Tuesday, May 9, 2017

Αλβανία: Η Εισαγγελία μπλόκαρε το διαβατήριο του Έλληνα πολίτη για τη συσκευή ακρόασης




Μάιος 9, 2017. Echedoros

Τίρανα.

Η Εισαγγελία των Τιράνων μπλόκαρε το διαβατήριο του Έλληνα υπηκόου, Ιωάννη Δραγούνη, απαγορεύοντας την έξοδό του από την Αλβανία λόγω της κατοχής ενός ύποπτου εξοπλισμού πληροφορικής, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Η Εισαγγελία ανέφερε ότι το διαβατήριο θα πρέπει να παρακρατηθεί ως μέτρο ασφάλειας έως ότου οι ειδικοί εγκληματολόγοι δώσουν μια απάντηση στο τι διακυβεύεται.

Εντωμεταξύ οι έρευνες κινούνται σε κατηγορίες κακής χρήσης του εξοπλισμού.

Ο εξοπλισμός πληροφορικής, σύμφωνα με τις πηγές είναι ένα  «OSC Correlator», η ίδια συσκευή που είχε στην κατοχή του πριν από λίγες εβδομάδες ο Ισραηλίτης Γιόραμ Φριγκ (Yoram Frig).

Στην πραγματικότητα,  για τον Ισραηλίτη Φριγκ οι αρχές ακολούθησαν την ίδια διαδικασία έως ότου η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια συσκευή που δεν υπέκλεπτε, αλλά χρησιμοποιούνταν μόνο για τον έλεγχο του σήματος των ακροάσεων.

Ο Έλληνας πολίτης Δραγούνης, μηχανικός κατασκευών στο επάγγελμα , δήλωσε ότι ήρθε ως εκπρόσωπος μιας εταιρείας τηλεφωνικών υπηρεσιών στην Αλβανία, σύμφωνα με τον ίδιο η συσκευή  χρησιμεύει για τη μέτρηση των σημάτων της κεραίας της εταιρείας.

Το «Top Channel» ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο  Ελτόν Βέλκο (Elton Velco) που εκπροσωπεί τον Έλληνα πολίτη, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις έρευνες εναντίον του 52χρονου.



No comments: