Wednesday, March 1, 2017

Ημέρες 1999 για την Ελλάδα: Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη κύρια κέντρα ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια-Μ.Θάλασσα – Παρακάμπτεται η Τουρκία – Γεωπολιτική αναβάθμιση (εικόνες,


28 Φεβρουαρίου 2017

Pentapostagma

Η χώρα μας θέλοντας και μη εισέρχεται στο «χορό» των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Μαύρη θάλασσα και  γενικά στα Βαλκάνια,  αποκτώντας την «σημασία» που είχε την εποχή του ψυχρού πολέμου, στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ –Ρωσίας. Aυτό έχει ένα καλό για μας, την γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, από την άλλη δυστυχώς ρωσικά όπλα στοχοποιούν τις ΝΑΤΟΙκές βάσεις και όχι μόνο εδώ με τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ να είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο εδώ και δεκαετίες.

Το πρόβλημα που έχουν οι νατοϊκοί επιτελείς έγκειται  στην στάση της Τουρκίας,  η οποία είναι αμφιλεγόμενη και άκρως ύποπτη , για αυτό η χώρα αυτή λογικά θα «παρακαμφθεί» τελείως από τα σχέδια της συμμαχίας.

Η Μαύρη θάλασσα σε λίγο θα «γεμίσει» με ρωσικά και νατοϊκά πλοία , ενώ οι βάσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία με χερσαίες δυνάμεις και εναέρια μέσα.



O λιμένας της Θεσσαλονίκης,  όπως έγινε και στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999, θα αποτελέσει μαζί με την βάση στην Σούδα τους δύο κύριους «πυλώνες» ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ στην  Μαύρη θάλασσα και κυρίως στα Βαλκάνια.

Η Ελλάδα αποκτά έτσι εκ νέου τεράστια στρατηγική  σημασία για την συμμαχία και ενδεχομένως μετά το λιμάνι της  Θεσσαλονίκης…να ακολουθήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο ευρίσκεται σε κομβικό σημείο. Ήδη όπως είχαμε τονίσει στο άρθρο μας Αιφνιδιαστικά στον Έβρο ο Αμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟ μαζί με τον Α/ΓΕΣ , ο Αρχηγός των Αμερικανικών ΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων στην Ευρώπη, Χότζες, μαζί με τον Α/ΓΕΣ, Α.Στεφανή, πραγματοποίησαν επίσκεψη-αστραπή…

Ως γνωστόν οι ΗΠΑ μετέφεραν οκτώ μεταφορικά ελικόπτερα τύπου UH-60L Black Hawk και περισσότερα από 70 κιβώτια με υλικά ,  στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση «Atlantic Resolve».

Τα ελικόπτερα προορίζονται για την νατοϊκή αεροπορική βάση «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου» στην Ρουμανία, στην οποία αναμένονται και επιθετικά ελικόπτερα αλλά και μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας.

No comments: