Saturday, February 25, 2017

Ρωσικός οδοστρωτήρας διαλύει την Αλβανία και τα σχέδια της: Ικετεύει δημόσια ο Ε.Ράμα τις ΗΠΑ για βοήθεια – Ανησυχεί και το ΝΑΤΟ για την «καταιγίδα»από τα δυτικά…



Δημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2017


Δημόσια έκκληση προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ζητώντας την βοήθεια του Ν.Τραμπ και ικετεύοντας κυριολεκτικά για βοήθεια εναντίον της Ρωσίας! Τα όσα είπε είναι απίστευτα και σίγουρα στο Κρεμλίνο θα επιταχύνουν το ρωσικό σχέδιο διάλυσης του Κοσόβου ώστε να μπει τέρμα στον αλβανικό μεγαλοιδεατισμό. Αν είχαμε ηγεσία με όραμα, η ευκαιρία που παρουσιάζεται είναι μοναδική…

«Μην μας εγκαταλείψετε στους Ρώσους» αναφέρει ο Ε.Ράμα και προσθέτει » Για εμάς οι ΗΠΑ είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός εταίρος και οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά σημαντική χώρα για εμάς» επανέλαβε δύο φορές μάλιστα ο Ε.Ράμα!

«Η επιρροή της Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια είναι πολύ ισχυρή, ειδικά σε Σερβία και Μαυροβούνιο και η Ρωσία δεν θέλει τα Βαλκάνια στην ΕΕ»…



Την ίδια όμως ανησυχία εκφράζει και το ίδιο το ΝΑΤΟ…

Σύμφωνα με το άρθρο μας με τίτλο (Πήραν «φωτιά» τα Βαλκάνια: Β. Πούτιν προς Α. Βούτσιτς: «Η Σερβία θα δεχθεί στρατιωτικό χτύπημα από Αλβανία και Κροατία» – Σε ετοιμότητα Σέρβοι και Ρώσοι)  επιβεβαιωνόμαστε  για την  άκρως έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας , η οποία εκπορεύεται όμως από τις «έντονες ανησυχίες» του ΝΑΤΟ για ρωσική επέλαση.  

«Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις εκθέσεις σχετικά με την ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στα δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον προεδρεύοντα της  Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (Β-Ε) Σέρβο  Μλάντεν Ιβάνιτς.



«Έχουμε δει πολλές; πτυχές από την μεγάλη επίδραση  της ρωσικής επιρροής και την παρουσία «μηνυμάτων»  προς τα Βαλκάνια, και είδα επίσης πολλά μηνύματα σε Μαυροβούνιο και  Σερβία από την Μόσχα , η οποία υλοποίησε επέμβαση στην πολιτική διαδικασία στην χώρα αυτή πριν από τις εκλογές. Εμείς όλα αυτά τα παρακολουθούμε στενά. Δουλεύουμε με τους εταίρους μας για τη βελτίωση των υπηρεσιών πληροφοριών τους »,  δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Νωρίτερα ο αρχιεισαγγελέας του Μαυροβουνίου ανέφερε ότι οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι δύο πολίτες της Ρωσίας και τρεις πολίτες της Σερβίας, ευρίσκονται στην λίστα με ενδείξεις συμμετοχής σε  προετοιμασία  πραξικοπήματος κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο «αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της επίσημης συμμετοχής σε οποιεσδήποτε προσπάθειες δημιουργίας οργάνωσης ή οποιοδήποτε παράνομων ενεργειών»  στο Μαυροβούνιο.

Το ΝΑΤΟ το 2015, σε συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών κάλεσε το Μαυροβούνιο να γίνει το 29ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η αντίδραση της Μόσχας στην πρόσκληση του ΝΑΤΟ ακολούθησε αμέσως και ήταν ηχηρή.



Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αντίποινα της Ρωσίας.

Τον Μάιο του 2016 οι χώρες του ΝΑΤΟ υπέγραψαν πρωτόκολλο για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στη συμμαχία, η οποία έδινε στην χώρα  την ιδιότητα του παρατηρητή στις συνεδριάσεις.

Στη Μόσχα, τονίστηκε  ότι η χώρα που αποτέλεσε κομμάτι της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας συντάσσεται σε μια συμμαχία με τεχνητό τρόπο και λανθασμένα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η πρόσφατη υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ από το Μαυροβούνιο,  θίγει ξεκάθαρα τα συμφέροντα και τις δυνάμεις της Ρωσίας .

Ο  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν την εύλογη ανησυχία της Ρωσίας, όμως η Μόσχα είναι έτοιμη να εργαστεί για το θέμα αυτό.

Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο  ενημερώνει τον Σέρβο πρωθυπουργό Α.Βούσιτς πως η Σερβία κινδυνεύει να δεχθεί αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα με την βοήθεια μάλιστα των δυτικών.

Αλβανία και Κροατία, προετοιμάζουν συντονισμένες επιθέσεις στους Σέρβους στο νότιο και δυτικό κομμάτι της Σερβίας αντίστοιχα. Οι δύο αυτές χώρες, θα βρουν διάφορα προσχήματα με σκοπό να δικαιολογήσουν την συγκεκριμένη τους πράξη.



Αλβανοί και Κροάτες συντονίζουν από κοινού τις επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τα σχέδια τους θα λάβουν χώρα την ίδια μέρα, προκειμένου να αποτρέψουν τους Σέρβους στο να αντιδράσουν κατάλληλα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες βρέθηκαν στα χέρια των Σερβικών μυστικών υπηρεσιών, από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ρωσίας.

Όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι στις όλες δραστηριότητες εμπλέκονται και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, οι οποίοι σχεδιάζουν να διαπράξουν νέα εγκλήματα.

Όλο αυτό το σκηνικό , συμπεριλαμβανομένης της καταστάσεως στην ΠΓΔΜ η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμη να δημιουργήσει κυβέρνηση , ενώ οι Αλβανοί απειλούν συνεχώς, προδικάζουν για την μελλοντική έκρηξη στην περιοχή μας.

Επίσης όλες οι μυστικές υπηρεσίες μεγάλων δυτικών χωρών ( Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) μιλούν ξεκάθαρα επίσης και  για «φωτιά» μεγάλη η οποία έρχεται από την Βοσνία, μετά τον εντοπισμό πολέμαρχου της γνωστής οργάνωσης Αλ Νούσρα , η οποία είναι η πιο σκληρή και απάνθρωπη οργάνωση μέσα στον ISIS.

Σερβικές πηγές φοβούνται ότι η χώρα θα γίνει στόχος επιθέσεων των τζιχαντιστών…..λόγω της στάσης του Βελιγραδίου ως προς την Ρωσία και της μεγάλης κόντρας με τους Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο.



Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα , οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες  ανέφεραν  ότι υπάρχει πλέον  πλήρη και ολοκληρωτική δραστηριοποίηση του ISIS σε ολόκληρες γηγενείς κοινότητες των χωριών του Κοσσυφοπεδίου όπου ανεμίζουν πλέον ελεύθερα οι  σημαίες του χαλιφάτου.

Όλα αυτά τα «δεδομένα» έχουν οσμή μιας μεγάλης  «καταιγίδας» που έρχεται από τα δυτικά,  με κύριο σκοπό να μην πέσουν σε καμία περίπτωση τα Βαλκάνια στην σχεδόν απόλυτη επιρροή της Μόσχας. Pentapostagma

No comments: