Sunday, March 31, 2024

Η ελληνοαλβανική ένταση για τη Χιμάρα θα μπορούσε να προκαλέσει εθνοτική βία

SManalysis





Σταύρη Μάρκο
Δημοσιογράφος

Είναι προετοιμασμένη η Ελλάδα και η ΕΕ, ώστε η τεταμένη κατάσταση στη Χιμάρα να μην μετατραπεί σε μάχη εθνοτικής βίας, καθώς εκατοντάδες περιουσίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Χιμάρας, λεηλατημένα μέσω αλβανικών εγκληματικών ομάδων και εκτός Αλβανίας, αναμένεται να εμφανιστούν δημόσια, ειδικά μετά τη σύλληψη του Τζόργκο Γκόρου, και η αλβανική μαφία να προκάλυ βεντέτα? 

Συγκλονίστηκαν τα πρόσφατα γεγονότα στον Δήμο της Χειμάρρας από τον αναγκαστικό διορισμό της νέας Δημάρχου του Δήμου, όπου σε ενιαίο μέτωπο γινεκες Χειμαριώτες  συνοδευόμενες από ψηφοφόρους και συμπαθούντες της Ομόνοιας συγκεντρώθηκαν σε εξέγερση πολλών ωρών, κατά τον δυνάμεις της αλβανικής ειδικής αστυνομίας, αναγκάζοντας την αντιπροσωπεία των Τιράνων να αποχωρήσει από το Δημαρχείο. Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης των Τιράνων χαρακτήρισαν αυτή τη διαδήλωση των υποστηρικτών του Μπέλερ, στο Δημαρχείο τους, εθνοτική πρόκληση και απόπειρα επίθεσης στην τάξη και τους νόμους του αλβανικού κράτους.


Μια επίσημα ακήρυχτη πολεμική κατάσταση έχει αρχίσει να παρατηρείται μεταξύ αλβανικών εγκληματικών ομάδων σε συνεργασία με αλβανικές εθνικιστικές ενώσεις, οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα συμφέροντα ολιγαρχών και πολιτικών υψηλών επιπέδων, που έχουν επενδύσει στην επικράτεια της Χιμάρας, μέσω της ληστείας περιουσιακών στοιχείων. κατά της Κοινοτικής Ελληνικής Χιμάρας.

Μπροστά τους οι υποστηρικτές του πολιτικά φυλακισμένου Προέδρου Φρέντι Μπελέρι, ακτιβιστές ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπρόσωποι των ΜΜΕ ή ενεργοί υποστηρικτές από την Ελληνική Κοινότητα Χειμάρης, την Ομόνοια, πολίτες της Χειμάρης κ.λπ., βρίσκονται σε ενιαίο μέτωπο, για να προστατεύουν την αξιοπρέπεια της ελεύθερης ψήφου, τις περιουσίες τους, καθώς και την αντιμετώπιση μιας υπερεθνικιστικής προπαγάνδας που πλήττει την εθνική τους συνείδηση, η οποία αναπτύσσεται όχι σε πλήρη και ελεγχόμενη ισορροπία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και κανόνες, αλλά καθώς προχωρά και κυριαρχείται από τμήματα που κατευθύνονται από επίσημα Τίρανα, μαφία και οργανωμένες εγκληματικές ομάδες με στρατηγικά συμφέροντα στη Χειμάρρα.

Προστίθεται το ερώτημα: Δεν υπερβάλλουμε, ότι προειδοποιούμε για την κλιμάκωση της βίας με εθνοτικές διαστάσεις στη Χειμάρρα, όταν υπάρχουν ισχυρά μηνύματα;

Καθόλου, ακόμη και οι καμπάνες αρχίζουν να χτυπούν, με στόχο να ακούσουν την Αθήνα, ως συνταγματική υποχρέωση, να προστατεύσει κατηγορηματικά την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα και παντού, γιατί τα Τίρανα οδηγούνται από μια συμμορία πολιτικών, συνδεδεμένων με το οργανωμένο έγκλημα. σε όλα τα επίπεδα, που τσακώνονται μεταξύ τους, εντός κυβέρνησης, εντός κοινοβουλίου, εντός εισαγγελίας, δικαστικών ή και αστυνομικών, με τον πιο θεαματικό τρόπο.



15/3/1997 ΔΥΡΡΑΧΙΟ - Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Και προφανώς, το πολιτικό χάος που εμπλέκει την Αλβανία, μετά από μια σειρά σκανδάλων με τη Χιμάρα, όπου δύο Δήμαρχοι βρίσκονται στη φυλακή, και οι πρόσφατες ενέργειες του ΣΠΑΚ για εξάρθρωση οργανωμένου εγκλήματος, κλοπές περιουσίας, διακίνηση βρώμικου χρήματος ή ναρκωτικών, είναι ανησυχώντας σοβαρά την ύπαρξη αυτών των εγκληματικών ομάδων και φυσικά μπορούν να εκδικηθούν.

Και μια από τις πιο δραστήριες Υπηρεσίες Πληροφοριών τον τελευταίο καιρό, στον τομέα του βρώμικου χρήματος και της κυκλοφορίας ναρκωτικών, της επιβολής του κράτους δικαίου, είναι η αμερικανική DEA, η οποία έχει επεκτείνει το κέντρο της στα Βαλκάνια, ανοίγοντας γραφεία στα Τίρανα και την Πρίστινα. . Αλλά και αυτό δεν αρκεί για να φροντίσουν οι αλβανικές εγκληματικές ομάδες να χτυπηθούν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, γιατί μπορούν να εκδικηθούν, βγαίνοντας εκτός ελέγχου, να υποστηρίξουν τη βία κατά της ελληνικής κοινότητας στη Χιμάρα, με διάφορες μορφές, ή βλάπτοντας τα περιουσιακά στοιχεία των Χιμαριωτών.

Αυτός είναι ο λόγος, που ανήκει στην Ελλάδα, να μην μένει απροετοίμαστη σε κανένα σενάριο βίας, έναντι της ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας και όχι μόνο, παρακολουθώντας στενά και συνεργαζόμενη με τα αλβανικά όργανα επιβολής του νόμου ή την ΕΕ, οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης. αφού εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις βρώμικου χρήματος και ναρκωτικών, της αλβανικής μαφίας στη Χιμάρα, μπορούν να προκαλέσουν βία και εθνοτικές συγκρούσεις σε κάθε περίπτωση, αν θιγούν τα συμφέροντά τους.