Friday, March 17, 2017

Σκόπια: Εμφάνιση ετοιμοπόλεμων παραστρατιωτικών Σλάβων με την ονομασία «Πατριώτες»




Οι παραστρατιωτικοί στην πρώτη τους φωτογραφία

Μάρτιος 17, 2017. Echedoros

Η ιστοσελίδα των Σκοπίων, Plus Info, παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες όπου παρουσιάζονται τέσσερις άνδρες ντυμένοι με μαύρες στολές και φορώντας μπερέ, επί του οποίου υπάρχει η εγγραφή «πατριώτες».

Ο πρώτος αριστερά της φωτογραφίας είναι ο διευθυντής του Γυμνασίου του Πρίλαπου –Πρίλεπ, ο Κιρίλ Νικολόφσκι, ο οποίος ασκούσε πιέσεις στους μαθητές να πηγαίνουν στις διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του καθεστώτος.

Τα υπόλοιπα τρία άτομα δεν είναι γνωστά και δεν γίνεται σαφές εάν αυτή η συγκεκριμένη ομάδα είναι οπλισμένη ή όχι.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας εξεδόθη ένα διάταγμα από τρία ανώτερα μέλη του VMRO-DPMNE για τη δημιουργία ειδικών μονάδων με τις ονομασίες «Τίγρεις» και «Λύκοι», που θα φορούν στολές και θα συμμετάσχουν σε επιχειρησιακές δραστηριότητες.

Η ιστοσελίδα θέτει το ερώτημα:

Προετοιμάζεται η ηγεσία του VMRO-DPMNE για το σχηματισμό παραστρατιωτικών σχηματισμών προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης από την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση –SDSM και το αλβανικό κόμμα DUI;

Στο λαό κυκλοφορούν φήμες ότι μπορεί σύντομα να δούμε ένα τέτοιο σενάριο καθώς την ιδέα της δημιουργίας μιας παραστρατιωτικής μονάδας «Λέοντες» επιβεβαίωσε και ο Τόνι Μιχαϊλόφσκι, μέλος της πολιτικής κίνησης για την υπεράσπιση  της χώρας με το συνταγματικό της όνομα, σημειώνει το δημοσίευμα.

No comments: