Tuesday, March 7, 2017

Ηρωποιούν τους Τσάμηδες, διαστρεβλώνουν την ιστορία!




xotza nt2


Πολύ καλά οργανωμένη φαίνεται ότι είναι η προπαγάνδα των Αλβανών, με την στήριξη της Άγκυρας και η στόχευση να κρατά, να επαναφέρει και τροφοδοτεί τα ακραία στοιχεία, αρχής γενομένης από τους Τσάμηδες.

Και φυσικά κρίσιμο ρόλο στην προπαγάνδα που στήνεται, κατέχει η διαστρέβλωση της ιστορίας και των ιστορικών γεγονότων.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα και των δύο –της ανατροφοδότησης του εθνικισμού και της διαστρέβλωσης της ιστορίας- αποτέλεσε η συνέντευξη που έδωσε ο Ιμπραχίμ Χότζα, 95 χρονών, γιος του Νταούτ Χότζα, η δολοφονία του οποίου έδωσε το έναυσμα για την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς εναντίον της Ελλάδας το 1940.

Η συνέντευξη του 95χρονου, φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Channel One, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι τουρκικών συμφερόντων.

Ο Νταούτ Χότζα είχε γεννηθεί σε χωριό της Παραμυθιάς. Από το 1920, αρχηγός συμμορίας, είχε εμπλακεί σε πλήθος ποινικών πράξεων, ληστείες, κλοπές και δολοφονίες. Το 1923 επικηρύχθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και φαίνεται ότι τότε υποχρεώθηκε να καταφύγει στην Αλβανία.

Δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 1940, σε αλβανικό χωριό όπου εργάζονταν κοντά στα σύνορα. Μάλιστα οι δράστες της δολοφονίας, κατέφυγαν στο ελληνικό έδαφος όπου ζήτησαν άσυλο αλλά και το ποσό της επικήρυξης.

Δύο μήνες μετά οι Ιταλικές αρχές, ανακοινώνουν ότι στην ελληνοαλβανική μεθόριο διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα. Παρουσιάζουν τον Νταούτ Χότζα, ως πατριώτη που είχε γεννηθεί στην αλύτρωτη περιοχή της Τσαμουριάς και κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι δεν του συγχωρούσαν τον αγώνα του για την προσάρτηση της Τσαμουριάς στην μητέρα πατρίδα!!!

Η δολοφονία αυτή λοιπόν ήταν το βασικό θέμα της συνέντευξης και ο γιος του Νταούτ Χότζα, αποδέχθηκε ότι η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό για την επίθεση εναντίον της Ιταλίας... Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε την δική του έρευνα για την δολοφονία του πατέρα του και σύμφωνα με όσα ανέφερε, σκοτώθηκε σε ενέδρα από επταμελή ομάδα Ελλήνων χωροφυλάκων και πρώην κρατουμένων, που είχαν στείλει οι Ελληνικές Aρχές, οι οποίες μάλιστα, είχαν επικηρύξει το Χότζα με 500 χιλ. δραχμές.

Ο γιος του δήλωσε στην εκπομπή ότι ο Χότζα με τους συμπολεμιστές του, μετά το 1913, σκότωσαν σε μάχες 72 Έλληνες στρατιώτες.

Τέλος, ο γιος του Χότζα, Ιμπραχίμ, δήλωσε στην εκπομπή ότι ο ίδιος κατετάγη στα δύο τάγματα Τσάμηδων που επιτέθηκαν μαζί με τους Ιταλούς εναντίον της Ελλάδος. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Πολεμήσατε εναντίον των Ελλήνων;», ο γιος του Χότζα απάντησε: «Πολέμησα τους εισβολείς».

EpirusPost.gr

No comments: