Friday, February 24, 2017

Σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας – Το ΝΑΤΟ εξοπλίζει τον Σκοπιανό στρατό «έως τα δόντια», ενώ οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο



Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2017


Σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας εφαρμόζει το ΝΑΤΟ, με τον εξοπλισμό των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων , σε  συνδυασμό της δημιουργίας τουρκικής αεροπορικής βάσης στην Αλβανία μετά την παρουσία Τούρκων στο ναύσταθμο  πασά -λιμάνι  στην ίδια χώρα, ενώ το τουρκικό ναυτικό «αλωνίζει» στο Αιγαίο .

Η βόρειο-ατλαντική συμμαχία και οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τον σκοπιανό στρατό με νέα σύγχρονα οπλικά συστήματα αξίας 315 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η χώρα επίσημα δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ .

Αυτό ανακοίνωσε η υφυπουργός άμυνας της ΠΓΔΜ Ελιζαμπέτα –Κουπόβσκα-Ρίστοβα μετά την συνάντηση της με τον υπεύθυνο σχεδιασμού και εξοπλισμού της συμμαχίας Πωλ Σαβερούξ.





«Ακολουθούμε κατά γράμμα το σχέδιο ολοκλήρωσης, εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων της της χώρας με την αμέριστη βοήθεια της συμμαχίας  σύμφωνα με τα νατοϊκά πρότυπα, σπαταλώντας τα  χρήματα εκεί που πρέπει  », δήλωσε η Ρίστοβα.

Οι συνομιλίες της  επικεντρώθηκαν επίσης στην συνεισφορά της ΠΓΔΜ σε ειρηνευτικές αποστολές, ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, αλλά και ανάπτυξης χερσαίων και εναερίων δυνάμεων για τους σκοπούς της συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τονίζει ο σκοπιανός τύπος.

Το γραφείο του ΝΑΤΟ , το οποίο λειτουργεί από το 2008 στην χώρα έχει αναλάβει «εργολαβικά» το όλο έργο με το οποίο ο σκοπιανός στρατός θα καταστεί  αξιόμαχος, με σύγχρονα μέσα και εκπαιδευμένο προσωπικό για «μελλοντικές αποστολές» του ΝΑΤΟ.

Η Σκοπιανή υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει το αμυντικό προϋπολογισμό κατά 8% για την αγορά στρατιωτικού υλικού  και γενικά για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Η Ελλάδα δεν είχε λόγους να υπολογίζει το μικρό και ελλιπώς εξοπλισμένο, …αλλά ενεργώντας ο «ίδιος» μέσα στα νέο-οθωμανικά πλαίσια και κάτω από τις εντολές του Ερντογάν ο οποίος «σπρώχνει χρήμα» μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας στην περιοχή , τότε τα πράγματα αλλάζουν .



Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο ( Ο σκοπιανός στρατός παρέλαβε δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ!), αναφέραμε ότι ο σκοπιανός στρατός (ARM) είχε παραλάβει  δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 850 χιλιάδες δολαρίων, για να τον χρησιμοποιήσει σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ.

Ο στρατός των Σκοπίων γενικά είναι επιχορηγούμενος, ενώ εξακολουθεί να εξαρτάται από τις δωρεές από τους συμμάχους.



Σύμφωνα με  τον στρατιωτικό αναλυτή Μπλαγκόια Μαρκόφσκι,  οι χορηγήσεις χαμηλής  χρηματοδότησης πληρούν τις ανάγκες για μία περίοδο, αλλά ο σκοπιανός στρατός  έχει ανάγκη από μια ικανή πολιτική για εφοδιασμό όπλων και εξοπλισμού.

Επίσης τα Σκόπια  κατά διαστήματα δέχονται  στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία . Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες που βοήθησαν τους Σκοπιανούς σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της Άμυνας.

Η Τουρκία έχει δωρίσει συνολικά είκοσι εκατομμύρια ευρώ, στον στρατό της FYROM,  όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων με αφορμή επικείμενη νέα δωρεά στρατιωτικού υλικού στα Σκόπια.



Ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια  δήλωσε ότι στα πλαίσια της φιλίας μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας έχουν υπογραφεί 28 συμφωνίες για την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.

Τονίζεται ότι οι ΗΠΑ, «ετοιμάζουν» πυρετωδώς προς ένταξη στην συμμαχία:  ΠΓΔΜ, Βοσνία, Μαυροβούνιο, επισύροντας την αντίδραση της Ρωσίας.

Παντού όμως γύρω μας μαζεύονται «εχθροί» ενώ οι Τούρκοι προκαλούν πλέον καθημερινά στο Αιγαίο.
Πενταποσταγμα

No comments: