Thursday, May 7, 2020

Μητσοτάκης για Αλβανία: Μένουν ακόμη πολλά για την προστασία της μειονότητας

SManalysis

"Στο αποκορύφωμα της διπλωματικής πίεσης για μια ειρηνική λύση, στα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έδωσε για άλλη μια φορά το μήνυμα στην Αλβανία, η οποία όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χιμάρα και σε όλη την Β . Ήπειρο, αλλά κάνει το αντίθετο, συνεχίζει το σχέδιο βίαιης αφομοίωσης των εδαφών που κατοικούνται από Έλληνες σε όλη την ακτή του Ιονίου".

 Dimitris Papamitsos
Sputnik

Στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στις υποχρεώσεις της γείτονος χώρας απέναντι στη μειονότητα.

Σαφές μήνυμα ότι η Αλβανία έχει ακόμα πολλά να κάνει για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εν όψει της αποψινής τηλεδιάσκεψης Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.


Προσαγωγές Ελλήνων στην Αλβανία: «Σήκωσαν έναν σταυρό και ορθόδοξες σημαίες»
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον εκπληρώσουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Αναγνώρισε ότι η Αλβανία έχει κάνει βήματα, ωστόσο, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και στο κράτος Δικαίου.

Εξάλλου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς η χώρα του ήταν η πρώτη που δήλωσε ενδιαφέρον  να μετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.

No comments: