Friday, May 8, 2020

Ο FRONTEX προειδοποιεί για νέο κύμα μεταναστών στα ελληνικά σύνορα

SManalysis


Μάιος 8, 2020. Echedoros

Βερολίνο.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Προστασίας των Συνόρων- FRONTEX, προειδοποιεί για ένα νέο κύμα μεταναστών στα σύνορα Τουρκία και Ελλάδας, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα  Welt, η οποία επικαλείται μια εσωτερική, εμπιστευτική έκθεση για την υπάρχουσα κατάσταση.



«Μόλις αρθούν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό θα υπάρξει μαζική μετακίνηση μεταναστών στα τουρκο-ελληνικά σύνορα», ανέφερε η έκθεση του FRONTEX.


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία αναφέρει  ότι η πανδημία με τον Covid-19 εμπόδισε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το σχέδιο της  αστυνομικής ενίσχυσης στον ποταμό Έβρο.


«Η προγραμματισμένη ανάπτυξη 400 επιπλέον αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου έχει καθυστερήσει λόγω του ιού», ανέφερε ο Οργανισμός.


Το έγγραφο του FRONTEX σημειώνει ακόμη ότι στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα.


Η πρέσβειρα της Τουρκίας στη Βουλγαρία, ανέφερε πριν μερικές ημέρες ότι δεν υπάρξει μεταναστευτική πίεση στα σύνορα της Βουλγαρίας από την Τουρκία, ενώ άφησε ανοιχτό το θέμα για τα ελληνικά σύνορα.
--
The Hellenic Information Team

No comments: