγω εκπομπής που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, τα σχόλια της ιστορικού προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση δημοσιογράφου, ο οποίος αναρωτήθηκε «μήπως το παρατραβάμε;».

Παράλληλα, η Αλβανίδα ιστορικός, Έλενα Κοκάτσι, στην τοποθέτησή της σε εκπομπή στην αλβανική τηλεόραση με θέμα τη «βαλκανιοποίηση» των Βαλκανίων εξέφρασε το εξής επιχείρημα:

«Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες».




Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε αν το παρατραβάει, η ίδια κάλεσε τον δημοσιογράφο να της βρει, όπως είπε, «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821»!

Ο καθηγητής Κώστας Μπάρκας τότε ισοπέδωσε την προπαγάνδα τους, τονίζοντας με θάρρος, πως η Ελλάδα είναι η μητέρα του πολιτισμού.

Μετά από λίγο ο καθηγητής έδωσε και την… χαριστική βολή, που πάγωσε τους πάντες στο στούντιο: «Ξέρετε πόσους Αλβανούς σκότωσε ο Κολοκοτρώνης; Αν ήταν Αλβανός πως θα σκότωνε το δικό του αίμα;», τους απαντούσε.

Tuesday, September 18, 2018

Μυστική συνάντηση Έντι Ράμα και Χασίμ Θάτσι για ‘παζαρέματα’ με τη Σερβία

SManalysis


Σεπτέμβριος 18, 2018. Echedoros


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, είχαν μια μυστική συνάντηση  το Σαββατοκύριακο στην Παλάσα, σε ένα συγκρότημα από βίλες που ανήκουν στον μεγαλοεπιχειρηματία Ζαμίρ Μάνε, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση των δύο ανδρών εστιάστηκε στη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου που φαίνεται να εντάχθηκε καθαρά με τη Σερβία.


Μάλιστα, οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν στα αιτήματα της Σερβίας που δεν είναι μόνο ορισμένα εδάφη στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα αλλά και άλλα ‘πολύτιμα’ περιουσιακά στοιχεία του Κοσσυφοπεδίου, όπως είναι  η λίμνη Ουίμαν με τον υδροηλεκτρικό σταθμό και το ορυχείο Τρέπτσα, στα οποία έχει προσηλωθεί το ενδιαφέρον της Σερβίας.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι έγινε αξιολόγηση των σερβικών προτάσεων μέσα σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης των προτάσεων Θάτσι με τα πολιτικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου.


Η σοβαρότητα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι σαφής από την επίσκεψη του αγγελιοφόρου του Ντόναλντ Τραμπ στα Βαλκάνια, του γερουσιαστή  Ρον Τζόνσον στην Πρίστινα.


Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών υποστηρίζεται και από την Ρωσία καθώς το ζήτημα, πιθανόν, να έχει συζητηθεί μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.


Syri.net

Αλβανία: Έλληνες της μειονότητας μιλάνε για εθνοκάθαρση στη Γιάλα- γκρεμίζουν ιδιοκτησίες

SManalysis

Echedoros

Σεπτέμβριος 18, 2018. 20:18


Πολλά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, τα οποία μιλούν γι αυθαιρεσίες της κυβέρνησης του Έντι Ράμα και για εθνοκάθαρση των Ελλήνων σε περιοχές όπου έχουν οικοδομήσει οικίες ή καταστήματα με το πρόσχημα ότι αυτά χτίστηκαν σε ‘κρατική γη’.



«Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις των κατοίκων με την αλβανική αστυνομία άρχισαν όταν η κρατική υπηρεσία Εθνική Επιθεώρηση Εδαφικής Άμυνας (IKMT) πήγε στην Γιάλα για την κατεδάφιση εννέα κτισμάτων  που είχαν χαρακτηρισθεί ως παράνομα χτισμένα σε ιδιοκτησία του στρατού» σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.






Όταν έφθασαν οι μπουλντόζες που συνοδεύονταν από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις συνάντησαν την αντίσταση των κατοίκων.


Η αλβανική Υπηρεσία ανέφερε ότι τα κτίσματα είναι δομημένα σε ιδιοκτησίες που ανήκουν στον αλβανικό στρατό και πρέπει να κατεδαφισθούν.


Οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν οι μπουλντόζες άρχισαν να κατεδαφίζουν το πρώτο διώροφο κτήριο, οπότε έγινε επέμβαση της αλβανικής αστυνομίας.







Οι κάτοικοι προσκόμισαν έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ότι τα ακίνητα είναι νόμιμες ιδιοκτησίες τους αλλά δεν εισακούσθηκαν. Το αλβανικό κράτος είχε λάβει απόφαση να κατεδαφίσει τα κτίσματα στη Γιάλα.


Για την υποστήριξη των κατοίκων έφθασαν στην περιοχή βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, η Νάντα Μεσοράπαη και ο Αγκρόν Σεχάι, μάλιστα ο Σεχάι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της IKMT, όπως σημειώνεται.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτοικος της περιοχής ζήτησε βοήθεια από την Αμερικανική Πρεσβεία, από τον ΟΑΣΕ «δεν ξέρουμε από πού πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια, όχι βέβαια από αυτό το κράτος που μας τιμωρεί και μας φυλακίζει. Η αστυνομία μάζεψε όσους διαμαρτύρονταν και τους έβαλε σε ένα φορτηγό. Να μας βοηθήσει ο Πρέσβης! Θέλουν να πάρουν την περιουσία μας και να μας φυλακίσουν, αυτός ο Έντι Ράμα!»


Το δημοσίευμα της ‘Ora News’ σημειώνει:  Πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της Γιάλα και του υπουργείου  Άμυνας, για την ιδιοκτησία της γης, όπου και οι δύο πλευρές λένε ότι διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα.


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που κάλυψες τα γεγονότα η IKMT έχει, ήδη, κατεδαφίσει ένα διώροφο κτήριο και θα ακολουθήσουν και τα επόμενα με συνοπτικές διαδικασίες.


--
The Hellenic Information Team

Monday, September 17, 2018

Το «Κίνημα»: Η ευρωπαϊκή Δεξιά ενώνεται για πρώτη φορά - Ο «κόουτς» του Ν.Τραμπ μαζεύει τον διασπασμένο χώρο

Το «Κίνημα»: Η ευρωπαϊκή Δεξιά ενώνεται για πρώτη φορά - Ο «κόουτς» του Ν.Τραμπ μαζεύει τον διασπασμένο χώροSManalysis

ProNews

Ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Ν.Τραμπ, ο στενός συνεργάτης του και δημιουργός της «Εναλλακτικής Δεξιάς» στις ΗΠΑ , Στιβ Μπάνον είναι αυτός ο οποίος ενώνει τον διασπασμένο πατριωτικό χώρο και δημιουργεί την ευρωπαϊκή Δεξιά η οποία και θα διεκδικήσει στις ευρωεκλογές του 2019 τουλάχιστον το 1/3 των ευρωβουλευτών για να αλλάξει εκ βάθρων η ΕΕ.

Η Ελλάδα κατά τραγικό τρόπο δεν έχει έναν πολιτικό σχηματισμό που να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις, αλλά έχει καμιά δεκαριά κόμματα, πλην του Λαϊκού Συνδέσμου με τον οποίο για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να έχουν σχέση τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να απουσιάζει από τις εξελίξεις.

Μόνο η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη ταιριάζει σε αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά σαν τάση.


Τους δεξιούς τους χαρακτηρίζουν συνεχώς ακροδεξιούς, οι κεντροδεξιοί που είναι πλέον κεντρώοι πλην του Αυστριακού Κουρτζ, χωρίς να μας λένε ποιοι είναι οι Δεξιοί αφού οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους κεντροδεξιούς.

Δηλαδή πέθαναν οι Δεξιοί; Έχουν ρητορική μίσους κατά της Δεξιάς προκειμένου μαζί με τους Αριστερούς και τους Σοσιαλδημοκράτες να στηρίξουν στο μίσος και στο φόβο την ύπαρξή τους και να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Η ηγέτιδα της πατριωτικής Δεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λε Πεν επιτέθηκε έντονα «στην παράλογη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της Εθνικός Συναγερμός χθες Κυριακή στη Φρεζίς, ενώ κάλεσε τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης να ενωθούν ενόψει των ευρωεκλογών.

«Σήμερα οι περιφέρειες ασχολούνται με ένα μόνο πράγμα, την ενσωμάτωση των μεταναστών», τόνισε η Λε Πεν ενώπιον των περίπου 800 υποστηρικτών της που είχαν συγκεντρωθεί στο θέατρο της Φρεζίς.

«Για αυτή την παράλογη πολιτική, η οποία προκαλεί αγανάκτηση στην πλειονότητα των Γάλλων, το χρήμα ρέει», ενώ «δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα για τους άστεγους», κατήγγειλε η Λεπέν.

Η Λε Πεν που βρέθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017, επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, που ακολουθεί αυτή την πολιτική.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που έχει αναλάβει τον ρόλο του βασικού αντιπάλου των εθνικιστών στην Ευρώπη, φαίνεται να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τη Λε Πεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa για τις ευρωεκλογές που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση αυτή δίνει 21,5% στο κόμμα του Μακρόν και 21% σε αυτό της Λεπέν.

Παρόντες στη συγκέντρωση του Εθνικού Συναγερμού ήταν εκπρόσωποι του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Λέγκα αλλά και του αυστριακού FPO.

«Με εμάς το Aquarius δεν θα ελλιμενίζεται πλέον στις γαλλικές ακτές», δεσμεύθηκε η Λε Πεν, αναφερόμενη στην απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι δηλώνει εδώ και καιρό ότι έχει εμπνευστεί από τη Λε Πεν και πλέον εκείνη σκοπεύει να εκμεταλλευθεί την εμπειρία της Λέγκα που από τον Μάιο βρίσκεται στην εξουσία στην Ιταλία.

Ο Μαξιμίλιαν Κράους, εκπρόσωπος της νεολαίας του FPO, που επίσης συγκυβερνά στην Αυστρία, κατήγγειλε στη Φρεζίς «τον εξισλαμισμό της ηπείρου» και τάχθηκε υπέρ της «αναγέννησης των πολιτισμών».

«Ναι στην Ευρώπη των λαών, όχι στην Ευρώπη των τεχνοκρατών και των κερδοσκόπων», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Λέγκα Φλάβιο ντι Μούρο.

«Στη Γαλλία στόχος μας είναι να νικήσουμε τον Μακρόν», υπογράμμισε η Λε Πεν υπό τις επευφημίες των παρευρισκόμενων.

«Στην Ευρώπη να χτίσουμε με τους συμμάχους μας, τα άλλα (πατριωτικά) κόμματα, μια πλειοψηφία που θα πάρει αποστάσεις από την παρηκμασμένη ΕΕ και θα κινηθεί προς τη συνεργασία των κρατών που σέβονται τη διαφορετικότητα και την ταυτότητα του κάθε ενός».

Τα πατριωτικά κόμματα έχουν σημειώσει μια σειρά νικών στην Ευρώπη, από την Ιταλία ως τη Σουηδία και από την Αυστρία ως την Ουγγαρία

Η Λε Πεν επανέλαβε το όραμά της για μια Ένωση Ευρωπαϊκών Κρατών τα μέλη της οποίας θα συνεργάζονται αλλά θα ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία.

Sunday, September 16, 2018

Ρωσικό Δημοσίευμα: Ελληνικό Κόμμα απαιτεί ‘αποζημιώσεις’ από τη Ρωσία για τον εμφύλιο πόλεμο Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

SManalysis



Σεπτέμβριος 17, 2018. Echedoros

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους,


Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα τεθεί θέμα της «αποκατάστασης των ρωσοελληνικών σχέσεων».



Αυτή η δήλωση του ηγέτη του αριστερού κόμματος ‘Syriza’ θα μπορούσε να είναι καθησυχαστική, αν όχι περιστασιακή.


Τη στιγμή που έκανε τη δήλωσή του, άλλοι Έλληνες πολιτικοί εξέφρασαν την πρόθεση να καταθέσουν  ένα νομοσχέδιο για οικονομικές αξιώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για αποζημιώσεις για «ζημιά» που προκάλεσε η ΕΣΣΔ ‘κατά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα’.


Η ζημιά


Τα γεγονότα τα οποία αναφέρονται σε αυτήν την πρωτοβουλία έλαβαν χώρα το 1944-1949.

Στη συνέχεια η αντιπαράθεση μεταξύ της αριστεράς και της δεξιάς στην Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια αιματηρή σύγκρουση, κατά την οποία σκοτώθηκαν  158 χιλιάδες Έλληνες.


Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου προσφύγων στις ανατολικές χώρες.


Από τότε οι Κομμουνιστές διατηρούσαν από καιρό σε καιρό επαφές με τη Μόσχα, διάδοχο της ΕΣΣΔ, και  τώρα πολιτική έκφραση στην Ελλάδα επιδιώκει να προβάλει αξιώσεις.




Η πρωτοβουλία προέρχεται από την «Χρυσή Αυγή», η οποία από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2015 χαρακτηρίσθηκε ως «οργάνωση που εκδηλώνει ιδέες ναζισμού, φυλετισμού και εθνικισμού».


Στο πρόγραμμά του, το κόμμα αυτό, στη ‘διακήρυξη των ιδεολογικών αρχών’ του,  δηλώνει ανοιχτά τη δέσμευση για τον εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ καθώς και στις ‘παραδόσεις της αρχαίας Ελλάδας’.


Εκεί για πρώτη φορά γίνονται γνωστές οι ιστορικές αξιώσεις εναντίον των χωρών του συνασπισμού κατά του Χίτλερ που κέρδισαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Έκτοτε οι πολιτικοί της «Χρυσής Αυγής» επαναλαμβάνουν σχεδόν συνέχεια για την «ενοχή της ΕΣΣΔ». Τώρα αποφάσισαν να εκδώσουν νόμιμα αυτές τις κατηγορίες και αξιώσεις τους.


Είναι το τρίτο πιο ισχυρό Κόμμα


Αυτή η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να αγνοηθεί εάν δεν ήταν το τρίτο πιο ισχυρό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, που έχει μια ‘χρυσή μερίδα’ στην ψηφοφορία. Και με το δεδομένο ότι οι θέσεις του κόμματος αυτού έχει απήχηση στον κόσμο, θα μπορούσε στις κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους να ενισχύσει περαιτέρω τις θέσεις του.


Με μια αυστηρή ματιά θα έβλεπε κανείς ότι όλα γίνονται για χάρη των εκλογών.


Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της Gallup, το 43% των Ελλήνων εξακολουθεί να εγκρίνει τη σφαγή των κομμουνιστών κατά τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1940.


Η Χρυσή Αυγή, βασίζεται στη νίκη σε αυτό το κομμάτι του εκλογικού κόμματος. Δεν είναι τυχαίο που η αξίωση προς τη Μόσχα προτείνεται να επισημοποιηθεί μέχρι τις 29 Αυγούστου του 2019.
Την ημέρα αυτή, οι ακραίοι γιορτάζουν παραδοσιακά τη νίκη της δεξιάς στον εμφύλιο πόλεμο και το επόμενο έτος η ημερομηνία αυτή θα έχει ιδιαίτερη σημασία.


Το 2019 σηματοδοτούνται 70 χρόνια από τη σφαγή των κομμουνιστών και αυτή η επέτειος θα είναι το αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας- ακριβώς τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.


Η άνοδος της ακροδεξιάς



Πέρα από αυτά, μια άλλη περίσταση οδήγησε την άκρα δεξιά να υποβάλει αξιώσεις στη Ρωσία. Το γεγονός της ανόδου ενός πρώην περιθωριακού κόμματος, πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή κατά την οποία οι δυτικοί (Αγγλο-Αμερικάνοι και Γερμανοί) πιστωτές μετά την κρίση του 2008, κατόρθωσαν να έχουν τον άμεσο έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ολόκληρου το χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.


Από εκείνη τη στιγμή, το ακροδεξιό κόμμα άρχισε να λαμβάνει σοβαρές οικονομικές εισφορές.
Η εξήγηση αυτού του γεγονότος θα μπορούσε να είναι μόνο ένα πράγμα:  Οι δραστηριότητες της ‘Χρυσής Αυγής’ προσέλκυσαν την προσοχή των αγγλοσαξονικών φυλών.


Δεν είναι τυχαίο ότι αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή. Οι μισθοί τους εξαρτιόντουσαν από το εάν οι δυτικοί πιστωτές θα διαθέσουν στην Ελλάδα τις επόμενες δόσεις ή όχι. Επομένως, δεν ήταν δύσκολο να μαντέψουμε ποιος έδωσε τη δύναμη στη Χρυσή Αυγή και δεν την πήρε άλλο κόμμα.


Δεν είναι τυχαίο, επίσης, οι «συμπάθειες» προς την Χρυσή Αυγή ορισμένων ιεραρχών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα, σε εκείνους  που ανήκαν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Είναι γνωστό ότι η πατριαρχική ασφάλεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό  από τις ενορίες στις ΗΠΑ (μέρος της Ελλάδας ανήκει στην αρμοδιότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και μέρος στην τοπική  Εκκλησία της Ελλάδας).



Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι προβαίνοντας εναντίον της Ρωσίας, οι πολιτικοί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν για το συμφέρον των χρηματοδοτών τους.
 Γνωρίζουν πολύ καλά, επίσης, ότι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται εξίσου από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, δηλαδή από τους ίδιους, και δεν κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση.
  Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί προκάλεσαν τον εμφύλιο και όχι οι Ρώσοι
  Αλλά, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους προστάτες τους, κινδυνεύουν να αποκαταστήσουν το κακό. Αυτοί που γνωρίζουν λίγο την ιστορία του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, είναι πεπεισμένοι ότι οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι Αγγλοαμερικάνοι.

Η κυβέρνηση Τσόρτσιλ και όχι ο Στάλιν, φοβόταν την εξάπλωση του κομμουνισμού και ξεχνώντας  τον πόλεμο κατά του Χίτλερ, έστειλαν στρατεύματα στην ήδη απελευθερωμένη Ελλάδα από τους ΝΑΖΙ στα μέσα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την οποία απελευθέρωναν μόνο κομμουνιστές, όχι οι μοναρχικοί ή άλλοι σχηματισμοί.

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν τις σφαγές των υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος και όχι το αντίστροφο. Και αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι οι Κομμουνιστές διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον συνασπισμό εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ. Χτυπώντας τους όμως, στην ουσία ενίσχυαν τις δυνάμεις υπέρ του Χίτλερ.

Τέλος, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες- και όχι η ΕΣΣΔ, έστειλαν εκατοντάδες «στρατιωτικούς συμβούλους» στην Ελλάδα.

Αυτοί οι «σύμβουλοι» δημιούργησαν, έπλασαν και στρατολόγησαν έναν μοναρχικό στρατό εναντίον των Κομμουνιστών. Ταυτόχρονα αυτοί οι Βρετανοί και Αμερικανοί ‘σύμβουλοι’ ηγούνταν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κομμουνιστών.

Ria Novosti, ren.tv,

Σύνοδος ΟΑΣΕ Βαρσοβία 2018: Νευρική η απάντηση της Αλβανίας στην παρέμβαση της ΚΑΒΗ στην συνεδρία για τις εθνικές μειονότητες

SManalysis

Σεπτέμβριος 16, 2018. Echedoros


Δυναμική παρέμβαση στην οποία έθεσε τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έκανε η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου  στην Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Βαρσοβία "Human Dimension Implementation Meeting 2018" και συγκεκριμένα στην 8η Εργασιακή Συνεδρία η οποία αφορούσε τις εθνικές μειονότητες.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Νικόλαος Κολίλας, στην παρέμβαση του μίλησε για την συνέχιση από το αλβανικό κράτος της αναγνώρισης ως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μόνο για τους κατοίκους 99 χωριών στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης, καθώς και για την πληθυσμιακή αλλοίωση που δέχονται περιοχές με αυτόχθονα ελληνικό πληθυσμό.

George Papadopoulos gets 14 days in jail – first Trump campaign aide sentenced in Mueller probe

SManalysis

George Papadopoulos, a former campaign advisor on Donald Trump's presidential campaign, was sentenced Friday to 14 days in prison for lying to investigators during their probe of Russian interference in the 2016 presidential election.

Judge Randolph Moss' ruling in U.S. District Court in Washington, D.C. marks Papadopoulos, 31, as the first member of the Trump campaign to be sentenced in Mueller's probe of Russian meddling during the 2016 presidential election.

Papadopoulos' lawyers had asked Moss for a sentence of probation, which his lawyers argued he had already effectively served since his arrest.

Kevin Breuninger | @KevinWilliamB
Published  Fri, 7 Sept 2018
CNBC.com
Foreign policy advisor to US President Donald Trump's election campaign, George Papadopoulos, arrives at US District Court for his sentencing in Washington, DC on September 7, 2018. 
Foreign policy advisor to US President Donald Trump's election campaign, George Papadopoulos, arrives at US District Court for his sentencing in Washington, DC on September 7, 2018.
Andrew Caballero-Reynolds | AFP | Getty Images
Foreign policy advisor to US President Donald Trump's election campaign, George Papadopoulos, arrives at US District Court for his sentencing in Washington, DC on September 7, 2018.
George Papadopoulos, a former campaign advisor on Donald Trump's presidential campaign, was sentenced Friday to 14 days in jail for lying to investigators during their probe of Russian interference in the 2016 presidential election.

Papadopoulos, 31, who was also sentenced to one year of supervised release, is the first member of the Trump campaign to be sentenced in special counsel Robert Mueller's ongoing investigation.

"I made a terrible mistake," Papadopoulos said at his sentencing in U.S. District Court in Washington, D.C.

Papadopoulos' lawyers had argued that Trump's constant attacks on Mueller's probe as "fake news" and a "witch hunt" hindered the investigation "more than George Papadopoulos ever could."

Trump's bellicose stance on the probe had influenced Papadopoulos' decision to lie, his lawyer argued.

Defense lawyers had asked Judge Randolph Moss for a sentence of probation. Mueller's prosecutors, however, sought a sentence between zero and six months in prison.

The prosecutors had argued in court filings that Papadopoulos' lies to the government were "material to the investigation" of Russian election interference that preceded the appointment of the special counsel.

Papadopoulos pleaded guilty in October to lying to the FBI about his contacts with London-based professor Joseph Mifsud, who told Papadopoulos in late April 2016 that Russians had "dirt" on Trump's campaign rival, Hillary Clinton.

Trump had weighed in before the sentencing Friday, connecting Papadopoulos' experience with the special counsel to his own tug-of-war over a potential in-person interview with investigators.

“You do not want to give Jeff Bezos a seven-year head start.”
Hear what else Buffett has to say

"I see Papadopoulos today. I don't know Papadopoulos. I don't know him. I saw him sitting at one picture at a table. That's the only thing I know about him. I don't know him. But they got him on, I guess a couple of lies," Trump said.

Trump was referring to a March 2016 foreign policy in which he shared a table with Papadopoulos and other advisors.

In an interview with The New York Times, Papadopoulos said he informed then-candidate Trump and the other officials during that meeting that Mifsud was interested in scheduling a meeting between Trump and Russian President Vladimir Putin.

"Trump was at least open to this," Papadopoulos said.

"Though he wasn't committed either way, but he nodded and deferred to [Attorney General] Jeff Sessions who I remember being actually quite enthusiastic about a potential meeting between then-candidate Trump and Putin."

The Justice Department did not immediately respond to CNBC's request for comment.

Opposing views
Papadopoulos falsely told investigators at least a dozen times that the conversation with Mifsud occurred before he joined the campaign in early March of that year, according to the prosecutors.

The foreign policy advisor, who was 28 years old at the time he joined Trump's campaign, lied "to minimize both his own role as a witness and the extent of the campaign's knowledge of his contacts," prosecutors said.

The New York Times reported in December that the FBI's investigation into Russian attempts to sway the 2016 election was spearheaded by Papadopoulos blabbing about compromising Clinton information to an Australian diplomat a month after his meeting with Mifsud.

But Papadopoulos' lawyers disputed the prosecutors' characterization in their own memo to the judge filed last week.

While acknowledging that Papadopoulos "is ashamed and remorseful" for committing an "unquestionably serious" offense by lying to FBI agents, his defense attorneys contend that those lies did not harm the investigation.

The defense team portrayed Papadopoulos as a young and naive aide who had gained a prominent foothold in Trump's campaign and overstretched himself by trying to organize a meeting between Russian officials and the campaign.

"To say George was out of his depth would be a gross understatement," the attorneys wrote. But they maintained he misled the FBI for personal reasons, rather than to send the investigation astray.

"Out of loyalty to the new president and his desire to be part of the administration, he hoisted himself upon his own petard," Papadopoulos' lawyers wrote.

His attorneys argued that Papadopoulos, who was arrested in July 2017, has already spent thirteen months under pretrial supervision, which they considered the equivalent of one year of probation.