Οι Κοσοβάροι προσπαθούν να κατηγορήσουν την Σερβία για την ένταση, αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ των Βαλκανίων αναφέρουν πως η αρχή έγινε από τους αστυνομικούς του Κοσόβου.


Νωρίτερα, το pentapostagma.gr ήταν το πρώτο ελληνικό site που ανέφερε το περιστατικό, όπου γράφαμε χαρακτηριστικά.Σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Σερβικής Χωροφυλακής και της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου είχαμε πριν λίγα λεπτά.
Σύμφωνα με Σερβικά ΜΜΕ, η ένταση ξεκίνησε μετά από πρόκληση των Κοσοβάρων. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Dobrosin.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.
Tαυτόχρονα οι UCKάδες είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν τους Σέρβους. Είναι έτοιμοι δηλαδή να πράξουν τα ίδια εγκλήματα όπως στο παρελθόν.
Χαρακτηριστικά εκπρόσωποι των UCKάδων αναφέρουν, πως αν και το Κόσοβο έχει δικό του στρατό και εξοπλισμό, οι ίδιοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Σέρβους.
Στη συνέχεια οι εγκληματίες πολέμου κατηγορούν την Σερβία για διαφθορά, ενώ κατακρίνουν την Συμμαχία Βελιγραδίου-Μόσχας, λέγοντας πως θα υπερασπιστούν την γή τους, έναντι της σερβικής βαρβαρότητας!
Οι δηλώσεις έγιναν σε γνωστή αλβανική εφημερίδα, με τον εκπρόσωπο των UCKάδων να δηλώνει πως θα προετοιμάσει και θα εκπαιδεύσει και Αλβανούς πολίτες όλων των ηλικιών, για να πολεμήσουν την Σερβία όποτε και εάν χρειαστεί.Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το παιγχνίδι χοντραίνει, καθώς πλέον μπαίνουν σε αυτή την δύσκολη εξίσωση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες οι ημέρες και μαχητές του UCK, που είναι σε όλους μας γνωστά τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.