Monday, September 11, 2017

Λου και Σουράνι: Στη Χειμάρα δίνουμε Αυτονομία..........



Τρόμος στα Τίρανα από «off the record» συνάντηση της Ελληνίδας πρέσβειρας στην Αλβανία με τον Αμερικανό πρέσβη

Μεγάλη είδηση στην γειτονική χώρα το γεγονός πως η Ελληνίδα πρέσβειρα στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια, αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης της αλβανικής βουλής, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης δεν υπάρχουν στην δημοσιότητα , όμως φημολογείται πως αφορούσε τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις.


Ο Έντι Ράμα, στην συνέχεια στις προγραμματικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τη γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για εμάς, κάθε Έλληνας που ζει στην Αλβανία είναι μέλος με ελευθερία και ίσα δικαιώματα της οικογένειάς μας, και η Ελληνική Μειονότητα αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, μια γέφυρα για την οποία η φροντίδα της κυβέρνησης και του αλβανικού κράτους θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αλλά η Αλβανία, παρά τις ανάγκες της, ποτέ δεν θα κλείσει τα μάτια ή το στόμα της για να υπερασπιστεί τις αλήθειες και τα δικαιώματά της».

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά πως θα ασκήσει βέτο για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. εξαιτίας των σχεδιασμών του αλβανικού κράτους για υφαρπαγή των περιουσιών των μελών της Ελληνικής Μειονότητας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρέσβης, Ντόναλντ Λου, δεν είχε παραβρεθεί στην συνεδρίαση της βουλής για την ανάδειξη του Gramoz Ruci ως προέδρου της, ως είθισται. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ήταν παρόν. Pro News

No comments: