Friday, March 17, 2017

Βουλγαρικό VMRO σε Σκόπια: Αντισταθείτε στους Αλβανούς!



«Καρακατσάνοφ σε Σκόπια: Αντισταθείτε στην πίεση για διγλωσσία», γράφει η ιστοσελίδα του βουλγαρικού VMRO


Μάρτιος 13, 2017. Echedoros


Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, επικεφαλής του κόμματος του βουλγαρικού VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) που είναι αδελφό κόμμα του Σκοπιανού VMRO-DPMNE (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση - Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα),  παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στα Σκόπια.


Πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστεί η ηγεσία των Σκοπίων και να επιτρέψει την καθιέρωση της αλβανικής ως μιας επίσημης γλώσσας στη Βαρντάρσκα.

«Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε  ενδέχεται αύριο να δεχθεί πιέσεις για μια de facto διάλυση του κράτους», αυτό αναφέρει  ο ηγέτης του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με αφορμή  την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια.

«Θέλουμε οι συμπατριώτες μας στη «(ψευδο-) Μακεδονία, η πλειονότητα των οποίων είναι Βούλγαροι, να ζήσουν ειρηνικά και να είναι σίγουροι για το μέλλον των παιδιών τους και δεν θα επιτραπεί σε αυτούς να υποβληθούν σε επιθέσεις και σε κινδύνους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Το βουλγαρικό VMRO ανέκαθεν υποστήριζε μια ανεξάρτητη  (σλαβική) Μακεδονία (στα αρχαία μακεδονικά εδάφη), ενώ ο Κίρο Γκλιγκόροφ (πρώτος πρόεδρος της  FYROM) επέμενε στη χαλαρή ομοσπονδιακή σχέση  και όχι σε μια κυρίαρχη χώρα.

Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ανεξαρτησία μιας χώρας με το όνομα «Μακεδονία»,  (γιατί αυτό πίστευε από τα τέλη του 19ου αιώνα), εκφράζοντας  την πλήρη υποστήριξη στους (Βουλγάρους)  αδελφούς μας  στην Βαρντάρσκα,  για την κυριαρχία και την εδαφική  ακεραιότητα της χώρας», σημειώνει το VMRO.

Για τη Βουλγαρία, «η ασφάλεια των συμπατριωτών μας που ζουν στην Βαρντάρσκα, αποτελεί εθνική προτεραιότητα της Βουλγαρίας και του VMRO, που είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στη χώρα. Η αποσταθεροποίηση της (ψευδο-)Μακεδονίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα  της Βουλγαρίας και του VMRO.

«Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε», τόνισε ο Καρακατσάνοφ.

No comments: