Friday, December 8, 2023

The last warning fell flat; If Ukraine falls, American troops will fight the Russians

SManalysis








In a speech before Congress, in which aid to Ukraine was blocked, Biden warned that if Putin takes over Ukraine, American troops will fight against the Russians

SOURCE: KLIX.BA THURSDAY, DECEMBER 7, 2023 

"Congress must approve additional funds for Ukraine before members go on vacation. It's simple," said U.S. President Joseph Biden.

By refusing to do so, Biden added, Congress is willing to give Putin the biggest gift he could hope for.

Biden recalled Russia's war crimes in Ukraine, from the abduction of children to the destruction of civilian infrastructure.

"If Putin takes over Ukraine, he will not stop there. It is important to see the long-term path here. He will continue. He said that quite clearly. If Putin attacks a NATO ally, and we have committed, as a NATO member, to defend every inch of NATO territory, then we will have something that we are not looking for, and that we do not have today, U.S. troops in the fight against Russian troops," Biden said.

US President also emphasized that the US cannot allow Russia to win, and Washington's failure to help Ukraine "clearly strengthens Putin's position".

However, despite the fiery speech of the U.S. President, the Senate still refused to adopt the proposal on aid to Ukraine and Israel in the amount of 105 billion dollars.

Wednesday, December 6, 2023

Ράμα: Δεν με απασχολούν καθόλου τα θέματα βέτο με την Ελλάδα.

SManalysis

Update





Ξεχάστε την ορκομασία του Μπελέρι», Ράμα: Ακόμα κι αν γυρίσει ανάποδα η ΕΚ, δεν θα διαπραγματευτούμε εναντίον της Αλβανίας

Έντι Ράμα: "Πώς γίνεται ο όρκος είναι το ερώτημα;" Μέχρι σήμερα έχετε μια απόφαση του Αρείου Πάγου πριν από λίγα χρόνια, η οποία ανέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Διότι το αίτημα να ορκιστούμε μας έγινε. Δεν έχουμε καμία ευκαιρία να αποφασίσουμε αν θα δοθεί όρκος ή όχι.

Μια μέρα πριν φτάσει ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αθήνα, ο Ράμα δήλωσε ότι η Τουρκία έχει το απόλυτο δικαίωμα να ασκήσει βέτο στη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην Αλβανία στην ΕΕ.


Ράμα: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα στο θέμα Μπελέρι και θα ήταν μεγάλο λάθος να αποφασίσουμε με τη διαδικασία βέτο κατά της Αλβανίας γιατί αυτό είναι εικασία

Σε συνομιλία με δημοσιογράφο στο αλβανικό CNN, A2 TV, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Μπελέρι, ο Ράμα απάντησε ότι δεν ανησυχεί για το ελληνικό βέτο, καθώς είναι μια μακρά φυσική διαδικασία από μόνη της. Εάν ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανατραπεί, δεν παραβιάζουμε με κανέναν τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα, είπε ο Ράμα

Συνέχισε ότι η ένταξη δεν είναι πολιτική διαδικασία αλλά διαδικασία εργασίας, άρα δουλεύουμε, εγκρίνουν. Για τον Μπελέρι, ο Νόμος είναι ξεκάθαρος ότι ο Διευθυντής της Φυλακής δεν μπορεί να εκτελέσει καμία απόφαση, για Χορήγηση Άδειας, είτε με συμβολαιογράφο, είτε με τοποθέτησή του στο κελί κ.λπ. Είμαι με την Αλβανία και η Δικαιοσύνη έχει τη δουλειά της, πρόσθεσε ο Ράμα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι η Τουρκία μπλόκαρε τη Σουηδία και η Ελλάδα την Αλβανία, ο Ράμα είπε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα βέτο, ενώ η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα βέτο κατά της Αλβανίας.

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να κάνει εικασίες για το τι κάνει, προσθέτει ο Ράμα, παίρνοντας αυτά τα γεγονότα και συνδυάζοντάς τα για εικασίες. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα της αστυνομίας και της εισαγγελίας, για την υπόθεση Μπελέρι που μεταφέρθηκε στο Σπακ, δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση, συνέχισε ο Ράμα

"Έχουμε κάνει πολλά για τον λαό", είπε ο Ράμα, "και δεν ανησυχούμε για το βέτο της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει μόνη της ως υποδειγματική και γειτονική χώρα, θα ήταν πολύ ανησυχητικό".

Στο τέλος, ο Ράμα είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα στο θέμα Μπελέρι και θα ήταν μεγάλο λάθος να αποφασίσουμε με τη διαδικασία βέτο κατά της Αλβανίας γιατί αυτό είναι εικασία.

Tuesday, December 5, 2023

Πλακιωτάκης για Μπελέρη: Η συμπεριφορά της Αλβανίας σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες

SManalysis



 Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 

Πλακιωτάκης για Μπελέρη: Η συμπεριφορά της Αλβανίας σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες
Την στάση της Αλβανίας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, κατέκρινε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Την στάση της Αλβανίας στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη που παραμένει προφυλακισμένος για 7 μήνες, κατέκρινε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης, στις Βρυξέλλες.


Ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ελληνικού κοινοβουλίου με τον επικεφαλής του γραφείου του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, Καμίλο Βιλαρίνο στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

«Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα» σημείωσε ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπενθυμίζοντας ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου.


«Κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας, παραμένει 7 μήνες προφυλακισμένος, με την αλβανική κυβέρνηση να του απαγορεύει να ορκισθεί δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας», δηλώνει ο κ. Πλακιωτάκης.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε επίσης ότι «η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αναφέρει ρητά πως η παρεμπόδιση - άρνηση της ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Τέλος, ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής, ζήτησε από τον κ. Βιλαρίνο, την αύξηση της πίεσης για εντονότερες πρωτοβουλίες αναφορικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και κυρίως, την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, ενώ ο επικεφαλής του γραφείου του κ. Μπορέλ όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου διαβεβαίωσε τον κ. Πλακιωτάκη ότι το θέμα παρακολουθείται πολύ στενά από την ΕΕ η οποία θα προβεί σε πρωτοβουλίες αν κριθεί απαραίτητο

Bomba Schinas: "Albanians are very confused with this issue and will not get out of it unless they solve it"

SManalysis



74 Issues raised by Athens with Veto, against Albania

The Vice President of the Commission, Margaritis Schinas, has expressed harsh criticism of Albania's position in the case of Fredis Beleris, during his visit to Brussels.

"Not a single accession chapter will be opened with Albania if the Beleri issue is not resolved," said Margaritis Schinas during meetings at the headquarters of the European Commission.

The Vice President of the Commission declares that Greece has so far presented 74 vetoes against Albania's membership in the European Union.

"Our friends in Tirana, I think, underestimated the European dimension of this issue," said the vice president of the European Commission, referring to the decision to postpone until December 11 the examination of Fredis Beleris' request for the oath.

He noted that this is neither a good nor a bad development. The bad development would be a rejection of the application, he said characteristically, closing his position by saying that "Albanians have messed up very badly with this issue and will not get out of it if they don't solve it".