Thursday, December 7, 2017

BERISHA DENONCON NJE TENTATIVE TE POLITIKANEVE TE MAJTE, PER TE NDERTUAR RESORT MBI PRONAT E HIMARIOITEVE
SManalysis

Shume interesant fakti, qe Berisha, i perfolur shume raste per frymezues i iredentizmit shqiptar edhe ndaj Greqise, te mare rolin e avokatit, ndaj Himarioteve, ndersa Ambasada e Greqise ne Tirane, ne vend qe te nderhyje fort, i orenton qytetaret e komunitetit grek, te kalojne ne shkallet e Gjyqesorit, kur dihet se ata humbasin.

Ndoshta per politike, diplomacy apo thjesht te qenurit ne opoziten politike, Sali Berisha, ish Kryeminister i Shqiperise, ka denoncuar ne rjetin social Facebook, nje tentative te shkeljes dhe dhunimit te lirive dhe te drejtave te njeriut ne Drymades, te Himares, kun perfaqesuesit e nje familje te hershme te nomeklatures komuniste dhe e afert me politikane te majte, po bejne tentative me qeverine shqiptare, per te mare leje ndertimi, per nje hotel gjigant, prona e te ciles eshte e disa familjeve qe u perkasin Komunitetit Grek te Himares.

Behet fjale me konkretisht sipas denoncimit, per 17 mije metra katrore prone afer detit, si pjesa me e lakmueshme turistike e Shqiperise, qe i perket disa familjeve autoktone, por qe jane mare kohet e fundit me praktikat korruptuese qe shteti shqiptar, i ka vene ne funknsion te legjislacionit dhe vendimeve qeveritare, per ti grabitur token himarioteve.

Ky nuk eshte rasti i vetem, por sic kemi theksuar, Plani I Zhvillimit te Himares, eshte pergatitur qellimisht per tu zbatuar Projekti prej 1 miliard Dollare, te Oligarkeve shqiptare, ku nje nder ta, eshte edhe ky project per te ndertuar Hotel me 5 yje ne prone te Komunitetit Grek.

Fakti qe Berisha , i perfolur ne shume raste per frymezues i iredentizmit shqiptar edhe ndaj Greqise, te mare rolin e avokatit, ndaj Himarioteve, eshte shume interesant, ndersa Ambasada e Greqise ne Tirane, ne vend qe te nderhyje fort, i orenton qytetaret e komunitetit grek, te kalojne ne shkallet e Gjyqesorit, kur dihet se ata humbasin.

Eshte ne dinjitetin e Greqise, qe te most e heshte ndaj kercenimeve per zhdukje te Komunitetit Grek te Himares, megjithe premtimet diplomatike dhe deklaratat, tashme eshte faza shume e rendesishme qe nderhyrjet te behen per te ndalur zbatimin e Planit te Zhvillimit te Himares, per te mos u prekur nga Projekti 1 Miliard Dollare.

Vlen per tu theksuar fakti se Perfaqesuesja e BE ne Tirane, Romana Vllahutin, gjate takimeve qe kane patur ne shtator me Trojken dhe Kryeministrin e Shqiperise, i ka kerkuar z. Rama, qe atje ku ligjet dhe vendimet e qeverise, demotojne komunitetin grek, ato duhet te ndryshohen. Por ka nje heshtje ndaj Himares dhe sigurisht, aksion nga pala oligarko mafia e shqiperise, per te filluar grabitjen dhe ndertimet ne zonen me te konfrontueshme, Rajoni i  Himares.


No comments: