Saturday, August 12, 2017

Αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από Αλβανούς «ομογενείς» που κατεδαφίζουν σπίτια Ελλήνων στην Β. Ήπειρο - Ποιοι είναι


Αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από Αλβανούς «ομογενείς» που κατεδαφίζουν σπίτια Ελλήνων στην Β. Ήπειρο - Ποιοι είναι

PRO NEWS

Η Αθήνα απαντά με αποφασιστικότητα στις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις ακινήτων και την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς από τα Τίρανα με την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τους κατ' επίφαση «ομογενείς», που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές αρχές κατά της ελληνικής μειονότητας για χάρη της … αλβανικής ανάπτυξης.

Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, βρίσκεται μακροσκελής λίστα με ονόματα ομογενών της Χειμάρρας, που έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά συνεργάζονται με τις αλβανικές αρχές κατά των εθνικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή.

Πρόσφατα, ο κ. Σκουρλέτης υπέγραψε την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Χειμάρρας, Γκιόργκι Γκόρο, στενό συνεργάτη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στα σχέδια του για πλήρη αφελληνισμό της περιοχής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.


Της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών προηγήθηκε αιτιολογημένη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, που έκρινε πως ο δήμαρχος Χειμάρρας «ανέλαβε δημόσια υπηρεσία στην αλλοδαπή, αντίθετη προς τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Στην «μαύρη λίστα» των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, περιλαμβάνονται Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημογέροντες (κοινοτάρχες) του Δήμου Χειμάρρας, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, που πρωτοστατούν στην υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε ομογενείς και σήμερα θεωρούνται «φιλέτα» της -λεγόμενης –αλβανικής Ριβιέρας.

Μεταξύ αυτών:

Φώτης Καραβέλας: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Στενός συνεργάτης του δημάρχου Γκιόργκι Γκόρο. Συναινεί και υπογράφει αποφάσεις που αλλοιώνουν συστηματικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή, ενώ έχει κύριο ρόλο στις κατεδαφίσεις περιουσιών ομογενών.

Αλέξης Μάρκος: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) των Δρυμάδων με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου το 2015 και εμπλοκή σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών.

Χαράλαμπος Ρούτσης: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) στους Γκιλεκάτες Δρυμάδων. Μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος με έντονη ανθελληνική ρητορική και δράση. Πρωταγωνιστής σε υφαρπαγή περιουσιών ομογενών, παραχωρώντας πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας σε Αλβανούς.

Στεφάν Κοκεδήμας: Δημογέροντας του χωριού Κηπαρό  Χειμάρρας. Εμπλοκή σε παράνομες καταπατήσεις περιουσιών ομογενών προς ίδιον όφελος.

Χρήστος Αβερμπάκ Κονδύλης: Εκπαιδευτικός στις Δρυμάδες, πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με έντονη ανθελληνική ρητορική, παραχαράσσοντας την ιστορία και παρουσιάζοντας ως Αλβανούς τους Βορειοηπειρώτες.

Αλέκος Ντεντές: Πρώην αξιωματικός του Αλβανικού Ναυτικού και νυν προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χειμάρρας. Συναίνεσε και υπέγραψε για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, ενώ έχει εμπλοκή και στις κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών.

Δημήτρης Μπίφσας: Πρωτοστατεί σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών και συνεργάζεται με την αλβανική... ΕΥΠ.

Αλέξανδρος Τσίπας: Πρόεδρος της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων με καταγωγή από την Χειμάρρα. Γνωστός για το ανθελληνικό του μένος στα κείμενα που υπογράφει. Το όνομά του είναι στη λίστα δημοσιογράφων που χρηματοδοτούνταν από το ίδρυμα Γκιουλέν.

Ο Γκιόργκι που έγινε Γιώργος

Τα προηγούμενα χρόνια η αθρόα απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες Αλβανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις -κατ' επίφαση  ομογενών- που όχι μόνο δηλώνουν «Αλβανοί» αλλά συνεργάζονται κατά των συμφερόντων της ελληνικής μειονότητας.

Ο δήμαρχος Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο, του Σωκράτη και της Σεμινέ, λάβει ελληνική ταυτότητα το 2014 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, δηλώνοντας ψευδώς ως τόπο μόνιμης διαμονής τα... Ιωάννινα.

Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος παραχωρούσε την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Γκόρο -ως ομογενή αλλοδαπό- ο ίδιος ως δήμαρχος Χειμάρρας -και δηλωμένος Αλβανός- συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της  περιοχής, επιβάλλοντας στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη» συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Έτσι πέτυχε και την επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας στις δημοτικές εκλογές του 2015.

Να σημειωθεί πως παλαιότερα ο κ. Γκόρος μπαινόβγαινε  ελεύθερα στην Ελλάδα -ως «σοσιαλιστής»- έχοντας επίσημες επαφές με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα στα σύνορα.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, έκπτωτος κηρύσσεται: Όποιος ανέλαβε δημόσια υπηρεσία σε αλλοδαπό κράτος και, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προς αυτόν να απόσχει εντός οριζόμενης προθεσμίας από την υπηρεσία αυτή, ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της χώρας, εμμένει σε αυτή. Επίσης. Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η έκπτωση από την ελληνική ιθαγένεια, απαγγέλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μετά από αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, η δε απώλεια της ιθαγένειας επέρχεται από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις



Από την επόμενη μέρα της επανεκλογής του Έντι Ράμα, τα Τίρανα ξεκίνησαν στις γνωστές πρακτικές πίεσης των Ελλήνων της Χειμάρρας. Στις 17/7/2017 εστάλησαν από την «Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού» -που υπάγεται στο Υπουργείου Πολιτισμού- νέα ειδοποιητήρια κατεδάφισης σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο χωριό Δρυμάδες, τα οποία σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας αποτελούν τεκμήρια των παράνομων πρακτικών της αλβανικής κυβέρνησης.

Οι αλβανικές μεθοδεύσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατά την πρόσφατη εναρκτήρια ομιλία του  στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα δήλωσε: «Μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Με ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει στην Αλβανία πως η ευρωπαϊκή προοπτική της, συνεπάγεται στον σεβασμό και στην προσήλωση των Τιράνων   στους ευρωπαϊκούς κανόνες, στις αρχές του κράτους δικαίου και την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων   η οποία συνδέεται ρητά με την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών των μειονοτήτων.

«Το γεγονός ότι οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που απαγορεύουν τέτοιες δραστηριότητες σε αυτό το χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία δεν έχει κατανοήσει τις απαιτήσεις του Συμβουλίου  Υπουργών της Ε.Ε.» επισημαίνει η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών.

Με δηλώσεις του ο ομογενής βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, καυτηρίασε τις μεθοδεύσεις Ράμα επισημαίνοντας πως μοναδικός τους στόχος είναι  η αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώς εις βάρος των Ελλήνων της περιοχής

Τα κόμματα της μειονότητας, Ομόνοια και ΚΕΑΔ,  και άλλοι μειονοτικοί φορείς ανακοίνωσαν για τις 14/8/2017 μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στην Χειμάρρα,  κατά της υφαρπαγής των περιουσιών τους, που μαθηματικά θα οδηγήσει στον αφελληνισμό της περιοχής και στον ξεριζωμό του ελληνικού πληθυσμού.

Νέα πύρινα μέτωπα στα μειονοτικά χωριά - Υποψίες για εμπρησμούς



Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στα Βρυσερά, απέναντι ακριβώς από την Χαραυγή Πωγωνίου, όπου κατακαίει δασικές εκτάσεις.

Η φωτιά σύμφωνα με το epiruspost.gr έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ την ίδια ώρα αναζωπυρώνονται μέτωπα στα σημεία που κατακάηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να απειλούν και πάλι κατοικημένες περιοχές .

Οι κάτοικοι των ελληνικών μειονοτικών χωριών είναι ανάστατοι. Με όσα μέσα διαθέτουν προσπαθούν να σώσουν τον τόπο τους.

Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν δύο πυροσβεστικά οχήματα που κινήθηκαν από τα Γιάννινα και βρίσκονται πλησίον των χωριών που κινδυνεύουν.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις προηγούμενες και κατακαίει περιοχή που είχε διασωθεί μέχρι τώρα.

Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς να βλέπουν πίσω από τις συνεχείς εστίες που εκδηλώνονται, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, εμπρηστικές ενέργειες, οργανωμένες μάλιστα από συγκεκριμένους κύκλους, ίσως ακόμη και από αυτούς που αναφέραμε πιο πάνω.

Greece Contributes Two Planes to Combat Albanian Wildfires


Greece Contributes Two Planes to Combat Albanian Wildfires

According to a press release of the European Commission, Greece has contributed two airplanes to combat the wildfires that are blazing in the southern part of the country. The Greek assistance comes after Prime Minister Edi Rama admitted on his Facebook page, in a first response since the wildfires broke out days ago, that the state’s “capacities remain low.” He promised to “seriously” improve the emergency services over the next four years.

In a statement, EU Commissioner for Humanitarian Aid and Crisis Management Christos Stylianides stated:

During this intense season of forest fires, many countries have asked for European aid that could be provided quickly. Today I would like to thank Greece for its generosity in supporting Albania for the second time, sending two planes to help its neighbor in these times of great need for assistance. Here is a very concrete example of European solidarity and the invaluable support provided by the EU Civil Protection Mechanism.
The EU Copernicus satellite system has additionally provided satellite imagery to Albanian authorities to direct their efforts at controlling the fires.

Thursday, August 10, 2017

RS and Serbia have right to decide on their status - Dodik

(Tanjug, file)
Serb Republic (RS) President Milorad Dodik say the Serb entity in Bosnia- Herzegovina and Serbia have the right to decide for themselves about their status.

SOURCE: BETA WEDNESDAY, AUGUST 9, 2017
 

Speaking to reporters on Tuesday in Banja Luka, he added that Serbs in this century should promote national unification where possible.

"Such a thing is not irregular or against anything," he said, speaking about the announced declaration of Serbia and the RS on joint activities aimed toward the survival of Serbs, recently discussed in Novi Sad with representatives of Serbs from the region.

He cited East and West Germany as an example, which united when historical conditions were created.

Dodik said that the announced declaration "does not bring into question any state or its territorial integrity", and that it contains no tendency to rearrange individual states.

Instead, he added, the declaration is questioning those policies whose goal is to "devastate the Serb national community and its rights."

Dodik announced that the parliaments of the RS and Serbian should vote on this document in November, in order to demonstrate that Serb national communities in some countries "have not been abandoned."

"In Croatia, the number of Serbs who live there is about 186,000, of whom only about 56,000 dare to say that they speak Serbian," the RS President said.

Speaking about the situation regarding Serbs in Montenegro, he said that "an identity genocide against the Serb national community" has been committed in that country, while Macedonia, as he said, is arresting a bishop who represents the Serbian Orthodox Church.

"In Bosnia-Herzegovina, Serbs have their own state, but there are problems with its status, with aspirations toward its abolition. The 1991 census showed that over 157,000 Serbs lived in Sarajevo, and according to the last census there are only 1,333," Dodik said.

He added while the declaration does not strive to "reorganize states" it does strive to point out that a European convention allows Serbs in Slovenia status of a national minority, and the use of the (Serbian) Cyrillic alphabet in Croatia, where this is being systematically prohibited.

"We need to add Albania, Bulgaria, Romania and Hungary, and see what challenges our national community faces in these states, and try to generate it all as our goal," the RS President stressed.

«Ο Ράμα ισοπεδώνει τη Β. Ήπειρο κι εμείς τον… κοιτάζουμε!»





Για προγκρόμ διώξεων των Βορειοηπειρωτών από τον αλβανικό εθνικισμό που όπως λέει «προελαύνει ισοπεδωτικά στη Χειμάρα και σ’ άλλες πόλεις της Β. Ηπείρου τη στιγμή που εμείς εδώ στην Ελλάδα ακολουθούμε την “ενδοτική” τακτική της εκκωφαντικής σιωπής» κάνει λόγο o ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος σε αιχμηρή ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«Στη Χειμάρρα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ηπείρου, οι μπουλντόζες του Ράμα εργάζονται νυχθημερόν και ισοπεδώνουν τους κόπους μιας ζωής δεκάδων βορειοηπειρωτών. Κατεδαφίζονται ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, σπίτια και υλοποιείται το σχέδιο του Ράμα, που προβλέπει απηνή διωγμό και εξόντωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου!» σημειώνει ο Ν. Νικολόπουλος και συνεχίζει:

«Ο Ράμα έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του από πέρυσι και προχωράει ακάθεκτος στην υλοποίηση του, αφού δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από την Ελλάδα. Μόνο, μια, δύο “ψόφιες” ανακοινώσεις έχει εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών και πέραν τούτου ουδέν…

»Οι Βορειοηπειρώτες, που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εκλιπαρούν να σταθεί η Ελλάδα στο πλευρό τους. Όμως μέχρι τώρα οι εναγώνιες εκκλήσεις τους δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

»Το Κόμμα της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκπέμπει SOS και ζητάει να συζητηθεί το θέμα στην Ελληνική Βουλή. Η περιοχή της Χειμάρρας και ολόκληρος ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός νοιώθουν ότι η Ελλάδα τους έχει εγκαταλείψει και ο Ράμα ανεμπόδιστα εφαρμόζει το σχέδιο του ξεριζωμού τους και του αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου».

Καταλήγοντας, ο Αχαιός πολιτικός ρωτά τον ΥΠ.ΕΞ. τα ακόλουθα:

«1. Έχετε αντιληφθεί την σοβαρότητα του προβλήματος;

»2. Νομίζετε ότι εξαντλείται ο ρόλος και το χρέος σας σε μια – δυο τυπικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας;

»3. Έχετε ενημερώσει την Ε.Ε. και τους αρμόδιους φορείς της για την εξοντωτική και απάνθρωπη συμπεριφορά του Ράμα;

»4. Ποιες ουσιαστικές, επιτέλους, πρωτοβουλίες προτίθεσθε να αναλάβετε για να μην νοιώθουν οι Βορειοηπειρώτες ότι είναι εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι;».

ethnos.gr

Monday, August 7, 2017

Skopje denies name change was discussed in Podgorica

Skopje (Tanjug, file)
The change of Macedonia's name was "not discussed at any point" during the US-Adriatic Charter Summit in Montenegro earlier this week.

SOURCE: BETA FRIDAY, AUGUST 4, 2017
A spokesman for the Macedonian government Mile Boskovski said this, Beta reported.

According to Boskovski, cited by MIA, the government in Skopje "rejects as completely false and incorrect" information published earlier on Thursday by Sputnik, and carried by other media outlets.

According to Sputnik, Macedonian PM Zoran Zaev reached agreement with US Vice President Mike Pence on a change of Macedonia's name, that would remove Greece's objections and allow the country to quickly progress on its path toward NATO membership.

Αλβανοί ετοίμαζαν μακελειό εντός χώρας: Εντοπίστηκαν φορτία με βαρύ οπλισμό στα Ελληνοαλβανικά σύνορα -Χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά



Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2017, 10:21 πμ | Ανανέωση: Αύγουστος 7, 2017

Pentapostagma

Θρίλερ στα ελληνο-αλβανικά σύνορα με άγρια καταδίωξη μέσα στο δάσος. Αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν βαρύ οπλισμό, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά, στην περιοχή του Μαυροματίου, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε προειδοποιήσει για τις περίεργες κινήσεις στα σύνορα μας στο άρθρο Τα πιόνια κινούνται και πάλι -160.000 Αλβανοί ένοπλοι αναμένουν το σύνθημα για να αιματοκυλίσουν τα Βαλκάνια-Αλβανοί εξτρεμιστές στην Β.Ελλάδα;

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Βαρύς οπλισμός, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.



Συγκεκριμένα, χθες (06-08-2017) το βράδυ στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκε ομάδα τριών ατόμων να κινούνται πεζή και να μεταφέρουν ταξιδιωτικούς σάκους, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας.

Κατά την επιχείρηση ακινητοποίησής τους, οι δράστες απέρριψαν στο έδαφος τους σάκους και τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος. Ακολούθησε καταδίωξη, πλην όμως εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και το δύσβατο της περιοχής, διέφυγαν της σύλληψης.

Από το σημείο περισυλλέχθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν:

τρία πολεμικά τυφέκια ( Kalashnikov ), με επτά γεμιστήρες



έντεκα χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου

τριάντα τρεις πυροκροτητές

πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT , βάρους (1005) γραμμαρίων

ένα κυτίο με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων

(1593) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62 * 39 mm)

Τα όπλα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι Σέρβοι φέρονται να έχουν εντοπίσει Αλβανούς παραστρατιωτικούς , οι οποίοι κινούνται στα χωριά που βρίσκονται στην μεθόριο με την Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Μάλιστα οι Σέρβοι που έχουν το γενικό έλεγχο των κινήσεων αναφέρουν για μετακίνηση Αλβανών εξτρεμιστών οι οποίοι έχουν «λουφάξει» σε διάφορες περιοχές , συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Ελλάδος, κάτι που ως πληροφορία θα κινητοποιήσει και τις ελληνικές αρχές .

Αυτό επακριβώς ανέφερε Σέρβος αναλυτής που συνεργάζεται με την σερβική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, και αξίζει να εξετασθεί ενδελεχώς από τις αρχές στην χώρα μας.

Αυτή η δραματική προειδοποίηση εμφανίστηκε επίσημα και από καθηγητή της ασφάλειας του Μιλάνου Ν. Mijalkovskog, έναν σεβαστό εμπειρογνώμονα στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένοπλοι Αλβανοί εξτρεμιστές έχουν μετακινηθεί και διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή κοντά στα σύνορα Σερβίας και ΠΓΔΜ αλλά και αλλού.

« Οι Αλβανοί σε αυτή την περιοχή διαθέτουν 160.000 ετοιμοπόλεμους μαχητές που είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν. Οι πολέμαρχοι τους έχουν χωρίσει την περιοχή και έχουν αναπτυχθεί σε Κόσοβο, ΠΓΔΜ, στη βόρεια Ελλάδα και το Μαυροβούνιο. Αν η Δύση και οι σύμβουλοι τους δώσουν εντολή να επιτεθούν , θα επιτεθούν αμέσως», προειδοποιεί ο Mijalkovski.