Monday, February 27, 2017

Λουλζίμ Μπάσα: Αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα στις διαδηλώσεις κατά Ράμα


Δημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2017, 8:47 μμ


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, ανακοίνωσε ότι στην διαμαρτυρία στο αντίσκηνο μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού θα συμμετάσχουν και δεκάδες Αλβανοί μετανάστες από την Αθήνα.

Μέσω ανάρτησης στο Facebook, ο κ. Μπάσα τόνισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα ιδρύσει την νέα δημοκρατία της αντίστασης για να ανταποκριθεί σε όλους τους Αλβανούς.

«Δεκάδες πολίτες έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στην αντίσταση μας. Θα ιδρύσουμε μια νέα δημοκρατία, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, των αξιών και των δυνατοτήτων για όλους τους Αλβανούς, για αυτό το ζήτημα μας είναι ζήτημα όλων των Αλβανών, όπου κι αν αυτοί ζουν», ανέφερε ο κ. Μπάσα.

Παράλληλα, οι ιστοσελίδες αναφέρονται στην ομιλία του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, την 9η ημέρα της διαμαρτυρίας στο αντίσκηνο.

«Η ώρα της νίκης έρχεται», «η κυβέρνηση του εγκλήματος έχει ανατραπεί», «μην μας προκαλείτε γιατί το πλήθος θα γίνει ασυγκράτητο», ήταν ορισμένες από τις εκφράσεις που ανέφερε ο κ. Μπασα.

Στη συνέχεια εκείνος τόνισε ότι η χώρα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο πραγματικός στρατός των δημοκρατών είναι ο λαός.

Στην σημερινή συνεδρίαση στο αντίσκηνο, όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, παρουσίασε τον ξεχωριστό προσκεκλημένο, τον εκπρόσωπο του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, Πάουλ Ζιμίακ (Paul Ziemiak).

Ως επικεφαλής του Φόρουμ της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος CDU, ο κ. Ζιμίακ, τόνισε ότι η διαδήλωση της αντιπολίτευσης είναι τόσο ηχηρή που ακούγεται μέχρι την Γερμανία.

Υπογράμμισε ότι οι νέοι έχουν σήμερα στα χέρια τους την τύχη τους και την τύχη της Αλβανίας.

Ένας άλλος προσκεκλημένος στην διαδήλωση της αντιπολίτευσης ήταν και ο Επικεφαλής της Ένωσης Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, Χαβιέρ Ουρτάντο Μίρα (Javier Hurtado Mira).

Κατά την ομιλία του, μετά την υποστήριξη από πλευράς του προς τους νέους και τους ανθρώπους που ζητούν δημοκρατία και ελεύθερο κράτος, ο Χαβιέρ Ουρτάντο Μίρα απηύθυνε έκκληση προς τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Επίσης, απηύθυνε μήνυμα και προς τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Ιλίρ Μέτα.

Έπειτα από τα ενθαρρυντικά λόγια των Ζιμίακ και Μίρα, ο κ. Μπάσα επιβεβαίωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την νίκη.

Ευχαρίστησε την Ευρώπη και όλο τον κόσμο για τα θετικά μηνύματα συμπαράστασης. Όπως τόνισε ο κ. Μπάσα, οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές αποτελούν έναν αδιαπραγμάτευτο όρο.

tribune

No comments: