Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ στις ώρες μας ένας άξονας γεγονότων και εξελίξεων από το ΚΟΣΟΒΟ-μέχρι την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ευχόμαστε και όχι μέσα στην Ελλάδα.
Μέχρι να ορκιστεί ο νέος Πρόεδρος στις ΗΠΑ την Παρασκευή όλοι είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη για να αρπαχτούνε.

Τελικά αυτό το Τραίνο από το Βελιγράδι για τη Μιτροβίτσα κουβαλούσε «Πνευματικά Εκρηκτικά» με τους Αλβανούς να καταγγέλλουν προβοκάτσια και να αναπτύσσουν στην περιοχή ειδικές δυνάμεις για να μην επιτρέψουν την είσοδό του στο Κοσσυφοπέδιο.
Κάποιοι κύκλοι επιθυμούν σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία να κλείσουν ματωμένους λογαριασμούς από το παρελθόν.
«Όλα δείχνουν ότι η Σερβία έχει εισέλθει σε μία φάση επανα-διεκδίκησης τουλάχιστον των περιοχών σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και σε Κοσσυφοπέδιο, όπου επικρατεί το σερβικό στοιχείο με συντριπτικό ποσοστό.
Κατ’αυτό τον τρόπο οι κατηγορίες που εκτόξευσε χθες ο αιμοσταγής (κορυφαίο στέλεχος του UCK), πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου ότι το Βελιγράδι επιχειρεί να κάνει ότι έκανε η Ρωσία στην Κριμαία, απέχουν ελάχιστα από την πραγματικότητα» http://www.pronews.gr/portal 17 Ιανουαρίου 2017
Τέτοια γεγονότα οξύνουν τον δήθεν αλυτρωτισμό των Αλβανών που φτάνει μέχρι και το δήθεν θέμα της Τσαμουριάς.
Η Ελλάδα και τα μειονοτικά χωριά της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ βρίσκονται εκκρεμή πάνω σε μια «γεωπολιτική παλάντζα».
«Νέο μπαράζ διαρρήξεων στα μειονοτικά χωριά της Δρόπολης

Εδώ και δυο μήνες περίπου στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας, στη Δρόπολη εκτυλίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο κατά του ελληνισμού και των κατοικιών τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Δρόπολης έχουν γίνει διαρρήξεις και καταστροφές στις περιούσιες.
Στο μειονοτικό χωριό Γεωργουτσάτες Δρόπολης κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών διαπιστώθηκαν πάνω από 10 διαρρήξεις σε σπίτια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τελευταίους μήνες στα χωριά Δερβιτσάνη, Σωφράτικα, Γράψη, Ζερβάτες οι «εισβολείς» δρουν ιδιαίτερα βίαια καταστρέφοντας τα πάντα αλλά… δεν αφαιρούν τίποτα.
Όπως φαίνεται το φαινόμενο αυτό έχει αυξηθεί και λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις που έχει ως στόχο στην τρομοκράτηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.»
«Έγγραφη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεθοδεύσεις της Αλβανίας εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη Χιμάρα»
ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ στις ώρες μας ένας άξονας γεγονότων και εξελίξεων από το ΚΟΣΟΒΟ-μέχρι την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ευχόμαστε και όχι μέσα στην Ελλάδα.
Μέχρι να ορκιστεί ο νέος Πρόεδρος στις ΗΠΑ την Παρασκευή όλοι είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη για να αρπαχτούνε.
Λίγες ώρες πριν είχαμε εξελίξεις , αν και η κατάσταση αποκλιμακώνεται προσωρινά μέχρι την ορκωμοσία της Παρασκευής.

«Αλβανικές δυνάμεις κινούνται προς κατάληψη του Β.Κοσσυφοπεδίου – Σερβία: «Αν μπείτε, έχουμε πόλεμο»
Γεμίζει ρωσικές βάσεις η Σερβία – H Mόσχα απευθύνει πολεμική προειδοποίηση στους Αλβανούς: «Αποχωρήστε από το Β. Κοσσυφοπέδιο τώρα αλλιώς έχουμε σύρραξη….»
Των Γ.Μοτσάκου και Β.Καπούλα
ΚΑΙ τώρα πάμε στα δικά μας.
30 Νοεμβρίου 2016 σχεδόν ένα μήνα πριν τις ανωτέρω εξελίξεις , αρθρογραφούμε :
«Ο Ουρανός κλείδωσε ΠΡΩΤΟ στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ»
12 Ιανουαρίου 2017 πέντε μέρες πριν την δυσμενή αυτή εξέλιξη στο Κοσσυφοπέδιο, αρθρογραφούμε :
«ΠΡΙΝ την οριστική λύση του Κυπριακού, λύση του Βορειοηπειρωτικού;»
Οι ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κόσοβο μπορούν ανά πάσα στιγμή να περιπλέξουν την κατάσταση στην Ελληνική Κοινότητα της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, όπου και εκεί υπάρχουν ανοικτοί ιστορικοί λογαριασμοί αιώνων, αδικίας και καταπίεσης.
« η γίδα έχει ξυστεί τόσα χρόνια αρκετά στην γκλίτσα του τσομπάνη», όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και τώρα ετοιμάζεται «να φάει ξύλο»
Και σίγουρα θα φάει πολύ ξύλο από τους Σέρβους που τους τα έχουν μαζεμένα από την δεκαετία του 90.
Που για να τονώσει το γόητρο της η γίδα μπορεί να ξεσπάσει στους αδύναμους Βορειο-ηπειρώτες, όπως άλλωστε κάνει επί καθημερινής βάσεως.
Άλλωστε η Αλβανία ήδη βρίσκεται σε δεινή θέση γιατί το αφεντικό της βλ. Σουλτάνος ούτε και λεκτικά θα τους βοηθήσει για να μην κακοκαρδίσει τον έρωτα του με τον Πούτιν.
Αυτή την αδύναμη θέση της Αλβανίας και λόγω του νέου μίγματος της γεωπολιτικής που θα εφαρμοστεί στα Δυτικά Βαλκάνια μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, το έχουν αντιληφτεί οι Σέρβοι και ρίχνουν αυτές τις ημέρες «λάδι στην φωτιά».
Με όλα αυτά που διαμορφώνονται
Τι μπορεί να γίνει;
Μα σε ποια σίγουρη γεωπολιτική πηγή μπορούμε να ανατρέξουμε για να επιστήσουμε την προσοχή στους υπεύθυνους;
Κάποιοι κακόγνωμοι πρέπει να κάνουν υπομονή , τα λεγόμενα του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη άρχισαν και γίνονται δρώμενα…
«Όταν μια γίδα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνου. Έτσι κάνουν και οι Αλβανοί τώρα. Ας τους.
Μην τους λογαριάζεις. Μη φοβάσαι». (Νικολάου
Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών,
Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Α’, σελ 259)
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».
«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».
«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)
– Και για την υπόδουλη Βόρειο Ήπειρο είπε:
-Γέροντας: Την Πόλη να πάρουμε, την Βόρειο Ήπειρο και επτά άτομα την παίρνουμε!
-Χρήστος: Επτά και εγώ οκτώ !
-Γέροντας: Πάρτηνα! Και εγώ θα μεταφέρω τα λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τα οποία είναι και βαριά! Τι να πούμε, βρε παιδιά, όλα τα λένε και τα γράφουν τα βιβλία μας (της Εκκλησίας), αλλά ποιος τα διαβάζει; Ο κόσμος χαμπάρι δεν παίρνει. Κοιμάται με τα τσαρούχια! (Ιερομόναχου Χριστόδουλου, «Σκεύος Εκλογής», Σελ. 219)
«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο«. (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995)
Γιὰ τὴ Βόρειο Ἤπειρο, ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων:
«Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί· ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά (Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76)
ΠΡΟΣΟΧΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Φυσικά η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ιστορικά και πνευματικά δεν είναι Αλβανία και έρχεται η ΩΡΑ του ΟΥΡΑΝΟΥ.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας