Wednesday, March 8, 2017

ΒΔΙ¨. «Ο Ιβάνοφ χρησιμοποιεί τους Αλβανούς ως άλλοθι για να αποκρύψει εγκλήματα του VMRO-DPMNE»




«Τα αλβανικά πολιτικά κόμματα δεν εγκαταλείπουν την πλατφόρμα», έχει τίτλο το κείμενο της ‘Telma’

Echedoros

Μάρτιος 8, 2017

Κανένα από τα τρία αλβανικά κόμματα που έχουν υπογράψει  τη δήλωση για την πλατφόρμα δεν προτίθεται να την εγκαταλείψει. Και τα τρία κόμματα πιστεύουν ότι αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο στη διαμόρφωση μιας κυβέρνησης και ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν έχει λόγους να μην απονείμει την εντολή στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα-  SDSM, σημειώνει η τηλεόραση των Σκοπίων ‘Telma.com. mk’.

Στο (αλβανικό κόμμα) BESA λένε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την απόσυρση της δήλωσης, αφού όλα τα σημεία της αποτελούν  μέρος των πολιτικών προγραμμάτων του κόμματος και ψηφίστηκαν από τους Αλβανούς στις κάλπες.

Το, επίσης, αλβανικό, DUI,  υποστηρίζει ότι η δήλωση δεν βρίσκεται έξω από τη Συμφωνία της Οχρίδας του 2001 και στο Σύνταγμα. Ως εκ τούτου απαιτεί από τον Ιβάνοφ να ανακαλέσει την απόφασή του, αφού δεν υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα με τους Αλβανούς.

Ο Ιβάνοφ χρησιμοποιεί την αλβανική πλατφόρμα ως άλλοθι για να μην δώσει την εντολή, αφού σκοπός του είναι  να αποκρύψει το έγκλημα των υποκλοπών της κυβέρνησης  του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως πιστεύει  η «Συμμαχία των Αλβανών» (το τρίτο αλβανικό κόμμα).

No comments: