Monday, March 13, 2017

Σκόπια: Αλβανικό κόμμα προτείνει δημοψήφισμα για αλλαγή των συμβόλων του κράτους




«Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει σχετικά με την αλλαγή των συμβόλων»

Μάρτιος 13, 2017

 Σκόπια. Echedoros

 Η «Δημοκρατική Συμμαχία»  των Αλβανών,  πιστεύει ότι για το δρόμο προς την ειρήνη και την εσωτερική σταθερότητα, είναι απαραίτητο να σχηματισθεί μια νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση από τα  κόμματα που παρουσιάζουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Το κράτος  χαρακτηρίζεται  από τέσσερα βασικά στοιχεία:
τους ανθρώπους, τη γλώσσα, την επικράτεια και την κυριαρχία επί του εδάφους.

Αυτά τα βασικά στοιχεία δεν απειλήθηκαν  ούτε από το εσωτερικό, ούτε από το εξωτερικό. Όσον αφορά τα σύμβολα του κράτους, για την αλλαγή τους απαιτείται η συναίνεση, τουλάχιστον, 81 βουλευτών ή 50% της βούλησης των πολιτών μέσω ενός δημοψηφίσματος.

»Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει  αντί των αποφάσεων του Κοινοβουλίου, για τα εθνικά και δημοσίου συμφέροντος θέματα να αποφασίζουν οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών  στα  σύμβολα του κράτους.

Με αυτόν τον τρόπο  μια ισχυρή προπαγάνδα χειραγώγησης από τα media,  θα κατέρρεε αφού οι πολίτες, αυτοί οι ίδιοι, θα αποφάσιζαν για όλα αυτά και αυτό μπορεί να γίνει με μια ειρηνική αλλαγή της κυβέρνησης που θα εξασφαλίσει το κράτος δικαίου, ως θεμελιωτή και εγγυητή των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων  και των ελευθεριών», αναφέρει η ‘Δημοκρατική Συμμαχία’.

Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, προσθέτει ότι ποτέ δεν απειλήθηκε ο ενιαίος χαρακτήρας του κράτους και δεν υπάρχει καμία συνωμοσία διαχωρισμού και καταστροφής της χώρας ή άλλων ιδεών ή και υποστήριξη για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων, σημειώνει ο σκοπιανό ‘PlusInfo’.

No comments: