Wednesday, January 11, 2017

Akuzat ‘e reja’ për Trump u fabrikuan nga Soros 9 ditë para zgjedhjeve


ballina-soros-trump
 Image result for john kiriakou biography

E njëjta media shkruan se vetëm në vitin 2008, botuesi i ‘Mother Jones’ ka përfituar 485 mijë dollarë nga fondet e financierit George Soros.

Deri në vitin 2000 shuma e financimit arriti në 1 milion e 116 mijë dollarë.

Duket si rastësi, por raporti lëshohet për herë të dytë nga një media më e madhe, CNN, sërish 9 ditë përpara një tjetër ngjarjeje të rëndësishme për Donald Trump, dita kur ai hyn zyrtarisht në Shtëpinë e Bardhë.

Dhe një tjetër rastësi.

    Në vitin 2009, Sorosi bëri një donacion prej 651 mijë e 650 diollarësh për një qendër gazetarie të quajtur Center for Public Integrity’s”, raporton Fox News.

Kjo qendër ka disa media partnere, duke përfshirë edhe CNN.

E njëjta qendër kishte marrë më shumë se 1 milion dollarë financime nga Fondacioni i Shoqërisë së Hapur të Sorosit në vitet 2003-2008.

Pra, edhe CNN duket e lidhur me Sorosin nëpërmjet partneritetit me shoqatën e financuar prej tij.

Presidenti i zgjedhur Donald Trump e quajti lajmin e publikuar nga CNN një ‘lajm të rremë’ dhe ‘gjueti shtrigash’ me qëllime politike.

Po a ka ndonjë mundësi që kjo histori e fabrikuar të merret seriozisht?

 Image result for john kiriakou biography

    Pretendimet e inteligjencës amerikane se Donald Trump i ka fituar zgjedhjet presidenciale falë ndërhyrjes së Rusisë janë krejt të pavërteta dhe për humbjen e demokratëve përgjegjësia kryesore është e kandidates Clinton’ – thotë ish-analisti i CIA-s, John Kiriakou për RT.

Ai shpjegon se, në vend që të mblidhte fakte të vërteta dhe t’i paraqiste si prova, inteligjenca amerikane zgjodhi një rrugë të dytë, duke e kaluar çështjen në duart e analistëve, të cilët në mungesë të fakteve të vërteta, i arritën përfundimet e tyre duke mbledhur ku të mundnin copa të dhënash andej-këtej.

Më tej ai thotë se nëse shërbimet inteligjente do kishin pasur fakte lidhur me ndërhyrje në zgjedhje atëherë Agjencia e Sigurisë Kombëtare i ka të gjitha mundësitë teknike që të zbulonte burimin ekzakt të hakerit.

    E vërteta është, dhe këtë e them me keqardhje sepse jam një demokrat i pandreqshëm, se Hillary Clinton ishte një kandidate e tmerrshme. Provat tregojnë se Clinton i vodhi nominimin kandidatit tjetër demokrat, Bernie Sanders. Kjo është arsyeja pse Clinton i humbi zgjedhjet dhe jo ndonjë skandal ‘hakimi’ i pretenduar pre tyre’, – mbyll analizën e tij Kiriakou.

Ajo që duket në këtë histori të dytë me rusë është një përpjekje e dëshpëruar për të mos lejuar ardhjen e Donald Trump në Shtëpinë e Bardhë.

Disa analistë ndërkombëtarë kanë parashikuar se presidenca Trump do të kufizojë në mënyrë strategjike influencën e rrjetit politiko-financiar të miliarderit Soros dhe fondacioneve të tij.

Ky opinion duket se është reflektuar edhe në bursat financiare, ku aksionet e kompanisë së Sorosit kanë rënë ndjeshëm ditët e fundit.

Sulmi i fundit vjen pas një vale protestash të organizuara nga George Soros kundër Presidentit të zgjedhur Donald Trump. /Hashtag.al

No comments: