Tuesday, March 14, 2017

Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο πόλεμο τα Σκόπια – Ο Νίκολα Γκρουέφσκι δημιούργησε παραστρατιωτικές ομάδες – Καταιγιστικές εξελίξεις





Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Free Press» πιστοποιείται η προετοιμασία από την πλευρά του Νίκολα Γκρουέφσκι του σχηματισμού παραστρατιωτικών ομάδων οι οποίες θα αντιπαρατεθούν εναντίον του σοσιαλιστικού κόμματος  SDSM και του αλβανικού DUI που θέλουν  να σχηματίσουν κυβέρνηση.


Το σκοπιανό Σύνταγμα δεν επιτρέπει στον Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ να συντάξει χωρίς κανένα πρόσχημα δύναμη στρατοχωροφυλακής , η οποία  έχει συνδεθεί με στάδιο  προετοιμασίας εμφύλιας σύγκρουσης στην χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν πολλές και έντονες φήμες  ότι ήδη διενεργείται αυτό το λίαν επικίνδυνο να σενάριο, ενώ οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι  διαθέτουν ειδικές  κάρτες με την ένδειξη των αρχικών του κόμματος του Γκρουέφσκι,  VMRO-DPMNE. Ο Ζάεφ από την πλευρά του έχει ανησυχήσει σφόδρα με αυτό το ενδεχόμενο.


 « Ο Ζόραν Ζάεφ για να  ξεφύγει από την ποινική ευθύνη για το έγκλημα που θέλει να στην χώρα , δεν έχει άλλο τρόπο, παρά να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις  με στόχο την κερδοσκοπία.

Αξιολογώντας  τις πληροφορίες που έχει  από το SDSM, και συνδέοντας τις τελευταίες ημέρες την δράση της ειδικής δύναμης «ΑΛΦΑ» στη Μπίτολα με την ρίψη βομβών  μολότοφ, δείχνει με  το δάχτυλο προς το VMRO-DPMNE» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, Ίβο Κοτέβσκι, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ.

Ο Μπλαγκόια Μαρκόβσκι, ειδικός σε θέματα ασφαλείας δηλώνει ότι ο καθένας που εμπλέκεται σε τέτοιους σχηματισμούς, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Σε άρθρο με τίτλο (Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε ο Στρατός των Σκοπίων – Διορία 10 ημέρες και μετά εμφύλιος πόλεμος ), αναφέραμε ότι  ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ μίλησε περί ύψιστης ετοιμότητας των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων για την  προστασία , την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ», ενόψει των απειλών των Αλβανών για εμφύλιο πόλεμο μέσα στην χώρα σε μια επανάληψη του 2001 , μετά την διορία 10 ημερών που έχει δοθεί για το σχηματισμό κυβέρνησης .


 Πρόκειται για καταιγιστικές εξελίξεις , οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά Σκόπια λόγω του αδιεξόδου των προσπαθειών να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζ.Ζάεφ , εν μέσω απειλών από ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ .

Την ίδια στιγμή ο φιλοδυτικός ηγέτης της αντιπολίτευσης με προτροπή της δύσης,  που επεμβαίνει απροκάλυπτα στην χώρα,  δίνει 10 ημέρες προθεσμία στον πρόεδρο Γ.Ιβανόφ , και μετά θα επέλθει το χάος και ο εμφύλιος πόλεμος.


Έρχεται σύρραξη στην ΠΓΔΜ με όλα τα δεδομένα να το «φωνάζουν» πλέον, για αυτό και απαιτείται η σχετική αναδιάταξη των ελληνικών δυνάμεων και προς Βορρά ελέω εξελίξεων στο κρατίδιο αυτό.

Pentapostagma

No comments: