Sunday, January 29, 2023

Προειδοποίηση για νέο Σκοπιανό; Ισραηλινή ειδικός: “Η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα με την Ήπειρο και κάποια νησιά”

SManalysis


 Dana Levi, προειδοποιεί ότι η χώρα μας θα έχει προβλήματα στα ΝΔ σύνορα της αλλά και στα νησιά

Περίεργα και συγχρόνως επικίνδυνα σενάρια αναφέρονται σε ιστοσελίδα σε κοινωνικά δίκτυα σχετικά με πιθανά προβλήματα της χώρας με την Ήπειρο, εκτός από τα νησιά που απειλεί καθημερινά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Πρόκειται πιθανόν για το ζήτημα της αποκαλούμενης "Μεγάλης Αλβανίας", μετά τις σφοδρές πιέσεις της δύσης στο Βελιγράδι να διαγράψει από τα κιτάπια του το Κοσσυφοπέδιο, ως πρώην σερβική επαρχία, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και το ψήφισμα 1244 για το ίδιο θέμα, ως  απαρχή εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή με την ένωση Αλβανίας και "κράτους του Κοσσόβου".   
 

Η ίδια με αφορμή το ζήτημα της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου ανέφερε ότι:
“Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, υπεύθυνος για τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους πέντε χωρών που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο ως κρατική οντότητα.

Ο ίδιος θέλει να τους πείσει να κάνουν ένα τέτοιο βήμα σύντομα, τονίζει η ίδια και συνεχίζει “είναι προφανές ότι μια τέτοια συνάντηση θα πρέπει επίσης να ασκήσει πρόσθετη πίεση στο Βελιγράδι και να δείξει ότι δεν έχει συμμάχους σε αυτό το θέμα στην ΕΕ.

Ωστόσο, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Κύπρος δεν θέλουν να κάνουν παραχωρήσεις και να υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.




Η Ισπανία έχει  πρόβλημα με την Καταλονία και τη Χώρα των Βάσκων.

Η Κύπρος είναι ήδη κατά το ήμισυ κατεχόμενη από την Τουρκία.

Οι Ούγγροι κοιτάζουν προς τα νότια της Σλοβακίας, ενώ υπάρχουν περιοχές συμπαγούς διαμονής των Ούγγρων στη Ρουμανία.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόβλημα με την Ήπειρο και κάποια νησιά”, καταλήγει η ίδια.

Η Τουρκία και η συμμαχία της με Αλβανία και Σκόπια προοίμιο εξελίξεων
Πρόκειται πιθανότατα για μεγαλόπνοα σχέδια που ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι Αλβανοί με την προτροπή της Τουρκίας και ειδικά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με το σχέδιο της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει πλήρως την γεωπολιτική κατάσταση και στα Βαλκάνια.

Η Τουρκία εφοδιάζει με drone τόσο την Αλβανία, ενώ οσονούπω και τα Σκόπια ενώ οι σχέσεις των ενόπλων δυνάμεων όλων αυτών των χωρών είναι στο ανώτερο επίπεδο.   

Τι μπορεί όμως να προκαλέσει πρόβλημα στην Ελλάδα από όλα αυτά;
Οι Τσάμηδες της Αλβανίας και οι γνωστές αστήριχτες και παράνομες απαιτήσεις, σε συνδυασμό δράσης της τουρκικής διπλωματίας και των γνωστών μυστικών υπηρεσιών, σε αγαστή συνεργασία με το καθεστώς Ράμα, δεν αποτελούν εγγύηση για το μέλλον.

Η Τουρκία εκτός του ότι ετοιμάζει τα δικά της σχέδια σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, πιθανόν να έχει πλάνα και για την Αλβανία, την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει για να πλήξει την χώρα μας.


Τα μόνα εχέγγυα της εθνικής μας ανεξαρτησίας σε όλα αυτά τα ύποπτα σενάρια, είναι η ομόνοια και ο συνεχής εξοπλισμός και εκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων. 

No comments: