Monday, January 30, 2023

Βαλκανική βόμβα, για Μειονότητες, Βορειοηπειρώτες, η Βουλγαρία είναι πιο δυνατή από την Ελλάδα

SManalysis

Σταύρη Μάρκο
Δημοσιογράφος

στο διπλωματικό πλαίσιο, η Ελλάδα μπορεί να έχει υπεροχή και παρασκήνια, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη στιγμή στην ΕΕ ή στις ΗΠΑ, στην πράξη, το αλβανικό κράτος έχει γεμίσει τη Χιμάρα και τη Νότια Αλβανία (Βόρεια Ήπειρος) Αλβανοί, δικαιώθηκε από τις Στρατηγικές Επενδύσεις, εγκρίνοντας Νόμους σε αντίθεση με τις Ελευθερίες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διαταράσσοντας τις εθνοτικές ισορροπίες και ευθύνονται για αστυνομικό τρόμο και Εθνοκάθαρση, για τις οποίες η Ομόνοια (Ελλάδα) θα πρέπει να σταλεί για αντιπαράθεση στην ΕΕ.

Η εθνοτική έκρηξη που συμβαίνει στη Βόρεια Μακεδονία μεταξύ των αυτοαποκαλούμενων Βούλγαρων και των Σκοπίων, έφτασε στο αποκορύφωμά της με την αποχώρηση του Βούλγαρου Πρέσβη από τη Βόρεια Μακεδονία. Η Σόφια, διεκδικεί περίπου 100 χιλιάδες βουλγαρικά διαβατήρια που εκδόθηκαν σε αυτή τη χώρα, ενώ η Απογραφή των Σκοπίων βρήκε μόνο 3200 βουλγαρικά.

Αλλά αυτό που κάνει η Βουλγαρία, όχι μόνο για τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και για την Αλβανία, προκειμένου να εδραιώσει μια εθνική παρουσία και στις δύο χώρες, ως λόγος αυτοδήλωσης και παροχής βουλγαρικών διαβατηρίων, η Ελλάδα δεν έκανε ούτε το παραμικρό βήμα. και των δύο χωρών, παρά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στη Βόρειο Ήπειρο, ιδιαίτερα στη Χιμάρα.






Και σε αυτήν την εθνοτική έκρηξη που συμβαίνει στη Βόρεια Μακεδονία, οι συζητήσεις στην Ελλάδα συνόδευσαν την παλιά πληγή της Αναγνώρισης της Βόρειας Μακεδονίας, χωρίς τη θέληση του ελληνικού λαού, και οι Σλάβοι της Μακεδονίας, η Βουλγαρία χρησιμοποίησε το βέτο για ένα χρόνο , προς τις δύο χώρες, Σκόπια και Τίρανα. Στη Βόρεια Μακεδονία, δεν μπορεί να διεξαχθεί ψηφοφορία για την αλλαγή του Συντάγματος για την αναγνώριση της Βουλγαρικής Μειονότητας, καθώς τα κόμματα εναντιώνονται μεταξύ τους και η ψηφοφορία χάνεται, για την οποία η Βουλγαρία θα κρατούσε υπό έλεγχο την ενσωμάτωση της Σόφιας στην ΕΕ. Τονίζουμε ότι στην τελευταία Απογραφή του 2021 οι Βούλγαροι «αυτοδηλώθηκαν» περίπου 0,2%, σχεδόν 3200 άτομα, ενώ η Βουλγαρία, μέχρι το 2022, έχει διανείμει 100 χιλιάδες αυτοδηλούμενα διαβατήρια στη Βόρεια Μακεδονία.

Στο ίδιο κύμα πιέσεων, η Σόφι απευθύνθηκε στα Τίρανα, για τη συνταγματική αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας στην Αλβανία. Μετά το βέτο στην ΕΕ, πέρυσι, μετά από κάποιες τεταμένες συζητήσεις μεταξύ Τιράνων και Σόφιας, τελικά τα Τίρανα εξέδωσαν μια δήλωση που αναγνώριζε νόμιμα τη Βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία, αλλά όχι την αυτοδήλωση, η οποία δεν έχει ακόμη πλαισιωθεί στο Νόμο για τον εαυτό -Δήλωση. Θεωρείται ότι περίπου 50 χιλιάδες Βούλγαροι είναι παρόντες στο βορειοανατολικό τμήμα της Αλβανίας, οι οποίοι δεν έχουν τις ελάχιστες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή το αλβανικό κράτος δεν τους αναγνωρίζει να δημιουργήσουν τους δικούς τους εθνοτικούς δήμους, αλλά αρκεί με "Αναγνώριση σε χαρτί".

Εν τω μεταξύ, το βασικό θέμα που απασχολεί τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας (χωρίς να συζητείται η ΑΟΖ) παραμένει η Ελληνική Μειονότητα στα νότια της χώρας ή οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Εδώ τα πράγματα χειροτερεύουν, ανεξάρτητα από μια «ντε φάκτο» παρουσίαση του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη στη Χειμάρη, την πρωτεύουσα των ακτών του Ιονίου, που κατοικείται από Έλληνες αλλά δεν αναγνωρίζεται ως μειονοτική περιοχή, τα Τίρανα πραγματοποιούν εθνοκάθαρση στο μεγαλύτερο μέρος εξελιγμένα έντυπα που περιέχει τον 21ο αιώνα, εγκρίνοντας Νόμους για τη γη, φέρνοντάς τους στην υπηρεσία των Αλβανών ολιγαρχών, ως Στρατηγική για τον Τουρισμό. Επί 15 χρόνια, τα Τίρανα κρατούν την Ελλάδα όμηρο, λόγω των Θαλάσσιων Οικονομικών Ζωνών ΑΟΖ, που στην Αθήνα θα πρέπει να εκληφθεί ως αποτυχία, αλλά και πρόκληση ανεπανόρθωτης ζημιάς στην ελληνική κοινότητα και περιουσίες, χρησιμοποιώντας την Εθνική Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στο ότι η απογραφή του 2011 στην Αλβανία, που χρηματοδοτείται συνεχώς από την ΕΕ, (ένα μέρος από τους φορολογούμενους του ελληνικού λαού), βρήκε το αποτέλεσμα για τους Έλληνες εθνοτικούς να είναι περίπου 0,7 ή 37 χιλιάδες, ενώ η Απογραφή Πληθυσμού που διενεργήθηκε από τον Οργανισμό Οι Εθνικοί Έλληνες στην Αλβανία, η Ομόνοια, λέγεται ότι είναι περίπου 287 χιλιάδες εθνικοί Έλληνες που ζουν στην Αλβανία. Τονίζουμε ότι το Cencus εκείνης της χρονιάς δεν αναγνωρίστηκε ούτε από την ίδια την Ελλάδα, κάτι που αρκούσε με μια απλή δήλωση.


Σύμφωνα με εσωτερικά στοιχεία από το Κτηματολόγιο της Αλβανίας, τα Τίρανα ισχυρίζονται τελικά ότι έχουν καταγράψει τις κρατικές περιουσίες σε όλο το Νότο όπου ζουν οι Βορειοηπειρώτες Έλληνες, κυρίως τη Χιμάρα και τους Αγίους Σαράντα, τα μέρη που είναι πιο εκτεθειμένα σε μαζικές αρπαγές γης. Τα στατιστικά μόνο για τη Χειμάρρα, περίπου 7900 οικόπεδα και αντικείμενα, βγαίνουν υπέρ του μουσουλμανικού αλβανικού πληθυσμού, που έχει τακτοποιηθεί με πλαστά έγγραφα, μέσω αυτών των επενδύσεων στη Χειμάρρα,,, μπροστά σε 6700 έγγραφα ιδιοκτησίας των γηγενών Ελλήνων. Αυτή η δημογραφική εξέλιξη που συνέβη τα τελευταία 5 χρόνια, συμπίπτει με την πλήρη αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων να ελέγξουν μια εθνική αξία όπως η Βόρειος Ήπειρος, για την οποία το εισόδημα του ετήσιου ΑΕΠ της Αλβανίας για τον Τουρισμό είναι περίπου 47%, περίπου 1 δισ. ευρώ. Μόνο η Χιμάρα έχει περίπου 700 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 1,9 δισ. ευρώ, για όλη την Αλβανία.

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο πλήγμα κατά την καταγραφή ακινήτων από τα ληξιαρχεία του αλβανικού κράτους, φαίνεται στην αρχειοθέτηση φακέλων για τους Έλληνες Χιμαριώτες. Περίπου 1100 από τους φακέλους τους, αυτά τα βαθιά διεφθαρμένα γραφεία, έχουν χαρακτηριστεί ως «επικάλυψη» που εμποδίζουν την εγγραφή, και μάλιστα τους ζητείται να πάνε στο Δικαστήριο για να το λύσουν. Σημειωτέον, τα κτήματα που έκλεψε ή πούλησε το κράτος καταγράφονται στους Αλβανούς, ενώ οι Χιμαριώτες καλούνται να προσφύγουν στα δικαστήρια.


Εν τω μεταξύ, η επιδεινωμένη κατάσταση όσον αφορά τις Ελευθερίες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα φαίνεται στις διαστάσεις της ιδιοκτησίας. Τα Τίρανα στοχεύουν στην εκδίωξη των Ελλήνων, ιδιαίτερα από τη Χιμάρα, το σημαντικότερο κέντρο του Ελληνισμού, κάνοντας κατάχρηση του περιουσιακού νόμου 20/20, ανεξάρτητα από την υπόσχεση της Χειμαριώτικης Ένωσης στις ΗΠΑ. Ο νόμος έγινε με την έγκρισή τους, αλλά αμφέβαλλαν ότι η αλβανική κυβέρνηση θα εφάρμοζε δίκαια αυτόν τον νόμο στην πράξη. 

Τα ακόλουθα αποτελέσματα γίνονται πιο ανησυχητικά, αφού η αλβανική κυβέρνηση, σε αυτή τη διαδικασία, δεν έχει εγγράψει μόνο τις ελληνικές οικογένειες Χιμαριώτες, με αλληλεπικαλυπτόμενα ακίνητα, ενώ όσοι έχτισαν σπίτια ή επιχειρήσεις, τους είπε να αγοράσουν γη με περίπου 40 ευρώ το μέτρο. . Το παράδοξο πάει παραπέρα, όταν Αλβανοί με άδεια από τα Τίρανα ή τον Δήμο της Χειμάρρας, αγοράζουν την ίδια γη προς 1,5 ευρώ το μέτρο και πουλούν τις βίλες που είναι χτισμένες σε αυτήν προς 3 χιλιάδες ευρώ το μέτρο. Η διάκριση αυτή οφείλεται στη μαζική ληστεία που πήρε το αλβανικό κράτος από τη Χειμάρρα, περίπου το 75% της επικράτειάς του, η οποία μέχρι το 2015 βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Δήμου Χειμάρρας.



Ίσως αναφερόμενη στην εξευτελιστική κατάσταση, ειδικά στη Χειμάρρα, η αλβανική κυβέρνηση κήρυξε σιωπηλό πόλεμο μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών κατοίκων, λόγω της συνολικής ευθύνης που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια για αυτό το θεσμικό χάσμα με την Αλβανία, η οποία μάλιστα θέλει να είναι μέλος της Ευρώπης.. Αυτό το παράδοξο όταν τα Τίρανα εξοντώνουν, με κάθε μορφή, τους εθνικούς Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, κυρίως μέσω του τρόμου σε μια πρακτική «νομική» μορφή που δεν έχει δει ποτέ στα Βαλκάνια, πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη της Ελλάδας, για την οποία, καμία εισβολή προς την ΕΕ, όχι μόνο βουλγαρικού τύπου, με Βέτο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, για τις οποίες ίσως δεν ξέρουμε, ότι αντί να είναι Βούλγαροι και όχι Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο, φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει η Βουλγαρία στην Αλβανία!!!

Εν κατακλείδι, οφείλω να επισημάνω ότι η Ομόνοια με διακήρυξη στα τέλη του περασμένου έτους ανέβασε τους τόνους απειλώντας τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα για όλα όσα τους έχουν κάνει να υποφέρουν ως μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχή όπου ζουν, κατηγορούμενοι για παραβιάσεις των Ελευθεριών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που θα απαντήσει μια μέρα. Μην χορεύετε με αυτές τις σοβινιστικές στρατηγικές του αλβανικού κράτους, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, τις τεκμηριώνουν οι ίδιοι οι Έλληνες, το Βόριο Ηπειρώτικο, η Ομόνοια, το Ελληνικό Κράτος, πρέπει να ετοιμάσουν τον Μεγάλο Φάκελο, να τον πάνε στα ανώτατα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και η Ουάσιγκτον, μετά από ανησυχητική κατάσταση, απειλεί με πλήρη αφανισμό και εξάλειψη της Ελληνικής Κοινότητας στη Βόρειο Ήπειρο;

No comments: