Saturday, June 20, 2020

Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα: Σαφείς οδηγίες από την Ουάσινγκτον, οι Αλβανοί πρέπει να υψώσουν τις φωνές τους για αδικία.

SManalysis

Γιούρι Κιμ "Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχω σαφείς οδηγίες από την Ουάσινγκτον ότι αυτό παραμένει προτεραιότητα και είμαι αποφασισμένος να το προωθήσω". Αυτό είναι το μήνυμα του πρέσβη των ΗΠΑ Γιούρι Κιμ σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης στην Αλβανία έχει δώσει σαφή μηνύματα σε Αλβανούς πολιτικούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί από τη δικαιοσύνη και την τιμωρία, αν και ο τελευταίος επιβαρύνει σοβαρά την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τμήματα της συνέντευξης του πρέσβη Γιούρι Κιμ στην τηλεόραση Α2.

"Οι Αλβανοί πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να υψώνουν τις φωνές τους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, να εκφράσουν το αίτημά τους για περισσότερη διαφάνεια, περισσότερο κράτος δικαίου", δήλωσε ο διπλωμάτης των ΗΠΑ.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ μίλησε για το αδιέξοδο της αλβανικής πολιτικής σχετικά με την εκλογική μεταρρύθμιση, για την μη οριστικοποίηση του συμφώνου της 5ης Ιουνίου που επιτεύχθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο.

No comments: