Tuesday, March 15, 2022

Θα υπερασπιστεί ο Δένδιας, τον Χελιδών Γκικοκά, που έχει συλληφθεί από την Εισαγγελία Αυλώνας?

SManalysis






Πριν λίγες μέρες, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ομόνοιας για τουλάχιστον 20 χρόνια, συνεδρίασε στην Αθήνα. Μας έκανε εντύπωση ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συζητήθηκε περισσότερο η προτεραιότητα της Ελλάδας στην προστασία της μειονότητας (όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών έχουν 30 χρόνια να πουν το ίδιο πράγμα).

Την ίδια μέρα, ένας Έλληνας πολίτης με καταγωγή από τη Χιμάρα, συνελήφθη για προστασία της περιουσίας του από ληστείες από ολιγάρχες από τα Τίρανα. Ως γνωστόν, συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Αυλώνα ο Χελίδων Γκίκωκας, πολίτης που έχει τουριστικό χωριό στο Περίβολο στους Δρυμάδες της Χιμάρας, με ένα ακόμη ένταλμα σύλληψης, μετά την απόρριψη της πρώτης εντολής, του Δικαστηρίου Αυλώνα.


Και για να μάθουμε περαιτέρω, ο εισαγγελέας που είχε ανοίξει την ποινική δικογραφία σε βάρος του Γκικόκα, αποπέμφθηκε από τα καθήκοντά του από την Εποπτική Επιτροπή Δικαιοσύνης, για το λόγο αυτό, ενώ άλλος εισαγγελέας και δικαστής στον Αυλώνα συνέχισε κατά προτεραιότητα να κάνει δυνατή τη σύλληψη. του. Και το έκαναν. Πίσω από αυτόν τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί τη δίωξη και τη δικαιοσύνη για να ληστέψει την περιουσία ενός Έλληνα πολίτη της Χιμάρας, βρίσκεται ο Ιδιοκτήτης Εθνικής Τηλεόρασης στα Τίρανα,

Δικαίως θέτουμε το ερώτημα: Τι συμβαίνει με την Αθήνα, που έχει συγκεκριμένη ευθύνη να προστατεύσει τους «έλληνες ανυπεράσπιστους» της Χιμάρας, από τους μουσουλμάνους και καθολικούς ολιγάρχες της Αλβανίας?

Να δούμε αν η Ομόνοια θα προστατεύσει τον πολίτη με ελληνική υπηκοότητα στους Δρυμάδες, όσο αντιστέκεται να του κλέψουν περιουσία υπό την πίεση της εισαγγελίας, παρά τις οικογενειακές διαφορές, πρέπει να λυθεί.

Είναι αυτό παράδειγμα αυτού που ισχυρίζεται η Ομόνοια, ότι οι Χειμαριώτες πουλάνε τις δικές τους περιουσίες (άρα δεν φταίει η Αθήνα που δεν παρεμβαίνει για να εγγυηθεί τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χιμάρα) ενώ εδώ και χρόνια ο Χελιδών Γκικόκα αντιμετωπίζει πιέσεις και εκβιασμό μέχρι τη φυλακή, να ληστέψει την περιουσία