Thursday, March 9, 2017

Σε ένα μήνα «σκάει» και η Αλβανία εάν ο Έντι Ράμα δεν παραιτηθεί από πρωθυπουργός



Tribune

Την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος και αποφάσισαν την ακόλουθη κοινή στάση προκειμένου να μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του, αποφάσισαν ομόφωνα, κανένα από τα κόμματα του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, να μην εγγραφεί στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για να μετάσχει στις εκλογές, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Ράμα δεν θα υποβάλει την παραίτησή του. Στη λίστα είναι 24 κόμματα του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος της ελληνικής μειονότητας ΚΕΑΔ.

Επανέλαβαν την αποφασιστικότητα τους να επιμείνουν στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διοργανώσει τις εκλογές.

Αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διαμαρτυρία σε όλη τη χώρα, συγκροτώντας στις πόλεις Συνέδρια Πολιτών, τα οποία θα στελεχώνονται από επώνυμα μέλη των τοπικών κοινωνιών και θα παλέψουν για τη διενέργεια ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων, βάσει του Εκλογικού Νόμου, ένα κόμμα προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο έως την 10η Απριλίου 2017, ενώ μέχρι την 19η Απριλίου το αργότερο, θα πρέπει να έχει δηλώσει εάν και με ποιον συνασπισμό Κομμάτων θα κατέβει στις εκλογές.

Όπως αντιλαμβάνεστε εάν ο Έντι Ράμα δεν παραιτηθεί σε ένα μήνα από σήμερα η Αλβανία εισέρχεται και επισήμως σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι στενές σχέσεις του Έντι Ράμα με το σύστημα του Τζορτζ Σόρος και με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, όπως και οι κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών τον έχουν βάλει στη μαύρη λίστα του Λευκού Οίκου.

No comments: