Link
«Δεν με πτοούν οι απειλές. Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν πιστεύει πως η Ιντερπόλ θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψής της. «Η κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν είναι επικίνδυνη», ανέφερε.
Οι δηλώσεις έγιναν μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς της για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κινήματος. Σημειώνεται ότι η Ελένη Θεοχάρους αναμένεται να είναι η μόνη υποψήφια για την καρέκλα του προέδρου. Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», η κα Θεοχάρους ανέφερε ότι η ίδια έχει δεθεί με το πνεύμα αυτού του λαού, καθώς κατά τη διάρκεια του πολέμου και της επανάστασης, έχει υπηρετήσει εκεί με την ιδιότητά της ως χειρουργός.
«Έχω πάει πάρα πολλές φορές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε κάποια από τις φορές που πήγα ως ευρωβουλευτής, το Αζερμπαιζτάν με κήρυξε persona non grata. Χθες, μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα, στο οποίο κάναμε επιτήρηση τρεις ευρωβουλευτές, αποφάσισε το Αζερμπαιτζάν –κινούμενο κυρίως με εκδικητικά κριτήρια εναντίον μου– να ζητήσει την έκδοση διεθνούς εντάλματος για δήθεν παράνομη είσοδο στα εδάφη του. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιντερπόλ ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός θα το κάνει αποδεκτό. Ήδη υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρόκειται να γίνει», είπε.
Το παρασκήνιο των υποψηφιοτήτων
Την ίδια ώρα, έντονο παρασκήνιο υπάρχει για τη θέση των υπόλοιπων αξιωματούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς, ο Ανδρέας Παύλου, ο Κωστάκης Χριστοφόρου, η Ελλάδα Ιωάννου, ο Κώστας Τσαγκαρίδης και ο Γιάννης Βιολάρης. Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου έχει ενδιαφερθεί ο Πόλυς Παλλλήκαρος. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές του Κινήματος Αλληλεγγύη θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαρτίου, από τις 9:00 μέχρι τις 17:00, στα Κεντρικά Επαρχιακά Γραφεία (Λευκωσία), καθώς και στα Επαρχιακά Γραφεία Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται αυθημερόν, μετά το πέρας της διαδικασίας.
Για τη διακοπή των συνομιλιών
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η διακοπή των συνομιλιών οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει κάποια εμπλοκή στο ζήτημα της αποδοχής των 4 ελευθεριών που απαιτεί η Τουρκία για τους Τούρκους πολίτες. Η κα Θεοχάρους ανέφερε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί στο μυαλό όλων ότι άλλο είναι οι 4 βασικές ελευθερίες της ΕΕ και άλλο η συμφωνειθήσα ροή μεταναστών από την Ελλάδα και την Τουρκία στην αναλογία 4 προς 1. «Αυτό το 4 προς 1 για μένα είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν πρόκειται να ισχύσει και να σταθεί σε κανένα δικαστήριο, οι 4 βασικές ελευθερίες όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ισχύει για την ελεύθερη μετακίνηση ατόμων πολιτών της ΕΕ σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ χωρίς να υπάρχουν οροφές, περιορισμοί, quotas σε αυτή την ιστορία» ανέφερε.
Σχετική ανάρτηση της Ελένης Θεοχάρους, στη σελίδα της στο Facebook
Συνέχισε εξηγώντας ότι δεν μπορεί να έρθει η Αυστρία για παράδειγμα και να πει «πήρα 1.000 Κύπριους και δεν μπορώ να πάρω άλλους» εφόσον ισχύουν οι 4 βασικές ελευθερίες. Ανέφερε επίσης ότι δεν μιλάμε για την συμπεριφορά της Ουγγαρίας με τους λαθρομετανάστες, αλλά για τη μετακίνηση των πολιτών της ΕΕ. «Συνεπώς επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι γίνεται αυτή η σύγχυση, πρέπει να γνωρίζει ο κυπριακός λαός ότι τυχούσα αποδοχή των 4 βασικών ελευθεριών σημαίνει ότι η Κύπρος θα πλημμυρίσει από Τούρκους ελεύθερα, χωρίς να μπορεί κανείς να τους περιορίσει και η αναλογία 4 προς 1 δεν πρόκειται να ισχύσει όσον αφορά τις 4 βασικές ελευθερίες, δεν είναι ασφαλιστική δικλείδα», ανέφερε.
Σύμφωνα με την Ελένη Θεοχάρους, δυστυχώς η τ/κ πλευρά επικαλείται σχετική συμφωνία που επήλθε στις 29 Ιανουαρίου 2010 μεταξύ του κ. Χριστόφια και του κ. Ταλάτ με βάση την οποία, όπως είπε, θα ισχύσουν οι 4 βασικές ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες.
«Δηλαδή οι Τούρκοι ξεκινούν ότι εμείς έχουμε αποδεχθεί ήδη αυτή την ιστορία και ο κ. Χριστόφιας νομίζει ότι ασφαλιστική δικλείδα είναι το 4 προς 1, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και δεν μπορεί να αποτελέσει το ένα προστασία για την εφαρμογή του άλλου από τη στιγμή που συμφωνήθηκε και αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι Τούρκοι και είναι καλό να το καταλάβει και η δική μας πλευρά τον θανάσιμο κίνδυνο τον οποίο διατρέχουμε ως πληθυσμός αυτού του τόπου, είτε Κύπριοι όπως επιλέγουν κάποιοι είτε ως Ελληνες όπως επιλέγουν οι υπόλοιποι, αλλά είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όλους μας και καλό είναι να ετοιμαστούμε όλοι για να πούμε ένα μεγάλο "όχι| σε αυτή την προσπάθεια των Τούρκων», ανέφερε η κα Θεοχάρους.
No comments:
Post a Comment