Sunday, February 26, 2017

Μηνύματα εμφυλίου πολέμου στα Σκόπια



"Προειδοποιήσεις για εμφύλιο πόλεμο στα Σκόπια", γράφει το δημοσίευμα

Φεβρουάριος 26, 2017. 20:36

Πρόσφατα, διανοούμενοι, ηθοποιοί, αναλυτές και καθηγητές, ολοένα και πιο συχνά μιλούν για επικίνδυνα σενάρια, εάν σχηματίσει κυβέρνηση ο Ζόραν Ζάεφ.

Τα κοινωνικά δίκτυα προειδοποιούν για πιθανές εθνοτικές συγκρούσεις, ακόμη και για εμφύλιο πόλεμο.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι οι αναφορές  του αναλυτή Τόνι Ναουμόφσκι που διατείνεται ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν πρέπει να δώσει εντολή στον Ζόραν Ζάεφ, επειδή – σύμφωνα με τον ίδιο- θα εφαρμόσει την αντισυνταγματική διγλωσσία σε όλη την επικράτεια.

Μάλιστα, στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει ότι υπάρχει η πιθανότητα πραξικοπήματος.

«Εάν το SDSM, το Besa και το DUI έχουν την πρόθεση να σχηματίσουν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσουν κυβέρνηση (αυτό που σχεδιάζει το SDSM εδώ και καιρό) τότε θα γίνει πραξικόπημα. Στην περίπτωση αυτή, ο αρχηγός του κράτους, ως ανώτατος διοικητής του στρατού και της αστυνομίας, θα κηρύξει τη χώρα σε  ‘κατάσταση πολέμου’ και θα συλλάβει όλους εκείνους που θα λάβουν μέρος στο πραξικόπημα»

Ο διευθυντής Μπόρις Νταμόφσκι της εκπομπής Klik Plus στην τηλεόραση ‘21’ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης  και ότι κανένα μέλος του VMRO-DPMNE δεν έχει κινηθεί για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Εντούτοις η Εκτελεστική Επιτροπή του VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα εναντιωθεί σε έκδοση νόμου για την επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας και θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τη «θέληση της πλειοψηφίας», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
(lajmpress.com)

The Hellenic Information Team

No comments: