Thursday, November 16, 2017

Χτίζουν όλη την Αλβανία για να ξεπλύνουν τα δισ. από τα ναρκωτικά καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Χτίζουν όλη την Αλβανία για να ξεπλύνουν τα δισ. από τα ναρκωτικά καταγγέλλει η αντιπολίτευση
15 Νοεμβρίου 2017, Tribune



Ο αρχηγός της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, κατήγγειλε την Τρίτη ότι το ξέπλυμα των χρημάτων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες στην Αλβανία γίνεται μέσω τραπεζών, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιούν συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.



«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μεγάλος αριθμός οικοδομών στη χώρα, τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική κρίση και υπάρχουν χιλιάδες απούλητα διαμερίσματα, είναι αποτέλεσμα των πολλών χρημάτων που προέρχονται από τα ναρκωτικά», ανέφερε ο Λουλζίμ Μπάσα.

Στην συνέχεια ο κ. Μπάσα τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι πρέπει να σταματήσει η διείσδυση του εγκλήματος στην οικονομία, κάθε παραχώρηση, κάθε επένδυση που προωθεί η κυβέρνηση θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και η Εισαγγελία, με τη βοήθεια των διεθνών εταίρων πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για το ξέπλυμα χρημάτων.

Και ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενσωμάτωσης, Περπαρίμ Σπαχίου, καλεσμένος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Report TV, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ξεπλύνει βρώμικο χρήμα προερχόμενο από ναρκωτικά, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

No comments: