Friday, February 15, 2019

Επιστολή Τραμπ στον πρόεδρο της Σερβίας- Ζητά συμφωνία με το Κοσσυφοπέδιο

SManalysis


Φεβρουάριος 15, 2019. Echedoros

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας της Σερβίας.


Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εκτός από τα συγχαρητήρια, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τον πρόεδρο της Σερβίας  να καταλήξει σε συμφωνία με το Κοσσυφοπέδιο με αποτέλεσμα την αμοιβαία αναγνώριση.


Ο Τραμπ γράφει στην επιστολή του ότι μια ιστορική συμφωνία, με αναγνώριση στο σύνολό της, θα οικοδομήσει το δρόμο για το στόχο της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης και οικονομικής ανάπτυξης της Σερβίας.


Η επιστολή του Τραμπ:


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


Εκ μέρους του Αμερικανικού λαού, χαίρομαι που σας στέλνω τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια για την Ημέρα της Δημοκρατίας της Σερβίας.


Φέτος, για τον εορτασμό της 100ης επετείου της ανύψωσης της Σερβικής Σημαίας στο Λευκό Οίκο, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτό που μπορούμε να εξασφαλίσουμε, ότι τον επόμενο αιώνα οι συνεργασίες μας θα είναι παρόμοιες με το παρελθόν από την άποψη της δέσμευσης για την ειρήνη, την ευημερία και την ελευθερία.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στη στήριξη της δέσμευσής σας να εμβαθύνουμε την περιφερειακή συνεργασία, ιδιαίτερα στη δέσμευσή σας για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο.


Εφ’ όσον τα μέρη καταλήγουν στη συμφωνία την οποία μπορούν να υποστηρίξουν και οι δύο, θεωρούμε ότι η αμοιβαία αναγνώριση πρέπει να αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της εξομάλυνσης των σχέσεων.


Μια τέτοια ιστορική συμφωνία, με αναγνώριση στο σύνολό της, θα οικοδομήσει το δρόμο για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση και οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας.

No comments: