Wednesday, September 13, 2017

Σκόπια: Οι Σλάβοι μαζεύουν υπογραφές για την ακύρωση του νόμου της διγλωσσίας


«Ανακοινώθηκε δημοψήφισμα για τον νόμο περί των γλωσσών»


Σεπτέμβριος 13, 2017.ECHEDOROS


Πραγματοποιήθηκε σήμερα διαμαρτυρία των Σλάβων των Σκοπίων,  μπροστά από το Κοινοβούλιο. Συμμετείχαν  σε αυτήν εκπρόσωποι της λεγόμενης ομάδας των «Σκληροπυρηνικών», του λεγόμενου επισης,  «Μακεδονικού Μανιφέστου», του σλαβικού «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου», της Πρωτοβουλίας Πολιτών, κατά του νόμου για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως ισότιμης με τη σλαβική σε όλη την επικράτεια.



Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν από τους βουλευτές των δύο μεγάλων σλαβικών κομμάτων του SDSM    και του VMRO-DPMNE, να είναι προσεκτικοί όταν κατατεθεί ο νόμος περί των γλωσσών ενώπιον του κοινοβουλευτικού σώματος.


Στην εκδήλωση μίλησε ο ακροδεξιός μακεδονιστής Τοντόρ Πετρόφ που τόνισε ότι ο νόμος είναι μη ρεαλιστικός, ότι θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα «για μια υπόσχεση που ειπώθηκε για χάρη των εκλογών», όπως χαρακτηριστικά είπε.


Ο ίδιος τόνισε ότι προτίθεται η οργάνωσή του να συγκεντρώσει 150 χιλιάδες υπογραφές πολιτών τις οποίες θα παραδώσει στον (ομοϊδεάτη του) πρόεδρο της χώρας, για να μην υπογράψει τον σχετικό νόμο και να διεξαχθεί δημοψήφισμα ή θα υποβληθεί σχετική πρωτοβουλία στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

No comments: