Friday, February 15, 2019

Έντι Ράμα: Για μένα το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας…

SManalysis


"Ο Έντι Ράμα, δηλώνει ότι το Κοσσυφοπέδιο συμμετέχει στο έδαφος της Αλβανίας, αμφισβητώντας παράλληλα την Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτό το συνοριακό ζήτημα με την Ελλάδα, διεξάγοντας "Έθνικό Καθαρισμό" προς τους Έλληνες στην περιοχή Χιμάρα.

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, οι πράξεις των Αλβανών της Πρίστινα εναντίον των Σέρβων κάνουν τα Τίρανα εναντίον των Ελλήνων να πλημμυρίσουν τις ιδιότητες των Σέρβων και των Ελλήνων, με Αλβανούς να σπάζουν τις εθνοτικές ισορροπίες, ενώ για τη Δύση, εθνοτικής συνύπαρξης "και τίποτα περισσότερο " .SManalysis


Φεβρουάριος 15, 2019.Echedoros

Τίρανα.

«Για μένα το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς (Χαραντινάι)», έτσι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα απάντησε στις δηλώσεις του ομολόγου του στην Πρίστινα, ότι  «ότι πιέζει  περισσότερο από ό, τι  είναι απαραίτητο στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσσυφοπεδίου», γράφει αλβανικό δημοσίευμα, αναφερόμενο στη συνέντευξη του πρωθυπουργού της Αλβανίας.



Ο Ράμα μιλώντας  με το δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα στο τηλεοπτικό κανάλι Βίζιον Πλας, επιτέθηκε έντονα σε εκείνους που αντιτάσσονται στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου.



«Αυτοί παρουσιάζονται σαν αποσταλμένοι από το Θεό,  με θεϊκό διάταγμα, για την προστασία του έθνους από εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά. Η συντομότερη διαδρομή  που θέλουν αυτοί μπορεί να μας τραβήξει περισσότερο. Για μένα υπάρχει μια απλούστερη διαδρομή που πρέπει να ληφθεί υπόψη».


«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κοσσυφοπέδιο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα.
Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας;
Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης.


»Για αυτό το λόγο, εμείς ως έθνος πρέπει να ανδρωθούμε και να μην συμπεριφερόμαστε όπως τα παιδιά της γειτονιάς. Θα μας κυνηγήσουν με τις πέτρες.

Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επικείμενες εκλογές, οι δημόσιοι άνδρες σκέφτονται για την επόμενη γενιά».


Για την Αλβανία η ένωση με το Κοσσυφοπέδιο είναι Σχέδιο Α και όχι σχέδιο Β


«Δεν χώνω τη μύτη μου στις εργασίες του Κοσσυφοπεδίου.

»Όσον αφορά τον Αλμπίν Κούρτι, αγωνίζεται να επισημάνει την επανάληψη της ιστορίας, ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι κατάσκοπος και υπάλληλος του Βελιγραδίου. Το χτύπημα που έκανε στον Γκεντ Τσακάι (η επιλογή του για το αλβανικό ΥΠΕΞ) και του Μπέσα Σαχίνι. δεν ήταν τίμιο.

 Η ένταξη δύο Κοσοβάρων στην κυβέρνηση, εάν ήταν μεγάλος πατριώτης θα έπρεπε να μην μιλάει. Μίλησε με τη γλώσσα που αρμόζει στον Σαλί Μπερίσα.


»Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φοκλοριστική πράξη».

No comments: