Thursday, September 26, 2019

"Colpo Grosso" μεταξύ των Τιράνων και Αθήνας για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ η Χιμάρα θα μπορούσε να εκραγεί.

SManalysis




Σταύρι Μάρκο

Χιμάρα σε ένα σενάριο εξέγερσης, τα Τίρανα κλέβουν τα ελληνικά εδάφη που δικαιολογούνται από τις στρατηγικές τουριστικές εξελίξεις, αλλά φέρνουν στην πραγματικότητα χιλιάδες Αλβανούς μουσουλμάνους να ζήσουν στην ιστορική περιοχή του Σπύρου Μήλο.


Η Αθήνα συνεχίζει να πιστεύει από τα Τίρανα, θα δημιουργήσει μια συμφωνία θαλάσσιων συνόρων, ενώ κάθε μέρα χάνει την επικράτεια των Ελλήνων που ζουν στη Βόρεια Ήπειρο και στην περιοχή της Χειμάρρας.


Τονίζουμε ότι η Αλβανία υπέγραψε μια πολιτική συνθήκη για τα εθνικά της συμφέροντα το 2011, στην οποία έχει υπογραφεί Πρωτόκολλο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης. Αυτή η όλη διαδικασία άρχισε με την Εδαφική Διεύθυνση και συνεχίζει με τους Νόμους και Διαδικασίες για την Κατάκτηση της Ελληνικής Ιδιοκτησίας, αρχικά στην Αγία Σαράντα, και τώρα στη Χιμάρα.

Το ελληνικό γεωστρατηγικό πρόγραμμα για το Κοσσυφοπέδιο, για μισό αιώνα, έχει γράψει ότι ανεξάρτητα από το καθεστώς που θα επωφεληθεί το Κοσσυφοπέδιο, το καθεστώς αυτό, η Ελλάδα θα ζητήσει από την Αλβανία την Αυτόνομη Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου (!).

Αυτό δεν αρκεί για μια VETO για την αποτυχία της Ελλάδας να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο το 2008, αλλά περαιτέρω εξελίξεις δείχνουν ότι το γεωστρατηγικό ενδιαφέρον της Ελλάδας από το 1994 είναι η συμφωνία των συνόρων με την Αλβανία και όχι το καθεστώς της. Βόρεια Ήπειρος.

Υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Μακεδονίας, η Ελλάδα δεν αντιστάθηκε και το 2018 παραδόθηκε το VETO της για την ΠΓΔΜ. Στην ίδια σκηνή, η Ελλάδα αποτυγχάνει με την Αλβανία, αφήνοντας τους απελπισμένους Έλληνες να ζουν σε καταπίεση στη Βόρεια Ήπειρο.

Τα Τίρανα, από την πλευρά του, είναι πρακτικά. Διατηρεί τη σφραγίδα της Ναυτικής Συμφωνίας παραπάνω και από την άλλη διεξάγει εθνοκάθαρση στη Χιμάρα, το τελευταίο φρούριο του Ελληνισμού, αφού κατοικήθηκε με τους μουσουλμάνους Αλβανούς Αγία Σαράντα και Κσαμίλ.


Η Αλβανία συνεχίζει τη διαδικασία εθνοκάθαρσης ενάντια στη Χιμάρα χωρίς να χάσει χρόνο, ενώ ο Μιτσωτάκης, όπως και η Τσίπρα, καλεί τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για συνομιλίες.



Γιατί οι Έλληνες ηγέτες φοβούνται να αντιμετωπίσουν την Αλβανία, ενώ εξακολουθούν να ελπίζουν ότι η Αλβανία θα εγκαταλείψει 12 ναυτικά μίλια καθώς εξετάζει την καταστροφική κατάσταση στην περιοχή της Χιμάρα, με την Αλβανική μουσουλμανική κατοχή. κατά της Ελληνικής Χειμάρας;


Το 2016, η Χιμάρα πραγματοποίησε σειρά διαδηλώσεων εναντίον των αποφάσεων της αλβανικής κυβέρνησης, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις λύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατοχή ακινήτων από τους ολιγάρχες.

Αλλά η κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκε προς το συμφέρον της Αθήνας, ελπίζοντας να υπογράψει και πάλι τη ναυτική συμφωνία των 12 μιλίων. Η Χιμάρα παρέμεινε στο ελεύθερο χέρι της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία περιλάμβανε την επικράτεια της Χιμάρας, στην ιερή, αρένα της κατασκευής του πληθυσμού της περιοχής της πλειοψηφίας των Μουσουλμάνων, από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Το ερώτημα είναι: Δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να περιορίσει την κατοχή της Χιμάρας, ελπίζοντας να πάρει τη Σύμβαση Ναυτιλιακών Συνόρων (η οποία δεν θα συμβεί ποτέ) προτού να αφήσει την αδιαφορία της σε όλους; κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) τη Βόρεια Ήπειρο και τη Χιμάρα?


No comments: