Sunday, March 5, 2017

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ¨«Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ "ΖΕΣΤΟ" ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ»


Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Στο Αιγαίο η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά οι ΕΔ είναι έτοιμες...»

Στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ένταση στο Αιγαίο, στο Προσφυγικό και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια της πατρίδας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο ''ζεστό'' σημείο του πλανήτη. Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο. Η περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με δυσκολία, αλλά το θέμα είναι η χώρα να σταθεί πόλος σταθερότητας», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στη συνέντευξη του

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να είναι έτοιμες για την αποστολή τους και να προσφέρουν ασφάλεια. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι συντονισμένος και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όλα αντιμετωπίζονται με σύνεση για να βρεθεί μια σωστή λύση σε κάθε περίπτωση.Οι δυνάμεις σχεδιάζουν το μέλλον για το καλύτερο».

Όσον αφορά στο Προσφυγικό δήλωσε: «Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο.Εμείς συνεχίζουμε να βοηθάμε στη συντήρηση των δομών, καθώς συνεχίζεται να γίνεται αυτή η προσφορά».

Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να είναι εκεί που χρειάζεται, τόνισε ακόμα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ,

«Υπάρχει συνεχής παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων για προσφορά στην κοινωνία. Στο προσφυγικό, στις αεροδιακομιδές».

Να σημειωθεί ότι επιστρέφει σήμερα στους τηλεοπτικούς δέκτες η εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» αναφορικά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο υπουργό Άμυνας Πάνος Καμμένος, οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους στους συντελεστές της εκπομπής.

«Η εκπομπή «Με Αρετή &Τόλμη» θα μεταδοθεί στη ΕΡΤ1 σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας 11:30πμ. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές», έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Τηλεοπτικής Υπηρεσίας Στρατού, όπως και του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, των εκπροσώπων των Επιτελείων, του προσωπικού της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του στρατιωτικού προσωπικού που συνδράμει στην παραγωγή της εκπομπής και εξειδικευμένου πολιτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο,

"Αυτή η εκπομπή θα είναι λίγο διαφορετική από ότι τη γνωρίζαμε μέχρι το 2013. Το πρώτο μέρος της θα παρουσιάζει τις δράσεις των τριών Επιτελείων και θα αναφέρεται σε μία έως δύο μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάζει τη ζωή ενός από το στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα είναι η προσπάθεια να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατεύσιμων και των εθνοφυλάκων. Θα δείχνει ότι πέρα από τη συνδρομή στην ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας μας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οικογενειάρχες, είναι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, με τα δικά τους προβλήματα, με τις μεταθέσεις τους, με μία ζωή πολύ πιο δύσκολη από ότι άλλοι συμπολίτες μας.

Το τρίτο μέρος της εκπομπής θα αναφέρεται στη δράση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν πρόκειται να είναι μία εκπομπή που θα δείχνει που θα πηγαίνει ο Υπουργός κάθε εβδομάδα. Άλλωστε στην πρώτη εκπομπή, η πρώτη συνέντευξη είναι του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Θα παρουσιάζει όμως και τη διεθνή δράση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στις μεγάλες συμμαχίες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από ξένους στρατιωτικούς, αλλά και πολιτικούς προϊσταμένους των Συμμαχικών Δυνάμεων. Παράλληλα, θα παρουσιάζει το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτό είναι της ΜΟΜΚΑ είτε η δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στη διάσωση και στην κοινωνική προσφορά. Τέλος, με τη βοήθεια του μεγάλου αρχείου των Ενόπλων μας Δυνάμεων θα παρουσιάζουμε και ιστορικά στοιχεία, τα οποία θα έχουν μία αναφορά στην επέτειο που θα συμπίπτει με την ημέρα μετάδοσης της εκπομπής.

Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε αυτή την εκπομπή με τα υφιστάμενα μέσα, δηλαδή με τις θέσεις που προβλέπονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπάρχουν άλλες προσλήψεις, με την ευγενική προσφορά του Τάσου Μπιρσίμ και βεβαίως των υφιστάμενων τεχνικών δυνατοτήτων που έχουμε μέσω των Επιτελείων μας. Οι πρώτες εκπομπές είναι μονταρισμένες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα, γιατί μας διέθεσε αρκετές ώρες από τα στούντιο και τα μοντάζ για να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες.

Μέσα σε λίγο καιρό θα μπορέσουμε να έχουμε προμηθευτεί όλα τα μέσα που χρειάζονται προκειμένου αυτό να γίνεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έχω έρθει σε επαφή με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και θέλω δημόσια να ζητήσω από τα κεντρικά κανάλια, αλλά και τους περιφερειακούς σταθμούς τη δυνατότητα αναμετάδοσης της εκπομπής. Η εκπομπή, όπως έχουμε συμφωνήσει, θα μεταδίδεται την Κυριακή στις 11:30 το πρωί από την ΕΡΤ1. Ταυτόχρονα, θα δίνεται σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι ελεύθερη, δηλαδή, η αναμετάδοσή της σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις δράσεις των Ενόπλων μας Δυνάμεων

Αντιμετωπίσαμε αρκετά από τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν και θέλουμε τη συνδρομή, τη συμβουλή και την ενεργή συμμετοχή των στρατιωτικών συντακτών σε αυτή την εκπομπή. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, προκειμένου αυτή η εκπομπή, που ανήκει σε όλους μας - και κυρίως σε εσάς - να είναι μία εκπομπή που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και θα έχει στόχο την καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού».

Pronews

No comments: