Monday, August 7, 2017

Αλβανοί ετοίμαζαν μακελειό εντός χώρας: Εντοπίστηκαν φορτία με βαρύ οπλισμό στα Ελληνοαλβανικά σύνορα -Χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά



Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2017, 10:21 πμ | Ανανέωση: Αύγουστος 7, 2017

Pentapostagma

Θρίλερ στα ελληνο-αλβανικά σύνορα με άγρια καταδίωξη μέσα στο δάσος. Αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν βαρύ οπλισμό, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά, στην περιοχή του Μαυροματίου, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε προειδοποιήσει για τις περίεργες κινήσεις στα σύνορα μας στο άρθρο Τα πιόνια κινούνται και πάλι -160.000 Αλβανοί ένοπλοι αναμένουν το σύνθημα για να αιματοκυλίσουν τα Βαλκάνια-Αλβανοί εξτρεμιστές στην Β.Ελλάδα;

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Βαρύς οπλισμός, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.



Συγκεκριμένα, χθες (06-08-2017) το βράδυ στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκε ομάδα τριών ατόμων να κινούνται πεζή και να μεταφέρουν ταξιδιωτικούς σάκους, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας.

Κατά την επιχείρηση ακινητοποίησής τους, οι δράστες απέρριψαν στο έδαφος τους σάκους και τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος. Ακολούθησε καταδίωξη, πλην όμως εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και το δύσβατο της περιοχής, διέφυγαν της σύλληψης.

Από το σημείο περισυλλέχθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν:

τρία πολεμικά τυφέκια ( Kalashnikov ), με επτά γεμιστήρες



έντεκα χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου

τριάντα τρεις πυροκροτητές

πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT , βάρους (1005) γραμμαρίων

ένα κυτίο με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων

(1593) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62 * 39 mm)

Τα όπλα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι Σέρβοι φέρονται να έχουν εντοπίσει Αλβανούς παραστρατιωτικούς , οι οποίοι κινούνται στα χωριά που βρίσκονται στην μεθόριο με την Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Μάλιστα οι Σέρβοι που έχουν το γενικό έλεγχο των κινήσεων αναφέρουν για μετακίνηση Αλβανών εξτρεμιστών οι οποίοι έχουν «λουφάξει» σε διάφορες περιοχές , συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Ελλάδος, κάτι που ως πληροφορία θα κινητοποιήσει και τις ελληνικές αρχές .

Αυτό επακριβώς ανέφερε Σέρβος αναλυτής που συνεργάζεται με την σερβική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, και αξίζει να εξετασθεί ενδελεχώς από τις αρχές στην χώρα μας.

Αυτή η δραματική προειδοποίηση εμφανίστηκε επίσημα και από καθηγητή της ασφάλειας του Μιλάνου Ν. Mijalkovskog, έναν σεβαστό εμπειρογνώμονα στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένοπλοι Αλβανοί εξτρεμιστές έχουν μετακινηθεί και διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή κοντά στα σύνορα Σερβίας και ΠΓΔΜ αλλά και αλλού.

« Οι Αλβανοί σε αυτή την περιοχή διαθέτουν 160.000 ετοιμοπόλεμους μαχητές που είναι πάντα έτοιμοι να επέμβουν. Οι πολέμαρχοι τους έχουν χωρίσει την περιοχή και έχουν αναπτυχθεί σε Κόσοβο, ΠΓΔΜ, στη βόρεια Ελλάδα και το Μαυροβούνιο. Αν η Δύση και οι σύμβουλοι τους δώσουν εντολή να επιτεθούν , θα επιτεθούν αμέσως», προειδοποιεί ο Mijalkovski.

No comments: