Sunday, May 8, 2016

Ο Βρετανός Πρέσβης μιλάει για «κυοφορούμενη» επικίνδυνη ένωση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας!



«Καμπανάκι κινδύνου» σε όλα τα Βαλκάνια έκρουσε ο Βρετανός Πρεσβευτής στην Πρίστινα  O. Connell, λέγοντας  ότι όταν «ακούει» ότι η...


7 Μαΐου 2016, 10:48 μμ


«Καμπανάκι κινδύνου» σε όλα τα Βαλκάνια έκρουσε ο Βρετανός Πρεσβευτής στην Πρίστινα  O. Connell, λέγοντας  ότι όταν «ακούει» ότι η σταθερότητα των Βαλκανίων θα δημιουργηθεί μόνο στην περίπτωση που το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία ενωθούν , εκτιμώντας  ο ίδιος ότι αυτή η πρόθεση αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρη την περιοχή, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου με βάση το σχέδιο Αχτισάαρι, το οποίο αποκλείει ΟΜΩΣ  την ένωση με την Αλβανία.

Την ένωση αυτή την επιθυμούν διακαώς οι  Αλβανοί εθνικιστές  του κινήματος «Αυτοδιάθεση», και φυσικά είναι μια ουτοπία για την περιοχή των Βαλκανίων.





О-Коннел

«Ειλικρινά, όταν ακούω ότι η σταθερότητα των Βαλκανίων θα πραγματοποιηθεί  όταν γίνει η ένωση  του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, αρχίζω να συνειδητοποιώ  ότι αυτό είναι πιθανώς μια ακόμη μεγάλη  απειλή για τα Βαλκάνια», τόνισε ο  O Connell.

Σε πρόσφατο άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο ( EKTAKTO: Πολεμική κινητοποίηση των Αλβανών UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο. Έρχεται «φωτιά» στα Βαλκάνια που απειλεί και την Ελλάδα), είχαμε αναφέρει ότι οι ένοπλες οργανώσεις του αποκαλούμενου  Αλβανικού Εθνικού Στρατού «ΑΝΑ»,  συγκεντρώθηκαν στην πόλη της   Μιτρόβιτσα, σε μια συνάντηση «ορόσημο» για την περιοχή μας με σκοπό την πολεμική κινητοποίηση  των μαχητών τους.

Οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί κήρυξαν γενικό   πόλεμο για την υπεράσπιση  των εθνικών τους συμφερόντων, στο βόρειο τμήμα της « Μιτρόβιτσα». Η περιοχή αυτή σύμφωνα με έγκυρους αμυντικούς αναλυτές θα είναι απαρχή ενός νέου ξεσηκωμού των Αλβανών για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».  

Πρόκειται για τα  εδαφικά  κομμάτια  της ΠΓΔΜ (Δυτικό τμήμα) , της Ελλάδος( Ήπειρος). του Μαυροβουνίου,  του Κοσόβου και της νότιας Σερβίας ( Πρέσεβο).

Σύμφωνα με την CIA , και λόγω ακριβώς αυτού του ενδεχόμενου θα πραγματοποιηθεί και  η αναβίωση της  βαλκανικής συμμαχίας  του 1912-13.

Αυτό  «βλέπουν» οι Αμερικανοί αναλυτές της  αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση σύμφωνα με ΜΜΕ.

Οι Αλβανοί εκτιμούν ότι η παρούσα διεθνή συγκυρία και η διαμορφωθείσα γεωπολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια τους ευνοεί τα μέγιστα,  για την επίτευξη του μεγαλόπνοου σχεδίου τους.

Είναι άλλωστε το τελευταίο κράτος της περιοχής, μετά την Ελλάδα των «δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», την Γιουγκοσλαβία, και την Βουλγαρία της «Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου»,  το οποίο έχοντας ως ιδεολογία την δική του «Μεγάλη Ιδέα» θα προσπαθήσει να την κάνει πράξη.

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός υποβοηθιέται από την δύση και ειδικά από την νεοθωμανική Τουρκία , για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Μοναδική αντίπαλος αυτών των σχεδίων είναι η « αναγεννημένη»  Ρωσία η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να αναβιώσει μια κατάσταση οθωμανικής και αλβανικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια.



No comments: