Monday, January 16, 2017

TΟΜΙΣΛΑΒ ΝΙΚΟΛΙΤΣ: «ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ»



Defencenet

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου με την μετακίνηση σερβικών δυνάμεων στη διοικητική γραμμή Σερβίας –Κοσυφοπεδίου (δεν είναι αναγνωρισμένα σύνορα για την Σερβία) ενώ η αεροπορική βάση της σερβικής Αεροπορίας στο Νις τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό.

Η Σερβία έχει αναπτύξει περίπου 2.000 στρατιώτες κατά μήκος της διοικητικής γραμμής. Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ έχει 5.000 στρατιώτες αναπτυγμένους στο Κόσοβο.
Οι Σέρβοι απείλησαν να βομβαρδίσουν την Πρίστινα, και οι Αλβανοί να ανατινάξουν γέφυρες, σιδηροδρομικές γραμμές, δρόμους και σπίτια Σέρβων.Ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς είπε ότι οι Αλβανοί μοιάζουν να θέλουν τον πόλεμο «είμασταν στο χείλος του πολέμου χθες»
Στην Ρωσία αναμένουν εξελίξεις.

Οι μετακινήσεις των σερβικών δυνάμεων έγιναν αντιληπτές από τους Σέρβους  πολίτες που ζουν κοντά στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και αφορούν τα μέλη της SAJ, δηλαδή τον στρατό της Σερβίας.
Στην έξοδο από το Κραγκούγιεβατς, Κράλιεβο παρατηρούνται τέσσερις τεθωρακισμένες μονάδες και δεκάδες οχήματα υπό αστυνομική συνοδεία.

ΜΜΕ της Πρίστινα υποστηρίζουν ότι οι παρατηρούμενες κινήσεις του Στρατού της Σερβίας κοντά στη διοικητική γραμμή, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της δύναμης του ΝΑΤΟ .
Ταυτόχρονα στο Βελιγράδι έχουμε  σήμερα νέα  συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Σερβίας.

No comments: