SManalysis
Pro News - Echedoros
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Την στιγμή που η Ελλάδα ασχολείται αποκλειστικά με το ζήτημα των Σκοπίων μια πολύ σημαντική γεωπολιτική εξέλιξη που αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τον Ελληνισμό, λαμβάνει χώρα στα Βαλκάνια, καθώς η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν την ενοποίηση, αφού η Πρίστινα αποφάσισε να έχουν κοινά τελωνεία με τα Τίρανα.
Η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε την ενοποίηση των τελωνειακών σημείων με την Αλβανία. Στο κοινοβούλιο ψήφισαν 67 υπέρ, ένας κατά και υπήρξε μία αποχή.
Το ψήφισμα προτάθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών σύμφωνα με τον Εχέδωρο
Οι εκπρόσωποι αυτού του πολιτικού φορέα κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμετάσχει το συντομότερο δυνατόν στην εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος που θα διευκολύνει τη ροή των αγαθών μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, ωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και των δύο χωρών.
Η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε και ένα άλλο ψήφισμα σχετικά με την κατάργηση των τιμολογίων των τηλεπικοινωνιών μεταξύ των δύο χωρών. Εν ολίγοις οδεύουν και προς τηλεπικοινωνιακή ένωση
Οι βουλευτές ενέκριναν, επίσης, σήμερα, ψήφισμα σχετικά με την κακή κατάσταση της νεολαίας του Κοσσυφοπεδίου και αποφάσισαν για μια κοινοβουλευτική συζήτηση για την Πράσινη Κάρτα.
Σημειώνεται ότι σήμερα στην αλβανική κυβέρνηση υπηρετούν Κοσοβάροι πολιτικοί. Στην υπουργοποίηση τεσσάρων Κοσσοβάρων Αλβανών προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα από τον Οκτώβριο του 2017, αποφασισμένος να προωθήσει τα σχέδια της λεγόμενης «Ενοποιητικής Πλατφόρμας» Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων «κοινές» πρεσβείες και προξενεία των δύο χωρών στο εξωτερικό και την ελεύθερη κίνηση πολιτών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών μεταξύ των συνόρων αμφοτέρων των χωρών.
Στο πλαίσιο αυτής της «Πλατφόρμας» στο αλβανικό προξενείο στο Μιλάνο της Ιταλίας τοποθετήθηκε όχι μόνο η σημαία της Αλβανίας αλλά και αυτή του Κοσσυφοπεδίου. Ο Ράμα τον Οκτώβριο είχε δηλώσει πως με τον τρόπο αυτό «γίνεται πράξη» η διακήρυξη Τιράνων και Πρίστινας για ενοποίηση των διπλωματικών τους αποστολών και διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες«αξιοπρεπείς κινήσεις σε επίπεδο προξενικών αρχών για τους Αλβανούς παντού στον κόσμο»...
Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Έντι Ράμα τον Φεβρουάριο που πέρασε πρότεινε το Κόσοβο και η Αλβανία να έχουν και κοινό Πρόεδρο αφού ήδη μοιράζονται πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο και στο μέλλον θα έχουν και κοινή εξωτερική πολιτική!
Επομένως «γιατί να μην έχουν και τον ίδιο πρόεδρο, ως σύμβολο εθνικής ενότητας και κοινής εθνικής πολιτικής για την ασφάλεια;» συμπλήρωσε μιλώντας στην τελετή για την 10η επέτειο της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη Σερβία.
Οι κινήσεις του αλβανικού παράγοντα έχουν μεγάλη σημασία καθώς μια «Μεγάλη Αλβανία» φαίνεται να σχηματίζεται κάτω από την μύτη όλων.
Στα πλαίσια αυτά θα ενταθούν οι πιέσεις από τους Δυτικούς, προς ποιους άλλους; Μα φυσικά εμάς, για να αποδεχτούμε λύση στο Σκοπιανό ακόμα κι αν σημαίνει αυτό να παραχωρήσουμε μέρος της Ιστορίας μας.
Τα Σκόπια αν δεν μπουν στο ΝΑΤΟ κινδυνεύουν με διάλυση καθώς το Τέτοβο έχει σειρά στην αλβανική «ενοποιητική διαδικασία»
Αντί όμως να χρησιμοποιηθεί αυτό προς όφελος της Ελλάδας και να πιεστούν τα Σκόπια να αποκτήσουν άλλο όνομα, άλλη γλώσσα και ταυτότητα κατέληξε να... πιέζεται η Ελλάδα.