Saturday, October 27, 2018

«Δεν παραχωρούμε τίποτα» το μήνυμα Καμμένου για την 28η Οκτωβρίου

Kathimerini.Battle.of.Xeimarra.1940.jpg
SManalysis

Καμμένος:  "Ήδη 673 Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στα βουνά της Βορείου Ηπείρου δικαιώθηκαν και αναπαύονται εν ειρήνη στα νεκροταφεία της Κλεισούρας και του χωριού Βουλιαράτες"

Από Militaire News - 27/10/2018 | 13:37


Με αναφορές στη σημερινή δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας το μήνυμα του ΥΕΘΑ για την 28η Οκτωβρίου:

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό, 
Image result for 28η Οκτωβρίου kammenos

Εορτάζουμε σήμερα την 28η Οκτωβρίου 1940, επέτειο που αποτελεί σταθμό δόξας για την Πατρίδα μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συλλογικής μνήμης, είναι ημέρα τιμής για τους ανώνυμους και επώνυμους πεσόντες και  αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας.         

Την 28η Οκτωβρίου 1940 αντιλάλησε στις κορυφές των συνόρων, στις θάλασσες και στους αιθέρες, η άσβηστη, η ακοίμητη φλόγα της αγάπης των Ελλήνων για ελευθερία και η πίστη στα αιώνια και ακατάλυτα ιδανικά του Έθνους. Η εποποιία αυτή γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα και το «ΟΧΙ» ενάντια στον φασισμό ανέδειξε, για ακόμη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία μας, το μεγαλείο και την υπερηφάνεια που έχει η  αθάνατη  Ελληνική ψυχή.       

Η πρώτη άνανδρη πράξη του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι, ο τορπιλισμός του καταδρομικού «Έλλη» στο λιμάνι της Τήνου, την ημέρα που τιμούσε ο ελληνικός λαός ευλαβικά τη Μεγαλόχαρη, προμήνυε την επερχόμενη κήρυξη του πολέμου.       

Ενάντια σε κάθε λογική όπως πάντα, οι Έλληνες έδειξαν στην ανθρωπότητα, ότι η δύναμη δεν ανήκει στους πολλούς, αλλά ανήκει σε εκείνους που υπερασπίζονται όσια και ιερά. Ο αγώνας του 1940 έγινε αιτία να ειπωθεί το περίφημο: «Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», ενώ οι κυβερνήσεις και οι λαοί του ελεύθερου κόσμου εκθείαζαν με ύμνους και διθυράμβους τις νίκες των Ελλήνων.                         

     

Σε ξηρά, θάλασσα και αέρα γράφτηκαν νέες σελίδες δόξας. Τα χιλιοποτισμένα με αίμα του Στρατού μας χώματα της Βορείου Ηπείρου, οι δράσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του ηρωισμού που γαλουχεί από τότε τις επόμενες γενιές των  Ελλήνων.  Γονατίζουμε γι΄ αυτό κάθε χρόνο ευλαβικά μπροστά στους νεκρούς του έπους του 1940, όχι μόνο γιατί αποδείχτηκαν άξιοι απόγονοι των ένδοξων προγόνων μας, αλλά γιατί θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία με όλα τα αγαθά της. Η θυσία τους παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και ο αγώνας τους είναι η παρακαταθήκη που μας καθοδηγεί ως πυξίδα, για τον σωστό προσανατολισμό μας ως Έθνος. Μετά από 78 χρόνια το Κράτος μας κατάφερε να πράξει το χρέος του απέναντι στους ήρωες και στις οικογένειες τους. Ήδη 673 Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στα βουνά της Βορείου Ηπείρου δικαιώθηκαν και αναπαύονται εν ειρήνη στα νεκροταφεία της Κλεισούρας και του χωριού Βουλιαράτες στην Αλβανία. 

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Σήμερα, δεν τιμούμε απλά μια ακόμη σελίδα της ιστορικής μας κληρονομιάς. Σήμερα είναι η ευκαιρία, με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, να εξάγουμε τα απαραίτητα διδάγματα που μας φωτίζουν ως φάρος για να συνεχίσουμε το ιστορικό μας πεπρωμένο, το δρόμο του καθήκοντος και της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον.

Υποχρέωση μας είναι να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία, να διατηρήσουμε τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και τα ιδανικά και να πράττουμε ο καθένας μας το καθήκον του, ως ηθική υποχρέωση προς εκείνους που σήμερα τιμούμε.       

Ζούμε σε ένα περιβάλλον με μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απρόβλεπτες συνθήκες και νέα δεδομένα. Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμβάλλει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των γειτονικών λαών και αποβλέπει στην ειρήνη, την παγίωση της δημοκρατίας και της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς όμως τις παραπάνω αξίες δεν τις ενστερνίζονται όλες οι χώρες και γι΄ αυτό στεκόμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία. Ξεκαθαρίζουμε σε φίλους και εχθρούς ότι δεν παραχωρούμε τίποτα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και ότι αν χρειαστεί θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις του Έθνους, έτοιμοι να βροντοφωνάξουμε ένα νέο «ΟΧΙ». 

Ως Έθνος δεν ξεχνάμε την Κύπρο και είμαστε έμπρακτα δίπλα της. Η Κύπρος μας συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αγωνίζεται ενάντια στην καταπάτηση του εδάφους της από τον «Αττίλα», δεχόμενη προκλήσεις όταν εξασκεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, τα κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο, κυριαρχικά της δικαιώματα.

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολλαπλασιαστής διπλωματικής και αμυντικής ισχύος και ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας.               Εσείς φέρνετε σε πέρας την υψηλή και δύσκολη αποστολή σας, προβάλλοντας την ισχύ, την πειθαρχία, το επίπεδο εκπαιδεύσεως και  το  ηθικό σας. Έχετε καθιερωθεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού και σας τιμούμε, γιατί με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού δίνετε καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης μας και όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Υπουργός Εθνικής  Άμυνας, γίνεται πράξη η αποκατάσταση των άδικων μισθολογικών περικοπών που είχατε υποστεί, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς και τις οικογένειες σας, που σας στηρίζουν παντοιοτρόπως.

Συνεχίστε να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, ώστε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε το μέλλον της Πατρίδας μας με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης, ιδιαίτερα τώρα που με τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκαμε από τη δύσκολη δημοσιονομική περίοδο.   

Με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες της Υπερμάχου Στρατηγού Υπεραγίας Θεοτόκου, να είμαστε πάντα υπερήφανοι  και να θυμόμαστε ότι εμείς χρωστάμε σε αυτούς που πολέμησαν για την Πατρίδα το 1940 και οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη δημοκρατία για τα παιδιά μας και τις γενιές των Ελλήνων που έρχονται.

Ζήτω το Έθνος,                                         

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις,                                                     

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.

Friday, October 26, 2018

Κοσσυφοπέδιο: «Αλβανοί και Αμερικανοί ετοιμάζονται για πόλεμο με τις σερβικές δυνάμεις»

SManalysis


Οκτώβριος 26, 2018. Echedoros


Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερία ‘Νόβοστι’ του Βελιγραδίου, προέρχονται από την σερβική υπηρεσία πληροφοριών που δείχνουν ότι η Πρίστινα ετοιμάζεται για πόλεμο με τις σερβικές δυνάμεις.


Εφαρμόζοντας ένα διαβολικό σχέδιο, γράφει το σερβικό δημοσίευμα, η ηγεσία της Πρίστινα και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προκαλούν το Βελιγράδι για επέμβαση του σερβικού στρατού σε μια άμεση σύγκρουση.


Η ‘Νόβοστι’ σημειώνει ότι  η διοίκηση των KFOR συνέταξε ένα σχέδιο σε περίπτωση εισόδου του σερβικού στρατού στο Κόσοβο και άρχισε να πραγματοποιεί ασκήσεις με τα μέλη της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο εκπαιδεύει πως θα αντιμετωπίσει τα σερβικά άρματα μάχης.


Οι Αλβανοί εκτιμούν ότι το Βελιγράδι θα απαντήσει στρατιωτικά σε περίπτωση που το Κοσσυφοπέδιο προβεί σε πλήρη έλεγχο της λίμνης Ουιμάν στο Ζούμπιν Πότοκ και άλλες ζωτικές εγκαταστάσεις για την επιβίωση της σερβικής κοινότητας και στη σύλληψη γνωστών Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.


Το σενάριο έχει σχεδιαστεί  από το αμερικανικό σώμα των διεθνών δυνάμεων που βρίσκεται στη βάση ‘Μπόντστιλ’.


Οι κοινές ασκήσεις των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου και του ΝΑΤΟ υπερέβησαν κατά πολύ το συνηθισμένο επίπεδο συνεργασίας.


Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια άσκηση που ονομάζεται “Silver Sabbath”,  η οποία διεξάγεται στη βάση των KFOR στο ‘“Film City” της Πρίστινα, όπου συμμετέχουν 17 ιδρύματα, οργανισμοί και υπηρεσίες.


Η άσκηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας, στο οποίο συμμετέχουν οι διεθνείς δυνάμεις και οι αρχές της Πρίστινα αναπτύσσοντας σενάρια μακροπρόθεσμα για την ασφάλεια, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται , μία μεγάλου βαθμού σύγκρουση με το Βελιγράδι.



‘Shqipëria e Bashkuar’

Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε τους Ρουμάνους για το σύνθημα «το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία»

SManalysis



Οκτώβριος 26, 2018. Echedoros

Η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης  Ευρωπαϊκών  Ομοσπονδιών  Ποδοσφαίρου (UEFA) επέβαλε σήμερα πρόστιμο στη Ρουμανία σε έναν αγώνα χωρίς θεατές και σε ποσό 73 χιλιάδων ευρώ, διότι, όπως αναφέρεται, η συμπεριφορά των οπαδών  σε αγώνα εναντίον της Σερβίας ήταν ρατσιστική, γράφει η σερβική ‘Politika’.


Πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε επειδή ο κόσμος φώναζε ρυθμικά «Το Κόσοβο είναι Σερβία»,  προέβη μάλιστα και σε ‘ρατσιστικές προσβολές’προς τους Ούγγρους, ενώ έφεραν ένα πανό στις κερκίδες που έγραφε ότι «οι μετανάστες είναι τρομοκράτες».


Ένα πρόσθετο ποσό 23 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στους Ρουμάνους λόγω της φωτιάς που πέταξαν οι οπαδοί στο αγωνιστικό χώρο.


Η Ρουμανία θα συναντηθεί στη Λιθουανία στις 17 Νοεμβρίου χωρίς θεατές.

Wednesday, October 24, 2018

Αλβανία- ελληνικά μυστικά κονδύλια: Διαδήλωση της «κοινωνίας των πολιτών»

SManalysis


Οκτώβριος 24, 2018. 19:39

Τίρανα, Echedoros

Η ‘κοινωνία των πολιτών’ διοργάνωσε διαδήλωσε μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία για τη συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών διαφάνεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τη δημοσίευση από τα



ελληνικά μέσα ενημέρωσης τη χρηματοδότηση αλβανικών μέσων  ενημέρωσης και δημοσιογράφων από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τα συμφέροντά της.


Στην ομιλία της, η δικηγόρος και ακτιβίστρια Μιρέλα Γιόργκο ζήτησε από τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την παραβίαση της εθνικής ασφάλειας.


Η ίδια πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει τη μορφή επιχορηγήσεων και αποτελεί παραβίαση της εθνικής ασφάλειας, μάλιστα, για το ίδιο θέμα οι Αμερικανοί είχαν διερευνήσει τη ρωσική παρέμβαση.


«Επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και να δοθεί διαφάνεια», είπε η Γιόργκο.

 Fax Web

Ex-Clinton Aide Cracks Up TV Host by Blaming Trump for Bomb in Soros’ Mailbox

Hungarian-born US magnate and philanthropist George Soros attends an economic forum in Colombo on January 7, 2016SManalysis


© AFP 2018 / LAKRUWAN WANNIARACHCHI
VIRAL
Sputnik 
This week New York police defused an explosive device, planted in a mailbox in one of George Soros’ houses. A former advisor to Hillary Clinton linked the incident with a recent comment by the US President that "Soros and others" had paid screamers at rallies against his Supreme Court pick Brett Kavanaugh.

Hillary Clinton’s former aide Philippe Reines was laughed at by FOX anchor Tucker Carlson for his hypothesis that the US President had induced a bomb plot against American-Hungarian billionaire and Democratic contributor George Soros. On Carlson’s show, the host and Reines debated the ongoing feud between conservatives and leftist activists, namely those who confront White House officials in public.

Carlson defended conservatives, saying “they’re not monsters,” who lead mobs against Democrats, while Clinton’s former staffer blamed Trump for his divisive rhetoric and accused him of sowing discord.  Too prove his point, he brought up the recent plot against Soros and Trump’s invective against the billionaire, claiming this is no coincidence.

“In the last ten days, Donald Trump used the name George Soros for the first time in his presidency, and the guy had a pipe bomb in his mailbox last night. We are talking about whether or not Sarah Sanders gets her Cornish hen…why do you think they did? You think it’s a coincidence?” Reines said.

Carlson couldn’t help himself and burst out laughing, before getting back to the debate with his own comment on Soros.

“I’ve criticized Soros a thousand times. I hope he’ll live long enough I can continue to criticize him,” the TV anchor stated.

Early in October, Donald Trump tweeted that some of those protesting against his Supreme Court nominee Brett Kavanaugh are receiving money from  Soros and others. Trump referred to "the very rude elevator screamers" whom he claimed are "paid professionals only looking to make Senators look bad."


​Activists, including female survivors of sexual assault, confronted senators as in the US Capitol and inside the Senate office buildings before Kavanaugh's candidacy was approved. His Supreme Court Justice appointment came despite fresh accusations that he sexually assaulted women while in high school, which he refuted.



On October 22, an explosive device was found in a mailbox at the Westchester County home of George Soros, the New York Times reported, citing local authorities. Local law enforcement technicians "proactively detonated" it, while the FBI’s New York branch said it was conducting an investigation.

In late January, Soros, who has repeatedly criticized Trump, once again targeted the US President during an appearance at the World Economic Forum in Davos, saying that he considers the Trump administration "a danger to the world." «φινλανδοποίησης» αφού αποδέχεται πρακτικά ότι δεν έχει εθνική κυριαρχία απέναντι στη Τουρκία και δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην της Αγκυρας ακόμα και την ανώδυνη (για τη Τουρκία) επέκταση των ΕΧΥ στο Ιόνιο.

Tuesday, October 23, 2018

Ν.Κοτζιάς: Ο άνθρωπος που πρόδωσε το εθνικό σχέδιο επέκτασης των χωρικών υδάτων

Ν.Κοτζιάς: Ο άνθρωπος που πρόδωσε το εθνικό σχέδιο επέκτασης των χωρικών υδάτωνSManalysis

Γράφει: Γιάννης Πετρίδης
Pentapostagma

Ο πρώην - ευτυχώς για την χώρα - υπουγός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς, από χθες βαρύνεται με την κατηγορία της προδοσίας εθνικών σχεδίων, μια προδοσία που χρησιμοποιήθηκε από τη Τουρκία, όπως αναφέρει ξεκάθαρα στην χθεσινή ανακοίνωσή της η Αγκυρα, προκειμένου «να μην κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα» για την επέκταση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 μίλια!

Μέχρι να μιλήσει ο Ν.Κοτζιάς την Κυριακή (στην «προφητική» φωτό, με τον πρώην ομόλογό του, Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, κάτι του δείχνει στην ελληνική θάλασσα...) για τα προεδρικά διατάγματα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, η ελληνική πλευρά και οι ΗΠΑ, οι οποίες είχαν την σχετική ενημέρωση του εθνικού σχεδιασμού και συμφωνούσαν με την ενέργεια, η Αγκυρα αγνοούσε πλήρως τον ελληνικό σχεδιασμό!

Η Ελλάδα είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ και λόγω του γεγονότος ότι η όλη ενέργεια γινόταν για να διευκολυνθούν οι έρευνες προς εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης από την αμερικανική Exxon Mobil.


Να σημειώσουμε ότι νοτίως της Κρήτης τα κοιτάσματα αναμένεται να είναι κολοσσιαίων διαστάσεων. Η αξία τους υπολογίζεται στα 4-7 τρισ. ευρώ!

Για πολλούς η σωτηρία της χώρας βρίσκεται σε αυτούς τους βυθούς, όπως αποκαλύπτει και το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί σε ολη την Ελλάδα.

Αρκεί να πούμε πως για τις γεωφυσικές έρευνες θα δαπανηθούν 12 δισ. δολάρια από τους Αμερικανούς. Κανείς δεν δαπανά τόσα λεφτά εάν τα κοιτάσματα δεν είναι άξια λόγου.

Έτσι λοιπόν η επέκταση των χωρικών υδάτων θα γίνονταν με την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος και εν συνεχεία θα στέλνονταν για δημοσίευση σε ΦΕΚ και άρα θα γίνονταν νόμος του κράτους. Οταν η Αγκυρα θα το μάθαινε θα ήταν πλέον αργά για να αλλάξει κάτι.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η άφιξη 11 ισραηλινών μαχητικών F-16I και ενός αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου στην 110 ΠΜ στην Λάρισα αυτές τις ημέρες. Η όλη κίνηση ήταν προϊόν συνεννόησης και συντονισμού της Αθήνας με το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον.

Και ενώ όλα ήταν έτοιμα ο Ν.Κοτζιάς  αποκάλυψε τον εθνικό σχεδιασμό κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου ευχαριστώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και νέο υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε τη χαρά να κάνει ο ίδιος την αναγγελία!

«Η εξωτερική μας πολιτική κλείνει ένα μεγάλο ζήτημα 120 ετών» είπε και σημείωσε πως «ανοίγει και υλοποιεί μια πολύ σημαντική πολιτική, την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, από τότε που πήραμε τη Δωδεκάννησο». Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα είναι έτοιμα!

Ο Νίκος Κοτζιάς εξήγησε πως η διευθέτηση της αιγιαλίτιδας ζώνης έχει τρία βήματα, που όλα έχουν ολοκληρωθεί: «Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο βήμα είναι να φτιαχτούν παντού μαζί με τους κόλπους οι γραμμές βάσης και το τρίτο είναι, με βάση αυτά, να γίνει επέκταση από τα 6 στα 12 μίλια». Αυτό μας διευκολύνει και για την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αλβανία, συμπλήρωσε.

Αποσαφήνισε πως με αυτόν τον τρόπο επεκτείνεται η κυριαρχία της Ελλάδας, καθώς δεν πρόκειται για κυρίαρχα δικαιώματα όπως είναι η ΑΟΖ, αλλά είναι κανονική «εδαφική κυριαρχία». «Η χώρα επεκτείνει τον εαυτό της στα 12 μίλια, εκτός όπου είναι στενά, όπου πηγαίνουμε με την αρχή της μέσης γραμμής», διευκρίνισε

Καλύτερη ενημέρωση στους Τούρκους δεν θα μπορούσε να δοθεί.

Οι γνωρίζοντες τραβούσαν τα μαλλιά τους: Ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου (του «κλίματος» της αμερικανικής πρεσβείας) δήλωσε σχετικά: «Φοβάμαι ότι από αυτή την κατάσταση μόνο χαμένοι μπορεί να βγούμε. Ο Κοτζιάς άνοιξε με αυτό τον τρόπο και χωρίς συζήτηση το θέμα. Δείχνει ελαφρότητα και αυτό για μένα είναι πρόβλημα, γιατί εδώ μιλάμε για τα συμφέροντα της χώρας.

«Ελπίζω να είμαστε πιο σοβαροί γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανεί πως δειλιάζουμε. Φοβάμαι ότι από αυτή την κατάσταση μόνο χαμένοι μπορεί να βγούμε.»

Κατέληξε ότι «Πρέπει βέβαια να δούμε και αν θα ισχύσει ή θα μείνει στις καλένδες».

Λϊγο αργότερα η Αγκυρα έστειλε τελεσίγραφο, κάνοντας αναφορά στις αποκαλύψεις του Κοτζιά:

«Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Κοτζιά και του Πρωθυπουργού και νέου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα που αφορούν τα σχέδια προοδευτικής επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Δεν δύναται να δείξουμε επιείκεια σε βήματα για τα οποία δεν υπάρχει διμερής συμφωνία σε ό,τι αφορά το Αιγαίο όπου οι δυο χώρες έχουν αμφότερες παράλια.

Η ανακοίνωση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995 περιέχει την δέουσα πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα.

Οι απόψεις και προειδοποιήσεις μας που αφορούν το θέμα έχουν διαβιβαστεί στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα».

Μετά την τουρκική ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επέκταση στο Ιόνιο των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στα 12 μίλια μετά την τουρκικές απειλές για casus belli!

Τονίζουμε αυτό που γράψαμε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης Τσίπρα: Με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα εισέρχεται και επίσημα σε εποχή

Τέλoς η συμφωνία με Αλβανία για τα 12 μηλιά , Νέος εξευτελισμός της χώρας: «Πήραν πίσω» την επέκταση των ΕΧΥ ακόμα και... στο Ιόνιο μετά τις τουρκικές απειλές!

Νέος εξευτελισμός της χώρας: «Πήραν πίσω» την επέκταση των ΕΧΥ ακόμα και... στο Ιόνιο μετά τις τουρκικές απειλές! (upd)SManalysis

ProNews


Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επέκταση στο Ιόνιο των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στα 12 μίλια μετά την τουρκικές απειλές για casus belli!

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών (μετά την προειδοποίηση της Αγκυρας) με κύριο θέμα την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και την επαναδιατύπωση του casus belli από τη πλευρά της Τουρκίας, αποφασίστηκε:

- Δεν θα προχωρήσει η υπογραφή του Προεδρικού Διάταγματος για την επέκταση των χωρικών υδάτων, αλλά... θα κατατεθεί «κάποια στιγμή» νομοσχέδιο στη Βουλή


- Θα πάρουν πίσω τα προεδρικά διατάγματα για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο (την οποία επέκταση αποκάλυψε αψυχολόγητα ή το έκανε ακριβώς για να «προειδοποιήσει» την Αγκυρα και να «κάψει» την όλη κίνηση ο, επικίνδυνος για την Ελλάδα, πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς).

- Θα γίνει «ενημέρωση και διάλογος» με τα πολιτικά κόμματα

- Θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ)

- Θα συγκληθεί το... Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να... συζητηθούν οι πτυχές του θέματος. Η «μπάλα στην εξέδρα», δηλαδή

Με απλά λόγια: Οι κότες είναι πιο... γενναίες από τους Ελληνες πολιτικούς.

Τέτοιος εξευτελισμός είχε να συμβεί από την εποχή των Ιμίων!

Με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα εισέρχεται και επίσημα σε εποχή «φινλανδοποίησης» αφού αποδέχεται πρακτικά ότι δεν έχει εθνική κυριαρχία απέναντι στη Τουρκία και δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην της Αγκυρας ακόμα και την ανώδυνη για τη Τουρκία επέκταση των ΕΧΥ στο Ιόνιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης και Τέρενς Σπένσερ Κουίκ. Επίσης ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, και ο προϊστάμενος του Γραφείου του.

Σήμερα ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, καθώς το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι «Οποιαδήποτε επέκταση στα 12 μίλια, ακόμα και στα ανοικτά των Αντικυθήρων θα πρέπει να γίνει με αμοιβαία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Η Άγκυρα εν συνεχεία με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ απείλησε την Αθήνα με πόλεμο εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια ακόμη και στο Ιόνιο. Μην ξεχνάμε πως η τουρκική απειλή ήρθε μετά τον άστοχο χειρισμό Κοτζιά που προανήγγειλε 12 νμ στο Ιόνιο. Άλλωστε ο Τσαβούσογλου είχε ταξιδέψει στην Αλβανία ακριβώς γι' αυτό το λόγο, για να τορπιλιστούν τα 12 ν.μ. από την Ελλάδα.

 «Η ανακοίνωση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995 περιέχει την δέουσα πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Κοτζιά και του Πρωθυπουργού και νέου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα που αφορούν τα σχέδια προοδευτικής επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Δεν δύναται να δείξουμε επιείκεια σε βήματα για τα οποία δεν υπάρχει διμερής συμφωνία σε ό,τι αφορά το Αιγαίο όπου οι δυο χώρες έχουν αμφότερες παράλια.

Η ανακοίνωση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995 περιέχει την δέουσα πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα.

Οι απόψεις και προειδοποιήσεις μας που αφορούν το θέμα έχουν διαβιβαστεί στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα».

Right-Wing Lega Party Surges in Northern Italy's Regional Elections © AP Photo / Luca Bruno

Italian Interior Minister and right-wing League leader Matteo Salvini, gestures as he arrives for a lunch at an hotel in Milan, Italy, Monday, July 2, 2018. The leader of the right-wing party in Italy's populist government told tens of thousands of supporters Sunday he wants to turn next year's European Parliament election into a referendum on immigration and job securitySManalysis

EUROPE
Sputnik

The anti-immigrant Lega party, led Italy's Deputy Prime Minister Matteo Salvini, has dominated elections in the northern Alpine province of Trento and expanded their base in the neighboring area of Bolzano, trumping their coalition partners, the anti-establishment 5 Star Movement, amid their first disaccord in Italy’s government.

Political battles in the serene mountainous region of Trentino Alto Adige in northern Italy have ended triumphantly for the right-wing pro-business Lega party, which out-competed centrists and left-wingers with 27% of the vote in Trentino.

The Lega’s Maurizio Fugatti, who was also backed by the center-right coalition with Silvio Berlusconi’s Forza Italia (Go Italy!) party, was elected as a provincial governor with 47% of the vote. Thus, the anti-immigration Lega party managed to overthrow the long-standing dominance of the center-left coalitions in the province, enjoying a significant degree of independence from the country’s government.

The Lega party, led by Deputy Prime Minister Matteo Salvini, a vocal advocate of tougher migration control, Dhas also secured 11% of the vote in the neighboring predominantly German-speaking province of Bolzano. Although the pro-autonomy regional South Tyrolean People’s Party dominated the election in Bolzano, topping 40%, the vote outcome was a cause for celebration within the Lega party, which received only 2.5% in 2013, when it ran in a coalition with Berlusconi’s Forza Italia.

Salvini joyfully tweeted that the results in Bolzano were “incredible.”

“Real voters, real citizens, Italians don’t listen to the professors, journalists, whiny critics, and European bureaucrats, but they ask the League to move ahead more forcefully,” his tweet reads.

Incidentally, Lega beat their partners in the coalition government, the anti-establishment 5 Star Movement, which got 2.4% of the vote in Bolzano and a slightly better result of 7.23% in Trento.



These elections came amid the first collision in the five-month-old government alliance, formed by the anti-immigrant Lega and anti-establishment 5 Star Movement, over the country’s budget, which prompted rumors about the government crisis.

Meanwhile, the Lega party, which got 17% of the vote at a national election in March, has established itself as the country’s leading party with more than 30% approval, the recent polls show.

Monday, October 22, 2018

Σκόπια: Ο Πάλμερ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ιβάνοφ και τον αρχηγό του VMRO-DPMNE

SManalysis


Οκτώβριος 22, 2018. Echedoros

Σκόπια.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Μάθιου Πάλμερ, εκθείασε την ιστορική απόφαση του κοινοβουλίου της Παρασκευής για την έναρξη της ένταξης της χώρας  στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους 80 βουλευτές που ψήφισαν ‘ναι’ και συνεχάρη τους οκτώ βουλευτές του VMRO-DPMNE που τόλμησαν να ψηφίσουν για τα συμφέροντα της χώρας και όχι για το κόμμα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα Σκόπια, ο Πάλμερ ανέφερε ότι συναντήθηκε με 30 βουλευτές από όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ βουλευτών του VMRO-DPMNE  που ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.


Διατύπωσε την ανησυχία του από το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές εκτίθενται σε πιέσεις και απειλές.


Πρόσθεσε ότι δεν είναι αναγκαίο να συναντηθεί με τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιγιάν Μίτσκοσκι, εξαιτίας της επιστολής που έστειλε στον Γουές Μίτσελ.

 Επίσης, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συναντηθεί ούτε και με τον πρόεδρο  της  χώρας, Γκεόργκε Ιβάνοφ.


Αναφερόμενος στην ηγεσία του VMRO-DPMNE, ο Πάλμερ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακούν δηλώσεις για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά οι πράξεις τους τις  ανατρέπουν, «περιμένουμε από την ηγεσία του  VMRO-DPMNE να προβεί σε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, που θα είναι η υποστήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω της οποίας ανοίγει ο δρόμος προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ".


Ο Πάλμερ εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του στην πρωτοφανή συμμετοχή της Ρωσίας στις διαδικασίες στη χώρα και γενικά στα Βαλκάνια.

 Όσον αφορά τη στάση της ρωσικής πρεσβείας ότι θα συνεχίσει να αναγνωρίζει  τη χώρα ως ‘Μακεδονία’, ο Πάλμερ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατανοούν αυτή τη στάση και δεν την  σχολιάζουν.

 Ωστόσο, επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία δυνατότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εμποδίσει τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών.


--
The Hellenic Information Team

Sunday, October 21, 2018

Αλβανικό Κίνημα Ιλλυρίδας: Να γίνει ομοσπονδιακό κράτος η ‘Μακεδονία’

SManalysis


Οκτώβριος 21, 2018. Echedoros

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ (IRJM),  ήταν απλώς ένα βήμα προς την αλλαγή της γένεσης του ονόματος του κράτους που αντανακλάται στην γεωγραφική ανθολογία της περιοχής, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Συνεχίζει:

Για τους Αλβανούς δεν θα υπάρξουν οι πολυαναμενόμενες αλλαγές.

Από την αρχή των συνομιλιών εδώ και αρκετά χρόνια υπό την ηγεσία του πρέσβη του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς, τα αλβανικά κόμματα δεν ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, για να εγείρουν τις πολυαναμενόμενες αλλαγές για τους Αλβανούς.

Έχουμε την υπόνοια, λοιπόν, ότι τα αλβανικά κόμματα κατά τη διάρκεια των συνταγματικών αλλαγών δεν θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από το άνοιγμα του Συντάγματος.

Θα ήταν όμως εύκολο να συγχωνευθούν όλα τα (αλβανικά) πολιτικά κόμματα σε ένα θεσμικό όργανο για να ενεργήσουν με μοναδικό τρόπο.

Να μην ασχολούνται αποκλειστικά με την επίσημη εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας, αλλά να ζητήσουν τη δημιουργία κοινοβουλίου των Αλβανών και να τονίσουν τον ομοσπονδιακό χαρακτήρα του κράτους.

Η ομοσπονδοποίηση είναι η υψηλότερη κατηγορία ισότητας στο κράτος.

Με την πράξη αυτή θα σταθεροποιηθεί το κράτος σε δύο στήλες, γιατί μόνο ένας πυλώνας έδειξε ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει,  από το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές συγκρούσεις που αμφισβήτησαν την ύπαρξη του κράτους.


kohanews.com - Lëvizja Ilirida

Ρωσία προς Σκόπια: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αλλαγή του ονόματός σας»!

Ρωσία προς Σκόπια: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αλλαγή του ονόματός σας»!SManalysis

ProNews

Μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων και την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών η Μόσχα έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας ότι δεν δέχεται την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και ότι αυτή η στάση δεν θα αλλάξει, σημειώνει δημοσίευμα.

«Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό όνομά της εδώ και περισσότερα από 26 χρόνια και η θέση της δεν αλλάζει, ούτε πρόκειται να δεχθεί άλλη ονομασία», γράφει στο Twitter η ρωσική πρεσβεία.

Μπορεί η Ρωσία που ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» να σώσει την παρτίδα και να μην υπάρξει «Βόρεια Μακεδονία», επιστρέφοντας τα Σκόπια στο καθεστώς που ισχύει σήμερα (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως διεθνή ονομασία);


Δύσκολο αλλά μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα αναγνώρισης ως κρατική οντότητα

Δυστυχώς την υπηκοότητα, την εθνικότητα και την γλώσσα δεν την γλιτώνουμε! Αυτά η Ρωσία, όπως και καμιά 120αριά χώρες στο κόσμο τα έχουν αναγνωρίσει και πλέον τα αναγνωρίσει διά χειρών Τσίπρα-Κοτζιά και η Ελλάδα που δεσμεύεται από τις υπογραφές τους.

Τώρα, τι μπορεί να κάνει η Ρωσία για να γλυκάνει - έστω «από σπόντα» - το «χάπι» στους Ελληνες;

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ! Δεν τυγχάνει της έγκρισής του η ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρειας Μακεδονίας», αλλά κάποια στιγμή σίγουρα με αφορμή κάποιο θέμα θα έρθει ζήτημα των Σκοπίων στον ΣΑ, κι εκεί  Ρωσία απλά δεν θα αναγνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιο μέλος στον ΟΗΕ!

Προς τούτο, ήδη η Μόσχα επικαλείται το άρθρο 3 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που παραπέμπει στο άρθρο 110.

Στην πραγματικότητα, η Μόσχα αντιτίθεται στην προοπτική να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ τα Σκόπια.

Οπως αναφέρει το άρθρο 3 του Καταστατικού Χάρτη τα κράτη μέλη το ΟΗΕ (στην παρούσα περίπτωση τα Σκόπια) «..υπογράφουν τον Χάρτη αυτόν και τον επικυρώνουν σύμφωνα με το άρθρο 110». 

Η Μόσχα παραπέμπει στο άρθρο 110 που αναφέρεται στη διαδικασία που ακολουθείται για την επικύρωσή και υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ (εν προκειμένω από τα Σκόπια) με τη νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από Αθήνα και Σκόπια.

Σύμφωνα με το άρθρο 110 οι ΗΠΑ θα πάρουν, δια περιφοράς την σύμφωνη γνώμη και των μονίμων κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, (ΗΠΑ Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία), και μόνον τότε επικυρώνεται η «Βόρεια Μακεδονία» ως η επίσημη ονομασία των Σκοπίων ως κράτους μέλους το ΟΗΕ.

Στη διαδικασία αυτή η Μόσχα θα θέσει βέτο επικαλούμενη ως αιτιολογικό την παραβίαση του άρθρου 2 και πιο συγκεκριμένα την παραβίαση της «πολιτικής ανεξαρτησίας» στα Σκόπια.

Ακόμα και αν τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θελήσουν να επαναλάβουν τη διαδικασία των διαβουλεύσεων, η Μόσχα μπορεί να ξαναβάλει βέτο και η διαδικασία να σταματήσει οριστικώς.

Στην περίπτωση κατά την οποία κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από Αθήνα και Σκόπια, και μπλοκαριστεί από το βέτο της Ρωσίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική κατοχύρωση της ονομασίας «Μακεδονία» από τα Σκόπια, σημαίνει ότι τα Σκόπια έχουν ανοιχτό τον δρόμο να αιτηθούν την πλήρη και οριστική αναγνώριση τους ως κράτος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η επιστροφή στο παρελθόν, δηλαδή στην ονομασία FYROM  (σ.σ.:την οποία έχει συμφωνήσει και αποδεχθεί και η Ρωσία το 1995) είναι η μόνη λύση για τα ελληνικά συμφέροντα- προς το παρόν.