Monday, February 27, 2017

Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας στην Αθήνα για εξομάλυνση των σχέσεων



Φεβρουάριος 27, 2017.


Το ζήτημα της διόρθωσης των σχολικών βιβλίων, η δημιουργία νεκροταφείων για τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στο μέτωπο κατά των Ιταλών φασιστών,  οι διάφορες συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σε προηγούμενες  συναντήσεις,  η προετοιμασία των ομάδων

εργασίας μεταξύ των δύο χωρών για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης φιλίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας,  θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Αλβανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι (Ditmir Bushati)  θα επισκεφθεί στις 2 και 3 Μαρτίου την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά για μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει η «gazeta-shqip.com».

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι πέρα από τα κεντρικά θέματα που αναφέρθηκαν για γίνει μια προσέγγιση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Η Αθήνα είδε με θετική ματιά τη θέση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, πριν από δύο ημέρες στους Αγίους Σαράντα, όπου ο τελευταίος εξήρε το ρόλο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και για λογαριασμό της κυβέρνησης εγγυήθηκε την τήρηση του Χάρτη των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

No comments: