Monday, September 17, 2018

Το «Κίνημα»: Η ευρωπαϊκή Δεξιά ενώνεται για πρώτη φορά - Ο «κόουτς» του Ν.Τραμπ μαζεύει τον διασπασμένο χώρο

Το «Κίνημα»: Η ευρωπαϊκή Δεξιά ενώνεται για πρώτη φορά - Ο «κόουτς» του Ν.Τραμπ μαζεύει τον διασπασμένο χώροSManalysis

ProNews

Ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Ν.Τραμπ, ο στενός συνεργάτης του και δημιουργός της «Εναλλακτικής Δεξιάς» στις ΗΠΑ , Στιβ Μπάνον είναι αυτός ο οποίος ενώνει τον διασπασμένο πατριωτικό χώρο και δημιουργεί την ευρωπαϊκή Δεξιά η οποία και θα διεκδικήσει στις ευρωεκλογές του 2019 τουλάχιστον το 1/3 των ευρωβουλευτών για να αλλάξει εκ βάθρων η ΕΕ.

Η Ελλάδα κατά τραγικό τρόπο δεν έχει έναν πολιτικό σχηματισμό που να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις, αλλά έχει καμιά δεκαριά κόμματα, πλην του Λαϊκού Συνδέσμου με τον οποίο για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να έχουν σχέση τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να απουσιάζει από τις εξελίξεις.

Μόνο η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη ταιριάζει σε αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά σαν τάση.


Τους δεξιούς τους χαρακτηρίζουν συνεχώς ακροδεξιούς, οι κεντροδεξιοί που είναι πλέον κεντρώοι πλην του Αυστριακού Κουρτζ, χωρίς να μας λένε ποιοι είναι οι Δεξιοί αφού οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους κεντροδεξιούς.

Δηλαδή πέθαναν οι Δεξιοί; Έχουν ρητορική μίσους κατά της Δεξιάς προκειμένου μαζί με τους Αριστερούς και τους Σοσιαλδημοκράτες να στηρίξουν στο μίσος και στο φόβο την ύπαρξή τους και να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Η ηγέτιδα της πατριωτικής Δεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λε Πεν επιτέθηκε έντονα «στην παράλογη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της Εθνικός Συναγερμός χθες Κυριακή στη Φρεζίς, ενώ κάλεσε τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης να ενωθούν ενόψει των ευρωεκλογών.

«Σήμερα οι περιφέρειες ασχολούνται με ένα μόνο πράγμα, την ενσωμάτωση των μεταναστών», τόνισε η Λε Πεν ενώπιον των περίπου 800 υποστηρικτών της που είχαν συγκεντρωθεί στο θέατρο της Φρεζίς.

«Για αυτή την παράλογη πολιτική, η οποία προκαλεί αγανάκτηση στην πλειονότητα των Γάλλων, το χρήμα ρέει», ενώ «δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα για τους άστεγους», κατήγγειλε η Λεπέν.

Η Λε Πεν που βρέθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017, επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, που ακολουθεί αυτή την πολιτική.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που έχει αναλάβει τον ρόλο του βασικού αντιπάλου των εθνικιστών στην Ευρώπη, φαίνεται να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τη Λε Πεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa για τις ευρωεκλογές που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση αυτή δίνει 21,5% στο κόμμα του Μακρόν και 21% σε αυτό της Λεπέν.

Παρόντες στη συγκέντρωση του Εθνικού Συναγερμού ήταν εκπρόσωποι του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Λέγκα αλλά και του αυστριακού FPO.

«Με εμάς το Aquarius δεν θα ελλιμενίζεται πλέον στις γαλλικές ακτές», δεσμεύθηκε η Λε Πεν, αναφερόμενη στην απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι δηλώνει εδώ και καιρό ότι έχει εμπνευστεί από τη Λε Πεν και πλέον εκείνη σκοπεύει να εκμεταλλευθεί την εμπειρία της Λέγκα που από τον Μάιο βρίσκεται στην εξουσία στην Ιταλία.

Ο Μαξιμίλιαν Κράους, εκπρόσωπος της νεολαίας του FPO, που επίσης συγκυβερνά στην Αυστρία, κατήγγειλε στη Φρεζίς «τον εξισλαμισμό της ηπείρου» και τάχθηκε υπέρ της «αναγέννησης των πολιτισμών».

«Ναι στην Ευρώπη των λαών, όχι στην Ευρώπη των τεχνοκρατών και των κερδοσκόπων», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Λέγκα Φλάβιο ντι Μούρο.

«Στη Γαλλία στόχος μας είναι να νικήσουμε τον Μακρόν», υπογράμμισε η Λε Πεν υπό τις επευφημίες των παρευρισκόμενων.

«Στην Ευρώπη να χτίσουμε με τους συμμάχους μας, τα άλλα (πατριωτικά) κόμματα, μια πλειοψηφία που θα πάρει αποστάσεις από την παρηκμασμένη ΕΕ και θα κινηθεί προς τη συνεργασία των κρατών που σέβονται τη διαφορετικότητα και την ταυτότητα του κάθε ενός».

Τα πατριωτικά κόμματα έχουν σημειώσει μια σειρά νικών στην Ευρώπη, από την Ιταλία ως τη Σουηδία και από την Αυστρία ως την Ουγγαρία

Η Λε Πεν επανέλαβε το όραμά της για μια Ένωση Ευρωπαϊκών Κρατών τα μέλη της οποίας θα συνεργάζονται αλλά θα ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία.

No comments: