Friday, November 25, 2016

«Με την Ελλάδα μην παίζετε»… Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη από τα Γιάννινα..


GIA MHTSO1ΦΩΤΟ
Τα εθνικά θέματα αφενός και οι εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο αφετέρου, αποτέλεσαν τους δύο κεντρικούς άξονες της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Παρασκευής στα Γιάννινα.
Ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη του ομιλία στην περιοχή με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ενώ με αφορμή τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση με την φράση «Με την Ελλάδα μην παίζετε!».
GIA MHTSO2Ειδική μνεία έκανε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, με αφορμή τις αξιώσεις που εγείρουν τα Τίρανα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα.
«Η Αλβανία με μια σειρά δηλώσεων και πράξεων “ανοίγει” σχεδόν όλα τα θέματα των διμερών μας σχέσεων, προσθέτοντας μάλιστα και το ανύπαρκτο ζήτημα του δήθεν “Τσάμικου”. Θέτει ανύπαρκτα ζητήματα, την ώρα που η ίδια προχωρά σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως το γκρέμισμα σπιτιών Ελλήνων στη Χειμάρρα ή τη διακίνηση προπαγανδιστικού εθνικιστικού υλικού από υπαλλήλους του Υπουργείου των Εξωτερικών. Την ίδια ώρα που δεν συνεργάζεται για να προχωρήσουν κοινώς επωφελή ζητήματα, όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.
Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας για να αλλάξουν ισορροπίες και δεδομένα στην περιοχή. Η Ελλάδα για 10ετίες είναι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έχει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη, έχει δείξει την αλληλεγγύη της στα δύσκολα χρόνια των γειτόνων μας, στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική τους. Η στήριξη αυτή όμως δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να ερμηνεύεται ως κάποιου είδους “λευκή επιταγή”. Ειδικά όταν με ενέργειες και παραλείψεις πλήττεται ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας. Γι’ αυτό, εδώ από τα Γιάννενα, θέλω να στείλω προς όλες τις πλευρές ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Με την Ελλάδα μην παίζετε!» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
GIA MHTSO3
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ακόμη για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης αμφισβητούν το θεμέλιο των διμερών μας σχέσεων και απειλούν με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη περιοχή. Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό κρέμεται από μια κλωστή. Και αν καταρρεύσει, οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι ανυπολόγιστες ...
Επίθεση στην Κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό καταλογίζοντας αδράνεια και λανθασμένους χειρισμούς.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολιτικές τονίζοντας ότι η χώρα αντί να είναι μέρος κάποιας λύσης τείνει να ένα διαρκές πρόβλημα που χρειάζεται ειδική διαχείριση.
«Είναι ξεκάθαρο, περισσότερο από ποτέ, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση με αξιοπιστία και κύρος. Που θα μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας μας. Και δυστυχώς, αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Μια Κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και ανήμπορη να δώσει όραμα για το μέλλον. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία. Όχι μόνο για να ανορθωθεί η οικονομία και να αποκτήσουν ξανά οι Έλληνες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα. Αλλά και για να αναστηλωθεί το κύρος της χώρας και να θωρακιστεί ο ρόλος και τα εθνικά μας συμφέροντα ... Όμως, αυτή δεν είναι εικόνα πρωθυπουργού. Δεν αξίζει στην Ελλάδα ένας πρωθυπουργός που δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής. Δεν ζήτησε ούτε μία συγνώμη για την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει στη χώρα. Μονίμως επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες για τις δικές του αποτυχίες. Μονίμως δηλητηριάζει την κοινωνία και συκοφαντεί τους αντιπάλους του. Δεν υπήρξε πολίτης που δεν εξαπάτησε, κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε, ψέμα που δεν είπε. Προσωποποίησε την πιο ανεύθυνη και δημαγωγική Αντιπολίτευση που γνώρισε ποτέ ο τόπος».
GIA MHTSO5
Προς 4ο Μνημόνιο
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι, όσο παραμένει η Κυβέρνηση Τσίπρα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός 4ου Μνημονίου, τονίζοντας: «Ακούω τον κ. Τσίπρα, σαν σύγχρονη Κασσάνδρα, να αναφέρεται συνέχεια στο 4ο Μνημόνιο. Και θέλω στο σημείο αυτό να είμαι απολύτως ξεκάθαρος και να με ακούσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Το Μνημόνιο Τσίπρα, το τρίτο Μνημόνιο, τελειώνει στα μέσα του 2018. Τότε η Ελλάδα ή θα βγει στις αγορές ή θα συνεχίσει να εξαρτάται από τους δανειστές της. Για να βγούμε στις αγορές με καλούς όρους, πρέπει η Ελλάδα να έχει πάρει μπρος για τα καλά. Να έχει ισχυρή ανάπτυξη και να έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην οικονομία και το Κράτος, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Για να την εμπιστευθούν και πάλι οι αγορές για να τη δανείσουν.
GIA MHTSO4
Αυτό η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να το πετύχει. Η ανικανότητά της παρατείνει την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας, αντί να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να επανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και να τελειώνουμε με τα Μνημόνια. Όσο μένει ο κ. Τσίπρας τόσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός 4ου Μνημονίου. Γιατί κανείς δεν τον εμπιστεύεται. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει.
Αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς πιστεύει ο κ. Τσίπρας για το Δ.Ν.Τ.; Τη μία μέρα το θεωρεί πολύτιμο σύμμαχο στο θέμα του χρέους, την επόμενη το κατηγορεί για αναλγησία και εμμονές στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων .... Θα πανηγυρίσουν το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, έχοντας υπογράψει ό,τι τους ζητηθεί και θα το θεωρήσουν και μεγάλη επιτυχία.
Η ποσοτική χαλάρωση θα έπρεπε να έχει συμβεί από τις αρχές του 2015. Έσυραν τη χώρα σε μια πρωτοφανή περιπέτεια και σήμερα πανηγυρίζουν για τα ενδεχόμενο, αν όλα πάνε καλά, να βρεθούμε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν.
Το ίδιο συμβαίνει με το χρέος. Ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις είναι δεδομένο από τον Νοέμβριο του 2012. Θα είχαν ήδη συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοί του δεν είχαν ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση. Τη θέλουμε και την υποστηρίζουμε τη ρύθμιση του χρέους. Αλλά σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, θέλω να είμαι ειλικρινής: Δεν αρκεί η ρύθμιση του χρέους. Χρειάζονται και αλλαγές στην οικονομία και το Κράτος για να πάρει η χώρα μπροστά».
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η αναστροφή της σημερινής κατάστασης είναι εφικτή με μία διαφορετική πολιτική πρόταση.
GIA MHTSO6
Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες της πρότασης του κ. Μητσοτάκη, όπως την παρουσίασε στα Γιάννινα είναι:
1. Δραστική μείωση φόρων με ταυτόχρονο περιορισμό της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Για να αναπνεύσει η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.
2. Επιτάχυνση των αλλαγών στο Κράτος και στην οικονομία. Των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων.
3. Ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
4. Επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Για να μη μένει κανείς πίσω».
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε «στην Ήπειρο των μεγάλων πατριωτών και των μεγάλων ευεργετών», πρόσθεσε: «Και με την ευκαιρία, θέλω να πω και κάτι ακόμα: Πρέπει και η σημερινή οικονομική ελίτ του τόπου μας να σταθεί στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούν. Να εμπνευστεί από το παράδειγμα των Ηπειρωτών ευεργετών και να στηρίξει και εκείνη έμπρακτα την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας».

No comments: