Tuesday, August 27, 2019

Αλβανία: Επέκταση αρμοδιοτήτων της Στρατιωτικής Αστυνομίας- περνά στο υπουργείο Εσωτερικών

SManalysis


Αύγουστος 27, 2019.Echedoros

Τίρανα.

Η αλβανική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει σχέδιο νόμου που προβλέπει την τροποποίηση των καθηκόντων  της Στρατιωτικής Αστυνομίας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και του οργανωμένου εγκλήματος.


Το νομοσχέδιο συντάχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και προβλέπει την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Στρατιωτικής Αστυνομίας, η οποίες μέχρι τώρα εντάσσονταν στο πλαίσιο των υπηρεσιών  του στρατού.




Η πρόταση βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και βασίζεται στο επιχείρημα ότι οι περιοχές όπου βρίσκονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, λόγω της δύσκολης πρόσβασης  σε αυτές καθίσταται δύσκολο το έργο της κρατικής αστυνομίας.


Το νομοσχέδιο προβλέπει, η Στρατιωτική Αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών θα βρίσκεται σε συντονισμό με την κρατική αστυνομία.


Η δομή αυτή θα συμβάλλει στη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας σε όλες τις περιοχές γύρω από τις στρατιωτικές μονάδες των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της ζωής, της υγείας, της ιδιωτικής περιουσίας, την πρόληψη της εγκληματικότητας,  με την  παρουσία της και ελέγχους που θα διενεργεί.


Επίσης, η Στρατιωτική Αστυνομία, θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον έλεγχο της κυκλοφορίας σε συντονισμό με την κρατική αστυνομία.




Το νομοσχέδιο προβλέπει την ένταξη  300 νέων μελών στην στρατιωτική αστυνομία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απασχολουμένων σε πεντακόσιους.


kohajone.com